Najdi forum

Splash Forum Koronavirus PRIMORCI SE ZAJ… Z VIRUSOM, NIKAKVA PRECEPLJENOST V DOLOČENIH OBČINAH, V ILIRSKI BISTRICI KATASTROFALNA ORGANIZIRANOST

PRIMORCI SE ZAJ… Z VIRUSOM, NIKAKVA PRECEPLJENOST V DOLOČENIH OBČINAH, V ILIRSKI BISTRICI KATASTROFALNA ORGANIZIRANOST

https://www.24ur.com/novice/slovenija/razlike-med-cepilnimi-centri-v-tolminu-cepljenih-23-odstotkov-v-hrpelje-kozina-le-15-odstotkov.html

V nekaterih občinah v Sloveniji so povsem neresni glede novega koronavirusa. Sploh Primorci. Ni toliko problem v ljudeh, da se nočejo cepit, ampak v nikakvi organizaciji v nekaterih zdravstvenih domovih!
Občina Hrpeplje kozina ima tako najslabše rezultate glede cepljenja!
Po mojih informacijah tudi v nekaterih bližnjih občinah ni dosti drugače.
Zadostuje že da pogledaš spletno stran zdravstvenega doma in z lupo iščeš informacije, kje se lahko prijaviš na cepljenje.
Recimo ZD Ilirska Bistrica. Cel kup informacij o testiranju, še posebej samoplačniškem, potem pa tam nekje vmes neka vrstička o cepilni covid ambulanti!
Da o tem, kako se osebni zdravniki branijo kakršnekoli povezanosti s cepljenjem, niti ne govorimo.
A se hecajo? Zapovrh pa še nekateri zdravniki iz tega zdravstvenega doma ljudi šopajo z dezinformacijami, da bodo vsi starci, ki so se cepili, umrli v dveh letih, ostali pa v desetih! In ta informacija je prišla prek enega Bistrčana celo do mene.
A takšno zdravstvo mi financiramo??

Upam, da se bo kakšen medij malo lotil tega, ker to vpliva na vse ljudi v državi.

No, ne vem kako je organizirano po posameznih ZD. Dejstvo je, da sta Obala in Kras zelena (z najmanjšim številom okuženih na 100.000 prebivalcev) v Sloveniji in hkrati imamo eno nižjih precepljenosti v Sloveniji. V Kopru poteka cepljenje kot po maslu. Prideš, te cepijo in greš. Vsega skupaj je potrebno max. 10 min.

Primorci hodijo bolni v službe, ko jim starši umrejo, pa se sprenevedajo, da so bili stari in prikrivajo, da so imeli covid.
Ne vsi, je pa kar v trendu, da ne jemljejo resno virusa. Celo župniki.

Razlike po občinah in zdravstvenih domovih so velike. Ni problematična obala. Problematična je Obalno-kraška regija. Tudi Ilirska Bistrica ni daleč, je pa v drugi regiji.
In res, če pogledaš spletno stran zdravstvenega doma recimo v Kopru, te takoj v glavo butne cepljenje proti covidu.
https://www.zd-koper.si

Če pogledaš recimo Sežano, ne najdeš, tam nekje pod obvestili morda
http://www.zd-sezana.si

Gre morda za komunajzarske primorske župnike?

Ta cepilna strategija je po celotni državi malo zgrešena in odvisna od tega, koliko so v neki lokalni skupnosti ali zdravstvenem domu angažirani ali ne.

Vlada skozi tupi, da se moraš prijaviti pri osebnem zdravniku. Ko vprašaš osebnega zdravnika, pa oni nimajo nič s tem. In tako je na različnih koncih po Sloveniji. Drugače je samo tam, kjer so osebni zdravniki bolj angažirani in zdravstveni domovi v resnici naklonjeni cepljenju.

Potem se dogaja, da ponekod govorijo,d a cepijo že 65+, pa imaš primere, starih 67, 70 let, ki še niso bili cepljeni, pa so že od januarja prijavljeni.
In cel kup rizičnih bolnikov različne starosti, tudi starejše od 65, ki niso obravnavani kot rizični, ker so njihovi osebni zdravniki ene navadne lene riti, ki kasirajo samo covid dodatke, s covidom in cepljenjem pa nimajo nič!

A ne more ta država to malo bolj sistematično uredit? Poslati VSEM zdravstvenim domovom jasna navodila, da so ONI tisti, ki so odgovorni tudi za cepljenje. In da se OSEBNI ZDRAVNIKI MORAJO angažirati okoli cepljenja in poskrbeti,da so vsi njihovi rizični bolniki pravočasno cepljenji, razen če se sami nočejo cepiti!

To se kar nekaj cepi, po prioritetah, pa po tem, če koga osebni zdravnik pošlje kot kroničnega bolnika, tudi če ni. Vse skupaj en kaos.

No, ne da bi zagovarjala, ker res mislim, da ni moja zadeva, da se ukvarjam s tem
…samo, to če ni na spletni strani še ne pomeni, da ni organizacije in obratno, papir oz. spletni portal vse prenese, je pa lahko v praksi organizacija zanič.
Torej, gremo k bistvu…moj oče, 75-letnik ne spremlja spletne strani….ampak njegova osebna zdravnica, ki dela v ILIRSKI BISTRICI ga je poklicala [/u]na cepljenje, poklicala…in po mojem vedenju tudi ostale tako.
Da ni mogoče to kak gnev Krk vikendaša, je bilo slišati, da je bila ta teden strašanska gužva na hitrih testih pri nas-še nikoli se ni čakalo po dve uri-vedno gre gladko-ker je vikendaška gospoda s Krka pritekla na test, da je prinesla okrog tistih dovoljenih 72 ur. A je blo mal preveč za čakat, al kako LOL
Aja, pa sama sem sicer mlajša, a spadam v prednostno skupino (šolstvo) in so me tudi poklicali, POKLICALI, a rabim spletno stran? Nop.

Nič panike. Prihaja pol milijona odmerkov in se bo lahko cepil kdor želi, verjetno že v maju. Do 01.07. delamo na tem, da bi bila precepljenost 50-60{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Smo kar uspešno na poti saj je že 2 odmerka prejelo 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} folka, enega pa več kot petina. Gremo Slovenija.

Pri nas gredo po seznamu, se nobenemu ni treba prijavljat in pošiljajo SMS-e.

Ker se zajebavamo smojo kljub bližini Italije celo leto presenetljivo dobro odnesli. ,,,

sama sreča za primorce da se ni cepijo, bodo bolj zdravi!

Osebna zdravnica mojega očeta v Ilirski Bistrici M.P. ga pa ni poklicala. Tudi za prijavo je bilo rečeno, da se mora sam prijaviti, da se zdravniki s tem ne ukvarjajo. Pa bi ga lahko prijavila kot rizičnega bolnika.
Sramotno je, da zdravniki ne poskrbijo za rizične bolnike in jih cel kup še ni cepljenih.
In ja, tudi meni je prišlo na ušesa, da je mož zdravnike O.K., katera pa mislim, da ne dela več v Ilirski Bistrici, govoril, da se zdravniki ne cepijo.
Ilirska Bistrica je relativno velika občina, s precej prebivalci po vaseh in ti so zelo slabo informirani o cepljenju.
Šolniki ste pa itak vedno bili in boste poglavje zase.
Vseeno pa pohvale, da ste se sploh cepili. Po mojih informacijah se po bistriških šolah vsaj polovica učiteljev ni cepila.

Osebna zdravnica mojega očeta v Ilirski Bistrici M.P. ga pa ni poklicala. Tudi za prijavo je bilo rečeno, da se mora sam prijaviti, da se zdravniki s tem ne ukvarjajo. Pa bi ga lahko prijavila kot rizičnega bolnika.
Sramotno je, da zdravniki ne poskrbijo za rizične bolnike in jih cel kup še ni cepljenih.
In ja, tudi meni je prišlo na ušesa, da je mož zdravnike O.K., katera pa mislim, da ne dela več v Ilirski Bistrici, govoril, da se zdravniki ne cepijo.
Ilirska Bistrica je relativno velika občina, s precej prebivalci po vaseh in ti so zelo slabo informirani o cepljenju.
Šolniki ste pa itak vedno bili in boste poglavje zase.
Vseeno pa pohvale, da ste se sploh cepili. Po mojih informacijah se po bistriških šolah vsaj polovica učiteljev ni cepila.
[/quote]
Cepijo se itak samo debili.

Cepijo se itak samo debili.
[/quote]

Seveda in vsi bodo mrtvi v desetih letih. LOL

Glej, po želji. Ni treba nikogar siliti. da se pa cepljenja ne omogoči tistim, ki se hočejo cepiti in so že v letih in s kroničnimi boleznimi, pa vseeno ni prav.

Seveda in vsi bodo mrtvi v desetih letih. LOL

Glej, po želji. Ni treba nikogar siliti. da se pa cepljenja ne omogoči tistim, ki se hočejo cepiti in so že v letih in s kroničnimi boleznimi, pa vseeno ni prav.
[/quote]
Lahko so srečni, da se jih ne cepi. Zaenkrat.

Kot vse kaze se kraljevim matjazem zibljejo tla pod nogami.
kraljevi matjaz in vsi ostali, pa kaj vam je? Kje so vam stevilke?
Capljate z mokrimi nogicami in s prstom kazete… ne poveste pa nicesar.
Kje so stevilke? Podatkovne baze, ki bi dokazovale vase vam trditve?
Vprasanje za vas, kraljmatjaz, kdaj je Slovenija prejela prvi paket PCR testerjev? Ker ste izjemno informirani, vam ne bo tezava napisati kdaj in koliko. (namigec mali… objavljeno je na straneh svetovne banke).
Se eno vprasanje za vas kraljmatjaz, koliksna je “median” starost umrlih in koliksna je stopnja ozdravljivosti pod starostjo 75 let?
Ne izogibajte se vec!
O cepljenju pa takole: cepljenje je prostovoljno, po uradnem zaznamku slovenske vlade. Cepljenje je v tretji fazi testiranja in precejsen odstotek dobi placibo, kar pa ni cepivo.
Zelite biti cepljeni? Povsem pravilno, odlocite se sami in mislim, da s tem ni nic narobe. Predvsem, ker se VI pocutite bolje. Pustite pa ostalim da se odlocijo po svoji vesti.
Nihce na tem svetu, kraljevi matjaz, vam ne daje pravice da se izzivljate nad drugace mislecimi.
Se malo realne slike:
nikjer po svetu cepljeni se nimajo kaj dosti olajsav od necepljenih. Pri vstopanju v drzave je se vedno obvezen RT PCR test, ne glede na vse kajti letalske druzbe vas ne sprejmejo ce tega nimate. Preverite sami…
Potovanja bodo letosnje poletje enaka za cepljene in necepljene. Slovenija, recimo, za vstop zahteva PCR test, ki ni starejsi od 48 ur.
“Vlada Republike Slovenije je na seji 24.03.2021 odločila, da je vstop v državo mogoč samo z negativnim rezultatom testa PCR na covid-19, ne pa tudi z negativnim hitrim testom. Enako velja za prekinitev karantene.”
Pa lepo razmisljanje vam zelim,
nobody

Kakšne nebuloze pa ti stresaš? A si kaj popil/a? Evropska unija uvaja “covid potni list”. Pravila za prehajanje mej bodo za celo EU ista, Slovenija ni nobena posebnost.
Pisati bedarije, da ljudje dobijo placebo cepivo, je pa malo prehudo. Me zanima, če bi to s svojim imenom upali zapisati!
Enim se je res čisto skegljalo. Mogoče ste pa covid že preboleli in vam je udarilo na možgane!

Kakšne nebuloze pa ti stresaš? A si kaj popil/a? Evropska unija uvaja “covid potni list”. Pravila za prehajanje mej bodo za celo EU ista, Slovenija ni nobena posebnost.
Pisati bedarije, da ljudje dobijo placebo cepivo, je pa malo prehudo. Me zanima, če bi to s svojim imenom upali zapisati!
Enim se je res čisto skegljalo. Mogoče ste pa covid že preboleli in vam je udarilo na možgane!
[/quote]
Kraljevi matjaz, pozdravljen,
cemu zalitve?
Poglejte, prilepil sem vam sklep vlade, pa se obnasate kot da ga ni.
Vsakdo od vas lahko pogleda zahteve letalskih druzb, tudi to je dejstvo katerega zanikate?
Zakaj stresate jezo na ekoga, ki govori o dejstvih?
Dejal sem, da letos se ne bo cepilnega kartona za proces covid19. Nikoli in nikdar pa nisem trdil, da ga v prihodnje ne bo. Evropska vlada je ta sklep sprejela ze leta 2018 in je vsem dostopen potek akcije v PDF dokumentu. Tudi vam.
Kar se pa testiranja tice pa takole: predlagal sem vam, da si ogledate uradno stran testiranja cepiva. Tam lepo pise, da je testiranje v fazi 3 in da bodo rezultati znani v zacetku leta 2023. In tam sem pobral izraz “placibo”. In le-tega prejme testna skupina za primerjavo. Kako bi lahko izvajali testiranje brez kontrolne skupine? A nam vsem lahko to razlozite?
Ze dolgo nazaj sem vam zastavil vprasanje kateri pogoj ni izpolnjem, da je dovoljenje za cepivo pogojno. In ce me spomin ne vara, niste nikoli odgovorili.
Morda pa bi odgovorili na zgoraj zastavljena vprasanja?
Lep soncen pozdrav in imejte sila lep dan
nobody

Naj se kar zaj… Zato pa je Primorsko-notranjska regija že spet v rdeči fazi! Edina!

https://www.zurnal24.si/slovenija/slaba-novica-rumene-le-se-tri-regije-ena-rdeca-366299

ja, in Obalno-kraška je ZELENA, EDINA!

ja, in Obalno-kraška je ZELENA, EDINA!
[/quote]

Janša je naročil, da morajo zdaj stisniti vsi ministri, vsak na svojem področju…MORAMO CEPITI ŠE 500.000 ljudi, ZA VSAKO CENO, DOBILI SMO DENAR OD MAFIJE, ki nam zdaj stoji za vratom…ajde na delo in CEPITI….CEPITI….CEPITI…
https://www.youtube.com/watch?v=G3m3xe2vO1Q

New Report

Close