priprava ribe za dojnečka, krožnik za dojenčka
no, pa smo spet pri kuhanju. kako pripravite ribo 9-mesečniku, da je okusna, zdrava in brez kosti?
in še: katero posdo za dojenčke uporabljate(krožnik);naj bi bil lep in predvsem uporaben, da bo hrana ostala dovolj dolgo topla.
tisti krožniki s tplo vodo se mi pri prejšnjem otroku niso najbolje obnesli…
hvala in vse lep pozdrav
Navaden otroški plastičen krožnik ali sklečka.
Ribe so najboljše sveže, ne konzervirane ali zamrznjene, čeprav tudi včasih pridejo prav.
V ribarnici kupiš fileje, pa prodajalci vedo v katerih je najmanj možnosti, da se najde kakšna koščica, za vsak slučaj pa še malo pregledaš. Mi kupujemo škarpeno, lista ali pa kar osliča.
Lahko jih začiniš in spečeš v ponvi z malo olja (za odrasle + tržaška) ali pa po pariško. Samo kuhane pa tudi meni ne teknejo preveč, lahko pa poskusiš. Zraven pa njabolj paše krompir in blitva.
MALE RIBICE Z ZELENJAVO
40 g ribjih filejev, bučke, korenček, peteršilj, drobtine iz ene rezine kruha, 1 topljeni sirček, 2 jušni žlici paradižnikove omake, košček masla.
Ribji file za 1 minuto namočite v vrelo, osoljeno vodo. Odcedite jo.Operite bučko, očistite korenček in ju drobno sesekljajte.Zmešajte topljeni sirček, drobtine, zdrobljeno ribo, koščke zelenjave in nasekljan petrešilj. Osolite in dobro zgnetite. Počasi segrejte ognjeodporen krožnik. Zmešano maso z žlico sploščite. Topel krožnik z ribicami položite na večji globok krožnik, ki ga do dveh tretjin napolnite z vodo. kuhajte 20 minut v pečici, ki ste jo prej segreli na 120 stopinj. Pred serviranjen malo ohladite, Lahko dodate paradižnikovo omako, v kateri ste nadrobili beli sir.
Tik pred serviranjem lahko oblikujete hrano z modelčki za pevivo, npr. v obliki ribe.
Dober tek!