Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Primož – “štanc” teme na Starših in kar je še takega

Primož – “štanc” teme na Starših in kar je še takega

Milijoninenkrat prežvečena in pod vsakim nivojem smiselne meritve postavljena vprašanja zbeganih mamic na forumu “Starši staršem” mi v trenutkih, ko ne funkcioniram najbolje in bi rada prebrala kaj “zanimivega” (kar je že kar težko, če “visiš tu dve leti) uspešno dvigujejo pritisk. (vem, why bother, ali……)

Mislim ,dragi Primož, da je bilo svoje čase v “glavi” foruma prijazno povabilo, da si iskalci, ki se jim “mudi” najti dober nasvet ali pomoč (pa potem o svojih resničnih in namišljenih težavah razpredajo dneve in tedne) lahko pomagajo z iskalnikom. Zdaj tega ne zasledim več , pa mislim ,da bi nekaj pravil na forumu, ki vsak dan sprejme tone novih postov, le moral obelodaniti in dati na znanje širši zbegani publiki.

Forum, ki služi izmenjavi starševskih izkušenj, je zelo obiskan; nekaj ljudi je pismenih in se, preden zaženejo paniko za prazen nič, odlično informira s pomočjo iskalnika, večina pa kot “ovce” – teme se dejansko ponavljajo tolikokrat in v takem obsegu, da tudi sicer “miroljubneža, ki itak vse preskoči” počasi mine potrpežljivost.

Ja, vem ,vedno nove mamice in kakci in vnete rite in kašice in trme itd – ampak, ljudje božji, zadeve se v dveh, treh letih niso spremenile toliko, da ne bi mogli vsaj delno uporabiti koristnih nasvetov, ki jih je bil deležen nekdo pred vami.

Da ne omenim, da “kokice” po nepotrebnem in dejansko za vsako pasjo figo oblegajo tistega prijaznega Medvedka Pu-ja z naslovi postov – Nujno!!!!!! Heeeeeelp! – in kar je še takih abotnosti.
(vem ,Medi Pu pomoči še nikoli ni in ne bo odrekel, ampak – a nisi za take izgubljene primere odprl forum Skrinjica idej, ali kako že?)

Človek se vpraša, kako to, da Slovenci sploh še obstajamo, ko pa je vedno več negotovih in zbeganih ter zafrustriranih posameznikov (po možnosti tistih, ki otroka ne želijo prikrajšati za karkoli) dejansko sposobno zagnati vik in krik za najbolj banalne zadeve – otrok je na dve uri ali še manj – zakaj??? (mati, usmili se ga in mu daj jesti!) – otrok popoldne noče spati tri ure (please……), iščejo na forumu telefonske številke trgovin (ejga, če si na net-u pa naredi uslugo in skoči na imenik ali spletno stran frdamane štacune, ne?) in podobno.

V bistvu so prijetna popestritev “štanc” vprašanj debate, ki se razvijejo na provokacije – zabavno je brati odzive nekaterih, ki virtualnost jemljejo zares in potenca šprica tja do doline pod Triglavom :))) (sem malo žleht, a, kaj morem, stara bajta, k’je drugače vse prav zamorjeno)

Glej, ne delam se pametne (ker, žal, šmrc, to nisem), sama sem daleč od tega, da bi bila idealna mama (bi ti hči vedela lepo povedati o mojih fintah v levo) – ampak za vsak mišji drekec letet na forum pa spraševat – ” a mislite, da je prav, da sem šla dva koraka v desno in šele nato v levo”- to je pa dejansko “u iber too much” in skoraj nevredno odraslega človeka (predpostavljam, da to ljudje na forumu tudi dejansko so).

Seveda, “it’s a free country”, ampak dajmo vseeno ohranit neke meje zdravega razuma. Ti pa, kot “varuh meje” (brez Jonasovih grimas) pomagaj ohraniti nek nivo tega foruma.

Amen

A.

Se čisto strinjam Ali, pametno si napisala!

u glavnem se svet ne vrti okoli nezadovljenih posameznikov
če ti na nekem forumu kaj ni všeč – zakaj za božjo voljo ga potem bereš? isto kot da meni nebi pasalo hoditi v opero, pa bi se pritoževal direktorju opere, da nej kej spremeni, da bo meni bolj všeč. Če mi opera ne paše, ne grem v opero, niti ne gledam, kaj imajo na sporedu – grem v kino!
Sej štekaš! Če ne pa hčer vpraši.

Enter.

Rič

Ejej, je razlika med “nezadovoljnim” in “nezadovoljenim” človekom, veš.
Včasih je malo žgečkljiva :)))

Mogoče sem nezadovoljna, nezadovoljen si pa (očitno) ti.
Saj štekaš, ne?

Lp, Ali

He, he, upam, da si pripravljena in imaš čelado na glavi :))))

Vsega ostalega (mislim da veš zakaj) ne bom napisala ne tukaj ne na “starših”.

LPM

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Poraženec vidi problem v vsakem odgovoru. Zmagovalec vidi odgovor na vsak problem.

:))))
ja, čelada na mestu, zdaj pa kar lop po meni!
:))

Hvala, Mateja!

A.

Spoštovana Ali!
Čar foruma je predvsem komunikacija, virtualni pogovor, stik z ljudmi (pa čeprav preko interneta), zato je že Primož na domači strani iskalnika Forumove strani imenoval “pogovori”.
Mnogim Forum nadomešča druge (človeške) stike, ki jih je ob prezaposlenosti manj in manj. (Da ne govorim o osamljenosti, nesigurnosti, utrujenosti, vpetosti v vsakdan, ipd. Tu pomaga Forum).
Jasno, da mnogi iščejo informacije, ki bi jih z lahkoto pridobili s pomočjo iskalnika. Toda ne gre zgolj za željo po INFORMACIJI, temveč za željo po POGOVORU. In psihološko gledano je povsem drugače, dobiti odgovor na SVOJE lastno zastavljeno vprašanje, kot prebirati številne (pa čeprav identične) odgovore, namenjene nekomu drugemu. Odgovor “prav meni” veliko pomeni. Poleg tega se ahko s pisalcem odgovora, ki ti je blizu v načinu razmišljanja, pogovarjaš še naprej. In (ob istih težavah) se srečujejo drugi ljudje, kot so (smo) se srečevali pred par leti, spletajo se nova poznanstva in vezi.
Po drugi strani je sposobnost induktivnega mišljenja pri ljudeh različna. In še zdaleč ne pomeni, da je “zelo podobna informacija” tudi razumljiva informacija.
Forum je tudi zelo lahek način dostopa do informacije, saj se na njem giblje ogromno ljudi.
Zelo težko je soditi, kaj je za nekoga problem in kaj ne. Ogromno je odvisno od specifične vzgoje in seveda izkušenj. Za mlade mamice sta hranjenje in spanje dojenčka definitivno 2 največjih problemov. In ko pišejo, rešujejo problem. Definirajo ga, zapišejo ga in so že na pol poti reševanja. Če dobijo še kak koristen odgovor, toliko bolje. In zakaj ne preko foruma, ki je “živ”, in je stalno v pripravljenosti?
In zelo pomembna sta čas in kraj. Potem ljudje odrastejo. Ali prerastejo. Tudi s pomočjo foruma. Ali se preprosto naveličajo.
Res je, Ali, če te stvari pričnejo nervirati (oziroma ti dvigovati kapo), je čas za zamenjavo področja (kar si tako in tako storila, saj si se v glavnem preselila na Osnovnošolce).

Pozdrav!
Nina

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Draga Nina,

hvala za mnenje.
Priznam, psihološki moment “odgovorite meni”, se pogovorite z “menoj” sem popolnoma zanemarila.
In pozabila, da psihologija na forumih igra veliko vlogo.

Mogoče sem pa res majčkeno odrasla in je čas, da počasi odjadram drugam – morda bom več prebirala knjige :)))

Lep dan (ups, večer)
Ali

Ričard, jaz se pa ne strinjam povsem s tabo – zakaj bi se uporabnica foruma, ki se z nečim ne strinja ali jo moti, morala odreči forumu in ga več ne brati, kot praviš? Saj ta forum tvorimo vsi uporabniki skupaj in zato so najbrž tudi dobrodošli predlogi vseh k izboljšavi foruma takrat, ko se nam kaj ne zdi najbolje. Torej, vsekakor je pametneje, kot da se nekdo čisto umakne, to, da pač pove svoje in če se z njegovim predlogom strinjajo tudi ostali in ga podprejo, je to mogoče korak naprej, k napredku in razvoju foruma. A bi morali kar vsi tiho prenašati vse, kar nas moti? Tako vendar nikamor ne pridemo in ni napredka – nenazadnje je kar nekaj izboljšav na forumu (kot tudi seveda novih pod-forumov) nastalo po zaslugi takih “nergačev”, ki so torej lahko povsem pozitivni in dobrodošli, če nastopijo s konstruktivnimi predlogi, pa tudi, če samo kaj pokomentirajo in povejo svoje mnenje, imajo pravico do tega.
Tako da tega ne moreš ravno primerjati z opero – opera je zelo specifična in pač za določen krog “uporabnikov”, ki jih to zanima, medtem ko forum je oz. naj bi bil vsesplošen, namenjen vsem ljudem, ki kdaj potrebujejo nasvet ali bi zgolj radi kdaj kaj pokomentirali in se “pogovorili” – in takih je veliko, vsekakor več kot obiskovalcev opere – pa tudi, direktor opere navadno ni odprt za posege “laikov” v njegove predstave, Primož pa, po drugi strani, celo sam večkrat pove, naj izrazimo svoja mnenja in zadovoljstvo/nezadovoljstvo s forumom, da pač izve, kako ga “furat” naprej! 😉

Lp

V kolikor še nisi brala – meni je poleti pravo odkritje sloga prinesla knjiga:
Bralec, avtor Bernhard Schlink. Prava poslastica je tudi spremna beseda.
Lep večer še naprej!
Nina

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Ali !
Popolnoma se strinjam s teboj ! In zaradi takih kot si ti , ki še vedo in znajo razmišljat tudi tako , je vredno živet :-))
Srečno Ali !

New Report

Close