primorska paradišnikova pašta z ocvirki in jajci???
Pred več kot 10 leti sem prvič in zadnjič jedla naslednjo primorsko pašto. Če me spomin ne vara so bili makaroni + paradižnikova omaka + ocvirki + jajce??? Ali se pa kje motim?
Se mi zdi da so malo ocvirkov dodali kasneje – že pripravljeni jedi. Jajce pa nahitro zarknili čisto na koncu???
Prosim če kdo ve, naj mi zaupa kako gre zaporedje in če sploh kaj podobnega obstaja!
Hvala!
Ne me kregat, tule so odgovori precej hitrejši.
Bi jo jedli še danes, čeprav bo pozno ;-)))
Jaz jo naredim tako: Skuham pašto, medtem stepem rumenjak, ki ga malo posolim, dodam nariban parmezan in malo mleka (po potrebi), da je ravno prav gosto. To vlijem v ravnokar kuhano pašto, ker mora rumenjak zakrknit in premešam. Medtem narežem panceto na koščke in prepražim ter dodam v pašto. Biti mora hitro pripravljeno, praktično pašta kuhana, jajce zmešano in panceta ocvrta, drugače ni pravo. Po vrhu potresem še malo parmezana. Dam pa en rumenjak na osebo, oz. na cca. 10 dag pašte, na oko.
Mi kuhamo v glavnem s špageti.
To je eden mojih najljubših receptov s pašto od otroštva gor in tudi moj mož obožuje tako pašto (njegova mama Štajerka in takih stvari doma ni jedel). Aja, paradižnika pa ne dam. Mogoče pa kje delajo tudi verzijo s paradižnikovo omako. Poskusi, ne bo ti žal!
Hja bomo jedli jutri.
Punci hvala!
Karbonara pa ni bila, jo poznam. Tista gospa takrat jo je naredila nekako “po domače” – tale recept od Ambre se mi zdi zlo blizu, samo kaj ko jaz takrat nisem gledala priprave! Vem pa da nibilo vina, smetane, sira,…je pa možno da je ona dala namesto pancete ocvirke, ……pa jajce je bilo in paradižnik.
Hvala za pomoč!