Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek priprava hrane za dojenčka

priprava hrane za dojenčka

Ste za pripravo kašic,… imele palični mešalnik, kaj druzga kar mi priporočate??

hvaa

Tule imaš en fajn članek, prvi del, poišči še drugi del in članek prehrana malčka.

http://dnevnikich.si/dnevni_kic_si/prica.php?id_price=58

V malo vode skuhaš korenček ali krompir. Lahko ga pretlačiš z vilico skozi cedilnik, uporabiš mlinček ali palični mešalnik. Sama vedno gledam, da ne spasiram do konca, da ostanejo manjši koščki, ker se mora otrok navaditi jesti tudi netekočo hrano. V takšno kašico sem od začetka vmešala tudi malo mleka, zgostila pa sem z riževimi kosmiči. V takšno kašico vlijem tudi kanček hladno stiskanega olja.

Dobro razkuhaj zelenjavo + krompir, nato pa samo dobro pretlači z vilico in po potrebi razreči z vodo, v kateri si kuhala. Kakšnikrat sem pa jaz uporabila tudi palični mešalnik.

Sama uporabljam paličnega pri mesno zelenjavnih kašicah. Meso težko pretlačim z vilico.

Za sadje je najboljši steklen ribežen, za zelenjavo je pa fajn (škoda, da ni večji) soparnik, hrano skuhaš in zmiksaš v enem, ga dobiš na bolhi zelo ugodno, ko ga odrabiš, prodaš naprej.

ne zafrkavaj se z vilico, vsaj na začetku ne, ker nekatere zelenjave ne moreš tako lepo pretlačiti in bo otroka na začetku motilo, pa zato sploh ne bo jedel. lepo s paličnim, saj se da tudi tako, da ostanejo drobceni koščki in ni čisto tekoče. otrok se mora najprej navaditi na žlico, to je zanj popolnoma novo. jaz sem začela tako, da sem najprej dala korenček, pa brokoli…kao vse posebej, ampak ni hotela jesti. ko sem zmiksala korenček + krompir, je jedla ko volk. zdaj ji zmiksam tudi po več vrst zelenjave (stara je 5 mesecev), recimo korenje+cvetača+krompir+bučka in poje za cel obrok, je sita 3-4 ure. lahko daš tudi par zrnc soli, ampak načeloma ni treba. od sadja pa najprej najbolje, da daš babano in jabolko (jabolko obvezno malo pokuhaš) in je tudi full dobro. tudi korenček+jabolko je dobra kombinacija.

vsak ti bo tudi priporočal, da najprej začneš z zelenjavo in ko bo otrok imel zares rad zelenjavo, mu začneš dajati za malico še sadne kašice. če boš začela s sadjem, bo namreč že takoj ugotovil, da je sadje sladko in boljše od zelenjave, pa morda sploh ne bo sprejel zelenjave (se zgodi nekaterim).

super, hvala vsem

midva pa začneva z uvajanjem hrane naslednji teden
moj otrok bo kmalu dopolnil 5 mesecev, tako da počasi lahko začneva, malo berem, nekaj sem dobila tudi od patronažne

upam da bo začel jesti, malo me skrbi ker bom to prvič pripravljala

http://www.ceneje.si/dom-in-vrt/kuhinjski-pripomocki/ostali-pripomocki/philips-avent-mesalnik-in-soparnik_-_CX0029B0FB?bPar=5

Jaz sem kupila tole in je vredno zlata. Skuhano na pari je hrana dosti boljša, skuhano je zelo hitro, posodico samo obrneš in je še zmiksano. Zame eden boljših nakupov. Sedaj ima otrok več kot leto in seveda je nezmiksano ampak marsikatero prilogo še vedno naredim noter zaradi okusa in kvalitete hrane.

Tudi jaz uporabljam tako sekljalnik kot palični, ali pa samo spaštam z vilicami, če uporabljam v htani krompir,potem zalijem ali z vodo v kateri sem zelenjavo kuhala, ali pa riževo mleko – je ful dobra kombinacija z blitvo ali špinačo – jo zmaže kot tavelika.
Za sadje pa vedno urporabljam steklen “ribežn”,ok banano čisto zriba, je skoraj tekoča, jabolko je pa lepo zribano z malo koščki, ampak je super. Občasno naribam poleg še malo Plazma piškota in to je to. Ampak jaz imam mogoče malo smole, ker mala ni preveč mahnjena na sadje, pa z razliko od zelenjave je bistveno slajše, ampak mora biti fajn lačna da ji gre v rit.
super kombinacija je tudi kuhan riž in jabolko, včasih dodam še kako bučko ali pa brez, ali pa prosena kaša in zelenjava, itd…. skratka kombiniraš tiste določene reči, ki jih že lahko je in to je to .
Midve se še dojiva, tako da zdaj poizkušam, da bi mi te obroke, ki je hrano- kašice, izpustile mleko, ampak kakor kdaj, je pa stara 7 mesecev, pričeli sca pa malo pred 5 mesecem in do zdaj sva že veliko hrane predelali….. ja je pestro,tole uvajanje, ko enkrat zalaufa in potem spet nič, pa potem par žličk in smo pret nazaj na nuli :P, ampak to so naši mali človečki, ki se še učijo :)))))

ne vem zakaj je palični taka katastrofa. Jaz sem s paličnim, pa mu nič ne manjka. Kasneje, ko že zna požirat pa seveda z vilico. čeprav mesa se drugače kot s paličnim res ne da. še palični – vsaj moj mesa ne zmiksa popolnoma.

pri uporabi paličnega baje ogromno zraka dobi otrok s hrano – ne vem, baje.
jaz ga včasih uporabljam, sem pa opazila, da mi mala najraje je hrano s paličnim, itk, ko ja pa skoraj lahko srka, nobenega koščka nikjer, tako da sem spet mal vilice al pa tist za pire, uno tlačilko nazaj aktivirala 😛

Moja dva sta sicer že odrasla, tam pri 2 metrih, pa ne boste verjele, takrat paličnih in podobnih mešalnikov nismo uporabljali. Se je kar z vilico pa tistim za pire krompir zmečkalo, pa sta vse pojedla. Tudi meso, ki je bilo samo natrgano na koščke – tako da, moj nasvet, čim manj komplicirajte, bolje bo. Manj težav boste imele kasneje, ko jih boste pričele navajati na gosto hrano, če že od začetka ne bo vse tekoče.

Kašice delam s paličnim, nastavkom za sekljanje. Na obiskih pa pretlačim z vilico, meso pa zelo drobno narežem. Pri enem letu sem še pasirala, ker hči ni imela zob, na koščke pa se je navajala s kruhom in bananami. Sadje pa drobno naribano.

Jaz sem pa ta veliki (pa ta manjši bom tudi) kar na cedilu na pari skuhala in pol odvisno od dneva ali zmiksala s paličnim ali pa z vilco.
evo točno tako imam….pa še poceni je:)
http://www.lovecnacene.si/cedila-rp-cedilo-tescoma-24-cm-za-kuhanje-na-pari/m/2866440/

s paličnim al pa kar z vilico pretlačim odvisno kaj delam za jest.

New Report

Close