PRIMOŽ PETERKA
Ko gledam skoke in smučarskega skakalca Petra Prevca sim mislim, da se le bi zgodilo tudi njemu tako, kot se je zgodilo Primožu Peterki.
Mislim, na vrhuncu slave, po največjih uspehih so ga mediji in organizatorji tekmovanj tako raztrgali, da je padel iz raja do pekla.
Upam in želim, da bi bil Peter iz drugačnega testa, bolj prepričan vase, da ga manipulatorji ne bodo uničili.
No tole je pa zdaj mešanje hrušk in jabolk…
Peterka se je izstrelil med zmagovalce tam nekje pri 17./18. letih. Čez noč. Ni bil dorasel temu, očitno tudi ni imel okoli sebe ljudi, ki bi ga znali usmerjati in peljati skozi to obdobje.
Prevc ima nekaj let več, v svetovnem pokalu je že 6. (ali celo 7.?) sezono, napredoval je postopno, se ob tem učil, nabiral izkušnje… Pa še kot osebnost je po moje precej drugačen kot Peterka.
prevc je zelo inteligenten dečko, je res mlad, ampak se mi zdi tudi da kar zrel za svoja leta.
Lahko se pa zgodi obrat…Dokler bo pobiral medalje bo ok, kaj pa potem….
Ali pa mu bo enostavno dosadilo….Čeprav se mi pa zdi kar ambiciozen in ima (še vedno) dovolj kvalitetnih ciljev pred sabo, pameten je pa tudi, tako da…ni panike, zmogel bo tudi takšne pritiske, kot jih peterka pač ni.