Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek priprava sadja za žganje

priprava sadja za žganje

Pozdravljeni,

to, da po sadju potrosiš sladkor in pustiš približno dva dni na soncu, da se sladkor raztopi, kasneje pa dodaš žganje, že vsi poznamo,

ali pa lahko dodaš vodo – navadno, če je premočno, pa ne vem, niti to ali moraš dodati mogoče prekuhano???? ali sadje če imaš zamrznjenega lahko prekuhaš skupaj s sladkorjem in vodo???

prosim za odgovor če kdo pozna stvar

kolikor vem, se dodaja destilirana voda, če je zadeva premočna.

Lej, jaz delam likerje tako: v kozarec ( za vlaganje) približno do polovice sadja, nato nekje 3-4 žlice sladkorja in zalijem z žganjem, da dobro prekrije sladkor in sadje. Povrh pa do roba nalijem še vodo. Res da se žganje samo redči z destilirano vodo, ampak v likerjih je žganje kar močen konzervans in lahko naliješ katrokoli vodo zdraven, se ne bo nič skvarilo.
Razmerje voda-žganje po želji. Če želiš bolj močno pač več žganja.

New Report

Close