Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prinašanje svojih igrač v vrtec-predšolski otroci

Prinašanje svojih igrač v vrtec-predšolski otroci

Odličen dokaz, da je tako opevani kurikulum en velik lari fari, ki služi za to, da imajo vrtčevski birokrati zagotovljeno dobro plačano službo.

(V čem je fora, da je predpisan, če se ga sploh ne izvaja, oziroma ga vsak razume in izvaja po svoje, starši pa nimajo nobene poti, da bi vrtčevsko osebje prisilili k spoštovanju “Predpisov, ki zagotavljajo vrhunsko kvaliteto vrtcev”

predšolski otroci ne nosijo igrač v igralnico, v garderobi pa lahko imjo kar čjo.

jaslični otroci lahko s seboj prinesejo igračo, ki jo lahko imajo pri sebi kratek čas ob prihodu v vrtec ter v času opoldanskega počitka. Preostali čas so igrače v igralnici na za to posebej označenih poličkah otrok.

Štale zaenkrat ni bilo, ker so vzgojiteljice dosledne v pravilih, starši pa se (zaenkrat) še ne vmešavamo.

Nekateri nosijo, večina ne.Jaz sem proti in tudi vzgojiteljica ni preveč navdušena. Našega je izučilo, ko je lansko leto na igrišču pozabil dva avtomobilčka (izjemoma ju je lahko vzel s seboj v vrtec, ker je bil zadnji dan pred poletjem), ki ju ni nikdar več videl.
V vrtcu je za moje pojme več kot dovolj igrač in ne vidim nobene potrebe po tem, da bi nosil še svoje tja. Razumem ninice ipd.pri jasličarjih, vse ostalo je pa po moje čisto zgrešeno. Ne vidim zakaj bi bilo dobro, da prinese svojo igračo v vrtec.

Prinašanje igrač je prepovedano, ker je bilo preveč joka in do vzgojiteljicama popustili živci.
Lahko prinesejo nanico (za spat), ki jo odložijo na pult pri vratih, da jih čaka za popoldne, in pa kakšen CD.
Mislim, da je sedaj stanje OK, men pa je tudi v redu.

pri nas je bilo tudi tako, da so lahko nosili igrače v vrtec, pa nikoli ni bilo problema. in otrok me nikoli ni nerviral z tem kaj bo drugi dan nesel v vrtec, se mi zdi smiselno, bolje da razmišlja ko gre domov, kot zjutraj ko bi že morala bit v vrtcu, pa si še doma in čakaš kaj bo vzela zraven.
kaj boš pa naredila v 1. razredu, pri nas 1x tedensko lahko nesejo igračo in jo tudi nesejo. kaj boš pa takrat, ko ti bo v petek povedala kaj bo nelsa naslednji petek torej čez en teden.
razumi otroka in se malo vživi v njega, s teboj se pogovarja kot bi mu bila enaka, saj drugega nima, v vrtcu so to prijatelji, doma in na poti domov pa si to ti, razen če ima otrok srečo in ima doma bratca ali sestro ki mu je po starosti blizu.

Ti pa ne razumeš čisto v čem je poanta, ali ne?

Saj ne gre za to, da ji otrok najeda, kaj bo nesel v vrtec, pač pa za to, da že vnaprej pove, KOMU BO POSODIL TO IGRAČO IN KDO JE NE BO SMEL NITI TAKNITI. In to verjetno delajo vsi otroci v vrtcu. Tako si eni posojajo med seboj, drugi pa se ne smejo dotakniti nobene igrače. In zaradi tega trpi tudi program v vrtcu, ker se otroci igrajo in razkazujejo, kaj vse imajo. Tisti, ki pa nimajo, pa verjetno ne občutijo ravno velikega veselja, se ti ne zdi?

Zdaj razumeš?

Tako je, hvala. Me ne moti, če se zmenijo, kaj bodo nesli in se potem vsi s tem igrali, moti me grupiranje.

New Report

Close