Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek primolut nor- vprašanje

primolut nor- vprašanje

Hello

ker ne prakticiram nikoli s temi tabletami, mi prosim nekaj povejte tiste, kiimate izkušnje. Vem, da jih moraš začeti jemati cca. 3 dni pred ciklusom, vendar….danes je 1.dan in me zanima, če jih lahko začnem jesti danes? Bo vseeno zamik naslednji mesec? Oz. ali naj počakam na naslednji “termin”? Si kaj napihnjen med terapijo?

Naslednji mesec?

Jaz sem vedno tako naredila. Par dni pred pričetkom menstruacije (ne spomnim se točno koliko, okrog 3) sem jih pričela jemat. Ko sem jih nehala, sem M dobila v roku nekaj dni.

Če si samo 1 dan stran od začetka, lahko probaš, ni pa garantirano, da bo ratalo.

sej se mi kar zdi, da je mal pozno….povej, si bila kaj napihnjena med zadrževanjem?

Nikoli nisem opazila kakšnih stranskih učinkov, je pa res, da sem vedno prestavila zgolj za nekaj dni, maksimalno 5. Samo toliko, da recimo nisem ravno 4. dan na morju dobila, ampak potem, ko sem prišla domov.

Za koliko časa pa lahko z primolutom prestaviš M? Jaz bom dobila M ravno na dan odhoda na morje, traja mi cca. 10 dni. A je mogoče zamakniti za več kot 10 dni?

v škatlici je 20 tbl, kar pomeni 2 na dan. Je varianta, da po ene 7 dneh ješ samo eno na dan…

Mogoče je, je pa vprašanje, koliko je zdravo.

Varianta bi bila, da si jo prestaviš naprej, torej, da jo dobiš recimo 3 dni pred dopustom (tudi če jo tam prvi dan še malo imaš, ni take krize). Ampak to je še manj zanesljivo in težje prekalkulirat, kot če jo želiš zamaknit.

Jaz prestavljam kar s kontracepcijskimi, je rekel zdravnik , da mi raje da za prestavit navadne kot primolut. Par dni, ene 5, pred začetkom menst. začnem 1 na dan in jo jem , dokler smo na morju, ene 15 dnei torej, nato dobim menst. čez 2 dni

a pa drugače ne ješ KT?

Primolut Nor je zdravilo, po katerem se poseže, če res ne gre drugače. In ne prepogosto. Za vsak vikend odhod na morje se s takimi stvarmi ni za igrat. Menstruacijski cikel ima širši pomen za telo kot le krvavitev in odluščenje sluznice.

Ne jem KT sicer, tako da samo 1x letno, pa še to le, če je na sporedu menstr. na morju, delam tako, ni problemov, se ne bi s tem dajala večkrat na leto.,ampak na morju je pa fajn, da ne menjaš tamponov ali vložkov. zame seveda.

New Report

Close