Priposestvovanje
Spoštovani!
Moj problem je sledeči…Leta 2002 sem po starših podedoval parcelo. To parcelo so starši kupili leta 1960,sprva večji del, potem še manjši na katerem so zasajene cimprese. Originala pogodbe nimam. Pri dedovanju se je s pogodbo naredil name prepis. Letos ko sem se odločil za nakup njive zraven parcele in se je naredila odmera, smo ugotovili da del zemljišča, ki ga imamo in sicer tisti manjši, v zemljiški knjigi ni naš, ampak je pisan na zakonca, od katerih sta moja starša to kupila. Naj še povem, da pri dedovanju na parcelne številke nisem bil pozoren, saj imamo parcelo že od nekdaj kot celoto ograjeno, kar je vidno tudi iz posnetkov, ki sem s jih priskrbel. Ti dve osebi, prav tako moji starši so že umrli, na tem manjšem delu zemlje je sedaj vpisanih 15 dedičev. Do sedaj enkrat ni nihče prišel me opozorit, prav tako ne mojih staršev, da ta zemlja dejansko ni naša in, da je ne smemo uporabljati. Vrednost zemlje je 207€. Sedaj me zanima, kako to pravno urediti, v izogib kasnejšim posledicam. Je možno da poiščem vse lastnike in sklenemo pogodbo o priznanju lastninske pravice, ali grem v tožbeni zahtevek za uveljavitev priposestvovanja? Zadevo bi rad uredil tudi v zemljiški knjigi, v izogib kasnejšim neprijetnostim. Hvala za vaš odgovor
Spoštovani,
vsekakor je bolje, če se uspete dogovoriti z lastniki.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.