priprava spinace
kddk, jaz delam vse po eni knjigi, ki sem jo dobila pri pediatru. in v poglavju za otroke 4-6 mesecov pise, da je nacin priprave zelenjave, ki vsebujejo nitrate (solata, rdeca pesa, radic, por, spinaca, koleraba itd.) tak, da morajo biti vse te stvari sveze, da jih je potrebno skuhati v veliko vode in jo potem odliti stran. Ker se nitrati spremenijo v nitrite, ki povzrocijo pomanjkanje kisika v krvi dojencka. Tako nekako, sem povzela, imam knjigo pred sabo
LP
A zdaj se je pa spremenilo mišljenje, da se zelenjavo kuha pokrito z vodo čim manj. Mislim, da se dolije toliko, da jo pokrije, drugače gredo vitaminčki adijo. Pa saj ne morem več verjeti, kaj naj verjamem. Pa 3o let nazaj so na učili ravno kontra. Sicer pa še sedaj lahko povsod prebereš, vodo prišparajte, ker je polna rud. snovi, pa zalijte kaj z njo, da dobite v vodi topne vitamine nazaj. Na, zdaj so pa že nitriti ratal. Bog nam pomagaj.Ampak smo pa bolj zdravi mi, ki nismo metal vode proč. Nimamo toliko alergij, kot danes odraščujoča mladina. Valjda bo alergična na vse, če ne sreča teh stvari.