Primoz,pomoc,prooosim,nujno!
Primoz,lepo pozdravljen!
Sem osupla,da ne recem zgrozena.Cutim se tudi opeharjena.
Naj ti pojasnim zadevo.E mail dobivam na Outlok Express.Spomladi mi je vnuk pokazal IncrediMail kot popestritev poste.Niloli nisem tega pogledala.
Potem me je nekdo prosil za e mail naslov in ni bilo nobene poste in na forumu prosnja,naj vendar odgovorim.Krivila sem Email.si,saj sem opazila nekaj pritozb.Sinoci pa nehote pritisnem Incredimail in imam kaj videti.
Vsa posta ,izkljucno preko Med.over.net je bila v tem boxu.Osupnilo pa me je 12 mailov s strani Med.over.net,da je nekdo zahteval(ne prosil),zahteval
moje geslo in naj geslo spremenim.Prvo obvestilo 3.7.
Cutim se izdano,saj mi zasebnost vendar veliko pomeni.
V trenutku,ko sem dala e mail naslov,me je postalo nekako strah.Pa sem si rekla,saj tudi drugi to delajo.Racunalnik se mi zdaj res zdi kot v zacetku,nekaksna zver.Potem sem to zver ukrotila,zdaj pa to.
Lepo prosim,ce mi lahko pojasnis,ali moram spremeniti geslo tudi na serverju Volja.net,kjer sem se prvic registrirala. In seveda pojasnilo,ce je moje geslo odkrito. Najraje bi prenehala sodelovati na Forumih.Malo sem tudi zalostna.
Tekst z Med.over.net: Nekdo je zahteval geslo z vasega uporabniskega imena.
Uporabnisko ime: Babi
Geslo:neke stevilke(na vsakem od opozoril drugacne)
Prosim,spremenite geslo,ko se prijavite v sistem.
Zahvaljujem se za odgovor v upanju,da ga bom cimprej dobila,da si malo oddahnem.Saj nisem panicar po znacaju,me pa malo neznanke motijo,ze od gimnazijske matematike dalje.
Lep pozdrav Babi
Draga Babi, tole pa tudi meni nebi bilo všeč. Če pri vnosu podatkov v razne formularje navedem, da naj ostane moj e-mail skrit, potem to tudi pričakujem.
Če v Outlok Express e-pošte niso prihajale, zdaj pa si jih vse potegnila v IncrediMail je razlaga samo ta, da nekaj v Outlok Express nimaš pravilno nastavljeno in tako so iz poštnega strežnika prišle zdaj vse pošte v IncrediMail, ki ti očitno dela. (Tudi jaz uporabljam dva različna odjemalca pošte: IncrediMail in Microsoft Outlook.) Nekdo ti mora popraviti nastavitve v Outlok Express, če bi raje tega uporabljala.
Upam, da se bo Primož kmalu oglasil. Ta čas pa se le pomiri, saj mogoče vse skupaj ni tako črno, kot izgleda. Naj ti povem en vzpodbuden primer. Jaz se pogovarjam tudi na kolesarskem forumu. Tudi tam se je bilo treba prijaviti in vtipkati e-mail naslov. Tudi tam sem navedla, naj se ga ne objavi. Potem pa je eden od kolesarjev želel z mano vzpostaviti stik v zvezi s turo, ki bo naslednji dan in se je zato zelo mudilo. Upravitelj foruma mu mojega naslova NI POVEDAL, pač pa mi je on (upravitelj) poslal nujni mail, da se ta in ta kolesar želi z mano zmenit v zvezi z jutrišnjo turo, navedel je tudi njegovo tel.številko. Skratka za tajnost podatkov je bilo poskrbljeno.
Upam Babi, da se bo vse uredilo. Lepo te pozdravlja Daša!
Babi napisal:
> Primoz,lepo pozdravljen!
Lahko tudi kdo drug? 🙂
>Osupnilo pa me je 12 mailov s strani Med.over.net,da je
> nekdo zahteval(ne prosil),zahteval
> moje geslo in naj geslo spremenim.Prvo obvestilo 3.7.
To je za uporabnike, ki pozabijo svoje geslo, da lahko zaprosijo za začasno geslo in ga prejmejo na svoj elektronski naslov. Ta naslov ni viden drugim – tako kot npr. moj ni viden pri tem sporočilu.
> Cutim se izdano,saj mi zasebnost vendar veliko pomeni.
To ni izdaja, to je le v pomoč vsem uporabnikom, da lahko sodelujejo na forumu četudi morda niso doktorji računalništva.
> V trenutku,ko sem dala e mail naslov,me je postalo nekako
> strah.
Po nepotrebnem. Ne poznam primera, da bi od tule ušel kak mail brez uporabnikovega posredovanja.
> Lepo prosim,ce mi lahko pojasnis,ali moram spremeniti geslo
> tudi na serverju Volja.net,kjer sem se prvic registrirala.
Občasno je to čisto pametno narediti.
> In
> seveda pojasnilo,ce je moje geslo odkrito.
Ni, ker ni posredovano nikomur drugemu.
> Najraje bi
> prenehala sodelovati na Forumih.Malo sem tudi zalostna.
Zakaj? Saj ni nič narobe.
Mislim, da so ravno take stvari lep dokaz, da vsa ta geslo motijo in odvračajo ljudi. Škoda le, da zaenkrat ne gre brez tega.
Daša napisal:
> Draga Babi, tole pa tudi meni nebi bilo všeč. Če pri vnosu
> podatkov v razne formularje navedem, da naj ostane moj e-mail
> skrit, potem to tudi pričakujem.
Če kliknem na ime zgoraj, vidim tole:
Uporabniški profil
Uporabniško ime: Daša
Pravo ime: Jana
Torej ni elektronskega naslova. Napaka?
> IncrediMail in Microsoft Outlook.) Nekdo ti mora popraviti
> nastavitve v Outlok Express, če bi raje tega uporabljala.
Oba sta slaba… Microsoft, žal, ne zna narediti varnega programa in seveda se to prenese na tiste, ki uporabljajo njihovo kodo, torej Incredimail.
> Upam, da se bo Primož kmalu oglasil. Ta čas pa se le pomiri,
> saj mogoče vse skupaj ni tako črno, kot izgleda. Naj ti povem
> en vzpodbuden primer. Jaz se pogovarjam tudi na kolesarskem
> forumu. Tudi tam se je bilo treba prijaviti in vtipkati e-mail
> naslov. Tudi tam sem navedla, naj se ga ne objavi. Potem pa je
> eden od kolesarjev želel z mano vzpostaviti stik v zvezi s
> turo, ki bo naslednji dan in se je zato zelo mudilo. Upravitelj
> foruma mu mojega naslova NI POVEDAL, pač pa mi je on
> (upravitelj) poslal nujni mail, da se ta in ta kolesar želi z
> mano zmenit v zvezi z jutrišnjo turo, navedel je tudi njegovo
> tel.številko. Skratka za tajnost podatkov je bilo poskrbljeno.
Popolnoma pravilno je ravnal.
Dasa in Janez,najlepsa hvala za vajina pojasnila.Bom uredila ,kot si mi ti, Janez svetoval.Pocakala bom se na Primozev odgovor.
Racunalniskemu jeziku se se nisem cisto privadila.Mogoce tisti stavek:
( Nekdo zahteva geslo vasega racunalniskega imena.)
ima drugacen pomen,kot sem ga jaz razumela.
Sem malo mirnejsa,saj sem imela lepo plavalno dopoldne.
Lep dan obema Babi
Dragi Janez!
Tvojega komentarja na moj post popolnoma nič ne razumem.
– V zvezi z mojim profilom: saj nisem rekla, da je kaj narobe. V mojem profilu sem potrdila in zato se mojega e-naslova ne vidi. Tu ni nobene napake.
– V zvezi z izbiro poštnih odjemalcev: nobenega ne hvalim, ali kritiziram; pravim samo, da ima Babi verjetno napako v nastavitvi Outlook Expressa.
– V zvezi s kolesarskim forumom: saj nisem rekla, da upravitelj ni pravilno ravnal. Nasprotno – povedala sem, da je bilo za tajnost podatkov poskrbljeno.
Lep pozdrav, Daša
Babi, če dovoliš bom še jaz napisal kakšen stavek.
to kar si dobila po emailu, je samo znak da:
1. si se kdaj narobe prijavila na Med.Over.Net
oz. si zahtevala naj ti sistem pošlje novo geslo, ker si ga mogoče pozabila
2. se je nekdo poizkusil prijaviti pod tvojim uporabniškim imenom in geslom,
ker imaš pa očitno dobro geslo mu pač ni uspelo (si napisala, da so bile
neke številke zapisane).
Jaz se na tvojem mestu sploh ne bi “sekiral” zaradi tega, verjamem pa da ti
je kot neračunalničarja zadeva malce pognala kri po žilcah.
Ti kar lepo sodeluj na Med.Over.Net-u…..
lp
Klemenxx,hej!Hvala za prijazne besede in pojasnila,Doroteji enako!
1.Nikoli se nisem prijavila narobe in niti prosila za novo,ker
ga nisem pozabila.
2.Ostaja verjetno ta moznost.
No,saj me dobra volja hitro spet najde. Ker pa se ne poznam teh r. for,
sem bila malo prizadeta.To je spet ena sola in zivljenje gre lepo naprej.
Lep dan in pozdrav obema Babi