Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek priprava ribe za dojnečka, krožnik za dojenčka

priprava ribe za dojnečka, krožnik za dojenčka

no, pa smo spet pri kuhanju. kako pripravite ribo 9-mesečniku, da je okusna, zdrava in brez kosti?
in še: katero posdo za dojenčke uporabljate(krožnik);naj bi bil lep in predvsem uporaben, da bo hrana ostala dovolj dolgo topla.
tisti krožniki s tplo vodo se mi pri prejšnjem otroku niso najbolje obnesli…
hvala in vse lep pozdrav

Najbolj enostaven recept: omaka iz tune v konzervi in zraven pire krompir ali testenine
-ribje palčke ko je že znal hrano pijeti v roke
Rib drugače nisem nikoli posebej pekla za malega, jih je jedel zraven nas, ponavadi smo imeli take z malo kosti. Meso smo mu pač pobrali dol in je jedel

Kot zase, dam mu pa tiste dele, ki so bolj brez kosti recimo bolj proti repu. Krožnik imamo en čisto navaden plastičen, ki smo ga dobili za darilo, včasih pa je tudi iz takega, kot midva.

Navaden otroški plastičen krožnik ali sklečka.
Ribe so najboljše sveže, ne konzervirane ali zamrznjene, čeprav tudi včasih pridejo prav.
V ribarnici kupiš fileje, pa prodajalci vedo v katerih je najmanj možnosti, da se najde kakšna koščica, za vsak slučaj pa še malo pregledaš. Mi kupujemo škarpeno, lista ali pa kar osliča.
Lahko jih začiniš in spečeš v ponvi z malo olja (za odrasle + tržaška) ali pa po pariško. Samo kuhane pa tudi meni ne teknejo preveč, lahko pa poskusiš. Zraven pa njabolj paše krompir in blitva.

Jaz nasemu pripravljam list, ce se mi pa mudi pa na hitro rio mare s koruzo in sirckom,kar primesam k makaronom…

Drugace pa imam kroznicek navaden plasticen,ki se pritrdi na povrsino in v katerem hrana ostane malo dalj topla :)))

MALE RIBICE Z ZELENJAVO
40 g ribjih filejev, bučke, korenček, peteršilj, drobtine iz ene rezine kruha, 1 topljeni sirček, 2 jušni žlici paradižnikove omake, košček masla.

Ribji file za 1 minuto namočite v vrelo, osoljeno vodo. Odcedite jo.Operite bučko, očistite korenček in ju drobno sesekljajte.Zmešajte topljeni sirček, drobtine, zdrobljeno ribo, koščke zelenjave in nasekljan petrešilj. Osolite in dobro zgnetite. Počasi segrejte ognjeodporen krožnik. Zmešano maso z žlico sploščite. Topel krožnik z ribicami položite na večji globok krožnik, ki ga do dveh tretjin napolnite z vodo. kuhajte 20 minut v pečici, ki ste jo prej segreli na 120 stopinj. Pred serviranjen malo ohladite, Lahko dodate paradižnikovo omako, v kateri ste nadrobili beli sir.

Tik pred serviranjem lahko oblikujete hrano z modelčki za pevivo, npr. v obliki ribe.

Dober tek!

Po moje mu lahko daš katerokli ribo, samo obro preveri za kosti. Jaz sem mu dajala: lososa, orado, škarpeno (tista zmrznjena za juho), repke morske žabe,…v glavne vse, kar sva midva jedla.

New Report

Close