Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Priposestvovanje zemljišca

Priposestvovanje zemljišca

Zanima me ali lahko mama in sestra priposestvujeta zemljišče katera polovica je v moji lasti, pridobljena z darilno pogodbo s strani moje mame, druga polovica pa bo izročena v skladu z izročilno notarsko pogodbo po smrti starih staršev. Je v tem primeru izpolnjena dobrovernost, glede na to, da sta s pogodbami obe bili seznanjeni. Hvala za odgovor

O koliko mamah oz. čigavih mamah je govora?
Tvoja mama in sestra bi priposestvovali zemljišče, pridobljeno z darilno pogodbo s strani tvoje mame?
Se opravičujem, vendar ne razberem kdo bi priposestvoval in od koga si pridobila zemljišče?

Ne, pogoj dobrovernosti ni izpolnjen in priposestvovanje ni pravilni pravni inštitut za rešitev nastale situacije.

Ne. Sicer si zelo zmedeno napisala, ampak prav gotovo ne – ne more mama nazaj priposestvovati nekaj, kar je podarila. Sestra, če je opravilno sposobna, pa tudi ve, da zemlja ni njena, ker če bi bila njena, bi to nekako vedela. To ne gre tako enostavno. Zakaj se bojiš tega?

Poleg tega je tudi zelo dolg rok za to.

Pri priposestvovanju gre za to, da nekdo del zemljišča ali hiše uporablja v dobri veri, da je to njegovo, in tudi lastnik mu dovoli to uporabljati, ker prav tako misli, da je to od uporabnika.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close