Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Priporočam

Priporočam

Čao.
Sem navdušena bralka knjig in če tud vas zanima filozofija, preberte Zofijin svet od J. Gaarderja. Priporočam tudi Iluzije Richarda Bacha in Ime rože Umberta Eca. Za ljubitelje dobre lirike slovenski kraljici poezije Mila Kačič Minevanja in Neža Maurer. Če se kdo rad pogovarja o knjigah in dobrih filmih ali muziki, naj odpiše.

Vsem privoščim ogromno bralskih užitkov.

V knjigi “Iluzije” piše na koncu “mogoče pa vse, kar piše v tej knjigi ni res”, primerno naslovu, je pa zanimiv tudi test na zadnji platnici knjige.

Ja sej so iluzije poanta te knjige. A ti si prepričan o tem da obstajaš?

O tem ali obstajam ali ne imam svoje poglede, če pa bi odgovoril na tvoje vprašanje, bi pa rekel, da na tem svetu obstajam samo relativno. Dobro razmišljaš Maja.

Rada bi slišala kej o teh tvojih pogledih. Relativno obstajanje- maš na splošno rad hudo abstraktne besedne zveze? Relativno pomeni pogojeno- kaj je po tvojem pogoj tvojega obstoja?Tvoje misli? Sposobnost dvoma?
Hvala, Matjaž.

Relativno, pogojno zame pomeni, da je to odvisno od stališča, izhodišča, iz katerega gledaš, izhajaš. Te teoretične razprave verjetno ne bi bile zanimive za druge, zato predlagam, da o tem nadaljujeva po mailih.

Predlog sprejet:). Pričakujem mal o teh stališčih.
P.S. Kdo si?

JA,BACH JE DOBER.
SE BOLJ SE JONATHAN LIVINGSTON GALEB.
ZOFIJIN SVET SEM TUDI PREBRALA,BRALA,BRALA,NA KONCU PA MI NI BLO JASNO KAJ HOCE SPLOH POVEDAT?A DA JE BLA TISTA DRUGA OSEBA TUDI ONA,NOTRANJA ONA?KDOVE POVEDAT?

New Report

Close