princ teme
Janez Janša bi že zaradi tega moral nepreklicno in takoj odstopiti.
V takem vzdušju, ko ga aktualni predsednik države za britanski Times imenuje “princ teme”, ni mogoče več delati niti minuto.
In sedaj se ne oglašajte tisti, ki že dva dni blebetate o umikih, metanjih pušk v koruzo, repih med nogami… Drnovšek je koneckoncev izšel iz stranke, ki bo naslednja vodila državo. In jo je že. 40 let. Komunistična partije Slovenije ali na novo imenovani SD. To so dejstva.
Ne da se mi brskati kdo tu gor je napisal nekako takle: Ta, ki je pri 20. letih v zK je mlad in se ga razume, saj še nima pameti, če pa je še pri 40-ih, je pa totalen idiot. Naj me popravi, če sem dosti zgrešil.
Veš, preizkušeni pregovori so ostali skozi stoletja in eden takih je tudi: Mladost skače čez vodo tam kjer je most.
So tudi bivši, točno, ampak Pahorjevi in ostali so pa še vedno, pa se naj takoj preimenujejo v demokratske demokrate. Nič kolikokrat je Pahor sam povedal, da se bo znebil pretekle sence, ki visi nad to stranko. V SDS in NSi o tem niti ne morejo govorit, ker niso s tem obremenjeni. Pahorja imajo samo zato, da ta stranka sploh je. Je njihova kura, ki nese zlata jajca. In tega se dobro zavedajo, Pahor pa tudi in to mu je zelo všečno.
O pridevniku “demokratska” bi se dalo razpravljati tudi pri marsikateri od teh strank. NSi priznam vsj toliko poštenosti, da se s tem pridevnikom ne kiti.
Stranke kot take morda niso obremenjene, ker so nastale pozneje, težko pa bi to rekel o marsikaterem “spreobrnjnem” članu. V vezi s tem pa in Pahorjevo izjavo pa, da se je delno uresničila saj je pretežen del “sence” odkorakal v desno.
No, še eno pripombo na mladost in zrelost imam: znano je, da sreča pamet ene preje, druge kasneje. To je bilo videti tudi pri tem. Bolj zanimovo je, da se je to dogajalo v nekem zelo kratkem obdobju, povezanem s specifičnimi dogajanji, koncem osendestih in pri bolj previdnih začetkom devetdesetih. Ampak to gre najbrž pripisati aktivnejšem delovanju svetega duha nad še posebej ljubo mu Slovenijo :-))))))))
kdor lahko naj razume, da imamo samo eno državo in to, Slovenijo.
Ko jo blatimo, tolčemo po njej, udrihamo čeznjo celo v tujini, je približno tako, kot da blatiš in sramotiš svojega brata, sestro…
Nekako v tem stilu gledam na sramotenje Slovenije, izven naših meja.
Veliko krivde za vse, kar se dogaja pripisujem medijem.Največ POP-tv
Zakaj JD ne razpusti vlade, če ga tak moti?[/quote]
In tole naj bi govoril NAŠ predsednik države? Naziv predsednik je resda imel, samo s takimi potezami prav gotovo ni naš. Vsaj moj ne! Bahal se je s prestopom na nek višji nivo zavesti od nas državljanov. Očitno pa so ga s tega nivoja odslovili (ko je zdravilce označil za šarlatane), ko je počel takšne neumnosti – blatil svojo državo v tujini, delal razlike med ljudmi, trošil denar za lastne želje itd. Pravi predsednik se ne obnaša tako užaljeno, ko ne dobi dodatnega denarja, ki ga je potrošil za “vrag si ga vedi” kaj. In potem se maščuje premierju z njegovim blatenjem v tujini in napadi v medijih. Ljudje z višjim nivojem zavedanja ne poznajo maščevanja, sploh nobenih negativnih čustev. Kdorkoli bil novi predsednik, sem vesela, da je njegova doba minila.
Pa kaj za hudiča dogaja v tej zaplankani deželi??? Najprej nas blati in osira g. Rop in širi neresnice, potem slišim da takisto počnejo novinarji (uboščki pod cenzuro ne delajo drugega kot blatijo vlado- klinc pa taka cenzura), in za piko na i slišim, da to počne naš predsednik, predsednik VSEH Slovencev !!! SRAMOTA !
Ja, skrajni čas je, da ostane na Zaplani in ne meša d…. Tak intervju je šele kalimerovski. On je oh in sploh (spiritual!!!) in si lahko dovoli zapravljati kakor hoče, the Prime minister bi pa moral samo hitro dati nalog Finance ministru, da mu izplačajo toliko kot hoče. Obnašal se je in se še (15.11.2007!!!!) kot otročaj, ki mu oče noče povišati žepnine!
Pa tak intervju ni vreden enega predsednika države, ki se razglaša, da je predsednik vseh državljanov! Samo ni povedal katerih, ker s tako držo škoduje prav vsakemu državljanu in vsem skupaj. Res sem razočarana nad njim. Močno upam, da bo novi predsednik kot izkušen diplomat, ravnal bolj preudarno in manj otročje kot dosedanji. Seveda, če se čuti predsednika vsakega posameznika v tej državi posebej. Res močno upam, da ja.