Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Primož,prosim na pomoč!

Primož,prosim na pomoč!

primož, lep pozdrav!
Tpkrat se nate prvič obračam za menje, rešitev, odgovor…
namreč, malo se je “zataknilo” na forumu Starši staršem. Za kaj gre? 3.7. sem malo pokritizirala oz. se jezila na eno zdravnico (tokrat je ne bom omenjala). Na tem forumu večkrat debatiramo o zdravnikih, pediatrih, zobarjih, padajo pohvale in graje. Vedno to počnemo poimensko, sj marsikoga zanima naše mnenje o dotičnem zdravniku. Hec je bil, ker se je na ta post javila dotična pediatrinja, ki me je prepoznala, omenila moje ime in ime hčerke, ki je njena pacientka ( s tem je prekršila pravilo o zdravniški molčečnosti).
Zanima me, ali je na forumu pravzaprav dovoljeno javno omenjati imena zdravnikov (pravzaprav komentiramo tudi o trgovinah, pa gostilnah…)? Te lahko kdo zaradi tega toži?Jaz te dr. sicer nisem žalila, ampak ali mi lahko morda grozi poziv za sodišče?

Zelo bom vesela tvojega odgovora, če pa si slučajno že na dopustu, pa še malo zaplavaj zame!

lp, Petra

Zaradi tega, pač ne moreš dobiti poziv na sodišče, saj je to javni sistem. Katerega pa zdravstvo res ne mara, in to ravno zaradi razloga, ker odkrivamo vse, dajemo lahko tako pohvale kot graje. Zdravniki so javni delavci in žal v javnosti tudi prepoznavni.

Nisem bral sporočil, ampak če so se pojavili tudi vaši podatki in podatki hčerke, je zdravnik prekršil pravilo o zaupnosti podatkov. to je tako, kot če bi jaz izbrskal posameznika in objavil njegovo ime, ker je pač delal neumnosti na forumu. Nisem nikomur zavezan, pa tega ne naredim. se pravi, da bi se morali zdravniki tega še bolj držati.

Moram pa povedati, da sem bil tudi jaz včasih nekoliko užaljen nad kakšno neupravičeno kritiko, pa sem kmalu spoznal tudi prednost teh kritik. Namesto, da se negativno odzovem nazaj, sem raje kritiko premlel in se odločil, pa to popravim, če je bilo utemeljeno seveda.

se pravi, da so kritike zelo dobrodošle in zdravniki bi lahko bili veseli, da jih uporabniki podajo. Tako lahko vidijo, kaj delajo narobe, če pa bi forume redno brali in celo imeli svoj forum, pa bi lahko videli, kaj uporabniki želijo, poterbujejo, saj se tukaj veliko več spovedo.

če pomislim, koliko pediatrov sem vabil v sodelovanje, pa nihče ni imel časa, ali pa razloga, zakaj bi to počel. Saj vemo, da vsi, ki tukaj delajo, delajo brezplačno, samo z dobro voljo. Ko pa pade kritika na njihov račun, so pa takoj na forumu. Ja to pa je zelo zanimivo.

in če se vrneva na začetek, lahko pa vi zdravnika tožite, za nemolčečnost.

vendar predlagam, da tega ne naredite in naredite nekaj, kar bo veliko bolje. Z to zdravnico se pojdite pogovorit. Saj lahko že naslednji dan zamenjate pediatrinjo, ampak pogovor magari ob kavici ne bi škodoval. Zakaj ne bi bili mi boljši in nikar ne vračajmo uč za uč.

Raje se iz te situacije, vsi kaj naučimo, tako mi kot zdravniki. kajti kdor dela dela tudi napake.

Zamislijo naj se tisti, ki nikoli ne dobijo nobene graje ali kritike, kajti potem zagotovo delajo nekaj hudo narobe.

To je moje mnenje, lahko pa to debato tudi razširimo, vendar ne v smer kritik in obsojanj, ampak reševanju težave.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Primož, hvala lepa za odgovor. Ne, jaz ne mislim iti dalje, kaj šele zdravnico tožiti. Raje se ustavim in seveda, kot si napisal, pogovor. Se pa tres lahko iz taga kaj naučim.

Še enkrat hvala za odg, srečenga pa zdravga tudi tebi!

Petra

Sem šel prebrati vsa sporočila, ja ko mačku stopiš na rep….. to bi lahko rekli za to sporočilo. Vesel, da si mi to napisala in mislim, da bom posebej izpostavil to temo.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

test

New Report

Close