princeske
PRINCESKE
TESTO
22 dag moke
2 dag gustina
2 dcl olja
2 dcl vode
ščepec soli
Ko voda in olje zavreta dodamo moko in gustin kuhamo 1 minuto. Neprestano mešaj, da se ne prime. Ko se vse skupaj ohladi dodaj 6 celih jajc (eno po eno počasi vmešaj). S čajno žličko zloži na pekač in peči na 180 C – 200 C cca 20 minut. Med pečenjem ne odpiraj vrat.
KREMA:
3 jajca
14 dag sladkorja
8 dag moke
1 vanilijin puding
½ l mleka
vanilija
limonina lupina
rum
Rumenjake sladkor zmešaš, dodaš moko in puding 1 dcl mleka. Posebej zavri ostalo mleko, prilij zmešano zmes ter dobro premešaj. Na malem ognju stalno mešaj dokler se ne zgosti. Odstrani z ognja in dodaj stepene beljake + rum+ limonino lupino.
Jaz če je sila kupim že narejeno zadevo iz paljenega testa in samo prerežem in napolnim z nadevom – za otroke pa sploh ne režem ampak kar z nastavkom za krofe polnit pač napolnim zadevo. – so manj opackani ko jedo.
Točnega recepta pa zdaj v celoti res ne vem, ker se zaradi časovnih zadreg vedno bolj poslužujem kaki alternativi – če je v medicini dovoljeno, je v kuhariji tudi.
Manj, ko boš komplicirala pri testu, lepše bodo ratale.
Jaz včasih naredim velike krofke, jih prerežem in polnim z jajčno kremo in smetano, včasih pa naredim majhne, za enkrat v usta, ki jih polnem s smetano.
Za krofke:
8 dkg masla
1 dl vode
10 dkg moke
3 jajca
sol
NA ELEKTRIČNI PLOŠČI, V POSODI, V KATERI SE TI TESTO NE BO PRIJELO!!!
Zavreš vodo, osoliš, v njej raztopiš maslo in zakuhaš moko. Mešaš pribl. 1 minuto. Odstaviš in še v vročo moko z mikserjem drugo za drugim vmešaš jajca.
Na pekač nabrizgaš kupčke ali pa jih oblikuješ z žličkama. Vrh kupčka nekoliko potlačiš (da ni š*****) s parimi kapljicami hladne vode.
Daš v predhodnje ogreto pečico na 220°C. Ko krofki porumenijo, znižaš na 180°C, pečeš še kakih 10, 15 min, potem pa še kakih 15 min na 150 °C.
Pečice ne smeš odpirati !!!!