PRIMOPREDAJNI ZAPISNIK
Ker podajamo stanovanje, me zanima, če ima vzorec primopredajnika zapisnika, in kaj je potrebno nujno v njem navesti.
Hvala za vsak odgovor.
Pozdravljeni,
če bi se odločili za prodajo preko posrednika, bi vam vso dokumentacijo, posle, pogodbe, prevzemni zapisnik, poti in čas prihranil in opravil posrednik oz. agencija…
Drugače pa bi naj primopredajni zapisnik vseboval podatke o nepremičnini, ki je predmet primopredaje, popis števcev (stanje in številka), določila glede plačevanja/prenosa stroškov na novega lstnika, dogovore glede morebitnih napak, določilo o predaji ključev in seveda datum primopredaje… ter nekaj ostalih dogovorov.
Je pa vsebina seveda lahko odvisna od tipa nepremičnine, če gre za novogradnjo…
Drugače je primopredaja praviloma zaključek posla in prenos posesti nepremičnine na novega lastnika.
Hvala za ne posreden odgovor.
Pleg vsega pa bi nam agencije še “požrle” dodatnih 2% stroškov zato raje ne hvala.
Lp.
Pozdravljeni,
jaz vam nisem ponudil naših storitev…:).
Gre bolj za razmišljanje in nasvet. Morda v razmislek: Moji stranki sem svetoval pri prodaji stanovanja (cena, priprava nepremičnine…). V dveh dneh sem prodal stanovanje za 5% višjo ceno, kot je bila oglaševana. Svetovali smo ji tudi pri davkih in je “prišparala” cca 3.000 eur davka in dobila 4.500 eur več kupnine. Skupaj torej 7.500. Strošek provizije, ki vključuje vse “all inclusive” stroške je bil z ddv cca 2.500 eur.
Koliko smo ji požrli, če preračunate?
Želim vam uspešno primopredajo nepremičnine.
Vedno sproti sem presenečen nad klasično slovensko miselnostjo. KO se vsi spoznajo na vse in vse vedo.
Mogoče bi naslednjič šli tudi zobne implantante narediti k ključavničarju, saj obvlada vrtanje, pritrjevanje in oblikovanje kovin, keramični9 del pa bi jim naredil polagalec keramike.
Veliko ceneje bi bilo, kot pa pri zobozdravniku, ki itak vsi odirajo.
In avto – tudi tega veliko ceneje popravi sosedov mesar, kot pa avtomehanik…kaj pa je tistih par šruufov odvit pa zavit, a ne?
Žal tako je pri nas… Žal je to miselnost ljudi, ki je nekako zakoreninjena v glavah…
Forum je zaprt za komentiranje.