priprava inčunov (tudi sardele)
Lepo prosim, če mi lahko kdo danes, do enih 16 h svetuje, kako pripravlja pečene inčune (podobni so sardelam).
Včeraj jih je mož prinesel eno vrečko svežih, ki naj bi jih danes pojedli (ne v skrinjo!). Problem pa je, kako jih pripraviti, ker jaz ne prenesem prevelike količine maščobe (gnus), ki se ponavadi nabere napr. na sardelcah pčenih v veliki količini oolja.
Vem, da jih je mami včasih pripravljala, ampak ker je nimam več, je ne morem vprašati.
Hvaležna bom za vsako pomoč!
potem je najboljše,če jih spečeš na žaru……žar namažeš z oljem in na vričo ploščo položiš ribe….ne smeš jih prehitro obrniti,ker se bo koža odluščila…..večkrat moraš poizkusiti na rahlo dvigniti ribico in če se koža še drži na ploščo,pusti še malo peči,sicer pa obrni….upam da ti bo uspelo…..lahko jih malo pomažeš z rožmarinovo vejico pomočeno v olivno olje…..