Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Pripravljalna vloga

Pripravljalna vloga

Pozdravljeni!

Določenega dne sem na okrajnem sodišču sprožil dajatveno tožbo.
Dva dni po vložitvi tožbe, so nastopili zakoniti razlogi, da sem na sodišče vložil še ugotovitveno tožbo. To sem storil kar tako, da sem vlogo v pravdni zadevi naslovil z “dopolnitev tožbe”. Razlog da sem to storl je bil v tem, ker tudi v tej zadevi nastopamo iste stranke v istih vlogah. Pristojno je krajevno in stvarno isto sodišče.

Tožena stranka je že poslala odgovor na tožbo, ki mi jo je sodišče posredovalo. V njej tožena stranka navaja da sprememba ni dopustna v sporu majhne vrednosti, češ da je 451. člen izjemno kogenten.

Sodišče mi je skupaj z odgovorom istočasno poslalo še dopis, v katerem je bil sklep da me zavezuje k temu da v roku 15 dni spremembo tožbe dopolnim tako da bo iz njega mogoče razbrati vrednost zahtevka. V nasprotnem primeru bo tožbo v tem delu zavrnilo. To sem storil. Ampak tako da sem zraven na dolgo in široko še enkrat pojasnil prvo vloženo tožbo in še naslednjo. Za nameček sem pa priložil še dokazni predlog – okrog 60 listov na katere sem se skliceval v obrazložitvi. Nekatere so bile vložene v spis že prej, nekatere pa so bile nove.

Zdaj pa sem opazil, da bi moral vse dokaze navajati že v prvotni tožbi. Kaj naj pričakujem od sodišča, da bo zavrnilo te dokaze v prilogi ker jih nisem navedel že v prvi tožbi.

Kaj pa pripravljalna vloga ki naj bi mi pripadala. Ali lahko morebiti tam vložim vseh teh 60 listov dokazov?

V dopisu ki je bil priložen poleg fotokopije odgovora na tožbo piše, da me bodo k odgovoru na tožbo pozvali v primeru da bo mediacija neuspešna. Iz tega sklepam da poziva še niso izdali, in da tega 8 dnevnega roka za odgovor na tožbo še nisem zamudil.

BIstvo vprašanje je ali bo te dokaze še mogoče umestiti v spis? In pa.. a je sploh praktično mogoče da sodišče odloča o neki dajatveni zadevi in ugotovitveni zadevi hkrati, čeprav medsobojno zadevi nista odvisni, vseeno pa nastopamo iste stranke v enakih položajih pred enakim sodiščem. Ali bi moral vložiti ločeno tožbo in prositi za združitev pravd? Če so me pozvali k dopolnitvi, sklepam da so spremembo pustili? Nekdo je rekel da v kolikor bi spremembo pustili, bi moral za spremembo dobiti nekakšen sklep – takega sklepa še nisem dobil.

Spoštovani,

kako bo sodišče v tej zadevi ravnalo, žal ne moremo napovedati.

V skladu z Zakonom o pravdnem postopku mora tožeča stranka navajati vsa dejstva in predlagati vse dokaze. V tem postopku lahko vsaka stranka vloži eno pripravljalno vlogo. Dejstva in dokazi, ki jih stranka navaja v vlogah, ki niso navedeni v omenjenih vlogah se ne upoštevajo.

Glede na navedbe iz vašega vprašanja boste pripravljalno vlogo lahko vložili šele po izvedbi mediacije in v primeru, da bi ta neuspešna.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close