pripravništvo + nosečnost ?
zdravo,
če mogoče kdo ve… ravnokar sem po naključju zasledila razpis za pripravništvo. ustrezam vsem pogojem in prosto mesto zadeva moje področje, ravno zato me mika. AMPAK sem noseča. še le nekaj dni imam za prijavo, najbrž bi se delo začelo s 1. 2. 2016 (ne vem, ne piše točno). jaz imam pa rok v sredini marca. ve kdo kako je kaj v mojem primeru?
Pozabi …
a to je kakšna preverjena informacija? ker če se ne motim se kandidat izbere na podlagi vloge, kjer ni postavke “Ali ste noseči in kdaj boste rodili?”
Te postavke sicer ni, boš pa na razgovoru visoko nosečnost težko skrila. A se ti zdi realno, da bodo vzeli nekoga, ki bo 14 dni opravljal pripravništvo in šel potem za eno leto na porodniško?
Seveda nosečnost ni in ne more in ne sme biti razlog za zavrnitev, pa vendar … delodajalec ima pravico zaposliti tistega, ki bo zaposlitvene naloge tudi opravljal. Ti s tako visoko nosečnostjo tega pogoja ne izpolnjuješ. Bi torej opravljala pripravništvo kak teden, dva (če sploh), potem pa odšla na “porodniško”? Mislim sicer, da se delaš norca … Jaz sem zaposlena v velikem, dobro stoječem podjetju. In tu težav z “nosečnicami” nimajo, a da bi pa prav nosečo zaposlili, pa spet ne. So pa primeri, ko se “dogovorijo”, da jih zaposlijo takoj po preteku porodniške. To pa ja.
ženska ti se delaš očitno norca iz delodajalca in iz drugih kandidatov..
v tvoje dobro, če želiš, da te bo še kdo sploh kdaj jemal resno in kot odgovorno potem se sploh ne prijavljaj… sicer boš sebe s smo prijavo že pokazala v slabi luči…
je eno, kar jaz zagovarjam,d a se nikogar ne diskriminira zaradi nosečnosti ali mu postavlja kakršnekoli pogoje, ampak je pa tako spoštovanje in odnos nujno vzajemen s strani tudi zaposlenega – in ta tvoj primer je izrazit prtimer tega, kjer tebi manjka tega spoštovanja in odgovornosti do delodajalca in opravljenega dela… ker to,d a bi se sla prijaviti za del. mesto ob tem, da veš, da ga boš lahko opravljala komaj mesec, al pa še to ne – to je zaje**** na suho nekoga…
poleg tega s tem kažeš tudi da sploh nimaš razvitega nobenega občutka odgovornosti – ne samo do delodajalca, niti do sebe in svojega otroka ne… če bi ga imela bi ti bilo jasno, da po visoki nosečnosti je odgovornost na skrbi za otroka, tako pač je če se v življenju za to odločiš…
ja kak ste smešni. kako bi pa prikrila nosečnost? zanima me, če se lahko pripravništvo vmes prekine in ga nadaljujem po porodni. 🙂 koga bi pa jaz tu pretentala?
a tista, ki ni noseča ima več pravic? ja, v vaših očeh že. zato pa se ženske bojijo zanosit (to ni normalno). eno je, če imam jaz gradbeno firmo in potrebujem takoj zdaj delavca za na teren v nemčijo, drugo je pa ena občina, ki sprejme najboljšega kandidata za pisarniško delo preko razpisa za pripravništvo, ki ni služba za NDČ, ampak projekt. 🙂 saj vseeno. pač vprašala sem. tu gor ste itak vsi takoj nasramni do kogarkoli. malo se vprašajte, če je vredo, poglejte na uro in pojdite lepo na sobotni sprehod. vsakega takoj napadete. kdo ima torej tu problem? 🙂 ste smešni res.
Prijavi se, pa ti bo jasno.
Sicer pa glede na to, da so taka delovna mesta ze vnaprej oddana, je vseeno ce gres noseca na razgovor. Pa pozabi pravljice o najboljsih kandidatih. Z uvedbo VIP sistema jih ni vec.
Ti pa nisi smešna, pa tudi gladka ne.
Kdo je bil nesramen? Vsi so ti samo povedali resnico, ampak to je zate že nesramnost, ker ti misliš da če si noge narazen dala, te mora cel svet po rokah nositi in v rokavičkah s tabo delati.
Mater, upam, da sem jaz tista, h kateri prideš na razgovor!!!
Malo se spusti iz svojih debilnih oblakov na realna tla.
Pravis, da gre za projekt. Projekti so casovno omejeni in delavca potrebujejo takrat, ne pa po zakljucku projekta. Zal..
No, daj tole malo bolje pojasni. Kako bi se ti letos februarja zaposlila na nekem projektu in potem čez 14 dni to prekinila in čez eno leto prišla nazaj? A se ti zdi to v praksi res izvedljivo?
Nezrela, neodgovorna, isce bliznjice, norcuje se, naklada in laze itd.. Nakladas da gre za projekt pri katerem bi ti sodelovala 14dni in odsla na porodnisko, po enem letu bi pa nazaj prisla. Haha puncka a tebe ze cel lajf doma v vato zavijajo? Kaj bi pa delodajalec naredu ce tebe zaposli visoko noseco, v svojo skledo bi pljunil. Se vidi da v lajfu se nisi delala. In zdj bos na svet spravla otroka in bos se ena izmed teh k so v breme drzavi. Zakaj si noseca ce nimas sluzbe in dohodkov????
hehe. imam jaz vse porihtano. konkreten razpis me zanima le zaradi strokovnega področja.
zdaj pa res lahko nehate. čist zares. a mate vi vikende za tale forum rezervirane? pišete kot zmešani in odgovarjate na 100 tem. in o vsem vse veste. še celo o meni in mojih delovnih izkušnjah. res kredibilni strokovnjaki!
Nihče izmed tistih, ki ti je odgovoril, sploh ne ve, o čem natanko govoriš. Pa naj jim pojasnim. Kolegica je očitno učiteljica in se je želela prijaviti na projekt, ki ga je naše ljubo ministrstvo razpisalo kot nadomestek za pripravništva. Tako da sploh ne gre za pripravništva, ki bi jih sicer država v tem letu morala razpisati, saj jih ni že več kot eno leto. Namesto tega so dali ven razpis za projekt, na katerega se prijavi šola, ne posameznik. Pogoji so pa takšni: šola vzame posameznika in se z njim prijavi, če ima učitelja določenega predmeta, ki bo šel ravno novembra 2016 v pokoj, namesto njega pa bo ravnatelj za nedoločen čas zaposlil mladega diplomanta.
Tako, draga kolegica, močno dvomim, da je tebe izbrala kakšna šola, ker se je na razpis prijavilo samo nekaj deset šol, pa še to so imele vse že vnaprej izbrane kandidate (kako, veste sami – poznanstva in še enkrat poznanstva). Posamezniki se tokrat sploh nismo mogli prijaviti na razpis, ker gre za projekt, ki ga sofinancira EU, naša država pa za nas noče nameniti par tisoč evrov, temveč raje da nekaj milijonov za grozljivo bodečo ograjo. No, da ne zaidem predaleč: pojasni ostalim, da to NI razpis za pripravništva, da bi tebe šola potem morala zaposliti za NEDOLOČEN čas, kar pomeni, da nikakor ne moreš biti sprejeta, če si noseča. V bistvu si lahko, če si od kakega MC nečakinja ali kaj podobnega.
In ne bodi užaljena zaradi odgovorov. Ker jim nisi napisala celotne resnice, ne pričakuj pametnih nasvetov. Ljudje sploh ne poznajo trenutnih razmer, ker so se vsi ukvarjali predvsem z begunci. Le na Preverjeno je izšel nedavno prispevek o tej temi, pa nekaj malega v Dnevniku in tedniku Demokracija. Ti pa si ali nalašč skrila določene informacije ali pa se nisi niti toliko pozanimala, da bi vedela, kaj natanko opredeljuje ta razpis, kar je pa res nezrelo in neodgovorno.
Forum je zaprt za komentiranje.