Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prisla h pameti?

Prisla h pameti?

Moram povedat da mi je ena zenska na TikToku odprla oci kot se nihce v mojmu zivljenju, glede denarja. pa nikoli nisem imela taksnega mnenja…

itak, moji prjatli in pogovarjanja, eni majo tak mnenje, drugi drugacno. vsak kakor je bil naucen in “sprogramiran”

pri meni doma je foter vse placeval, poloznice in ostalo, kot tudi oba dedija… tako da glede tega sem imela dober primer, ampak pri meni, seveda, so druge stvari name vplivale, vedno ko sem z nekom zivela, je bilo pol pol za stroske, ja sedaj ko pogledam nazaj, ne bi bilo tako… nikoli nisem zelela da mi kdo placuje, tu je veliko vec zadaj, vendar se ne bom poglabljala v to… kot tudi zelela sem biti postena in oh in sploh…

nikoli nisem bila materialen tip, zelo drage stvari mi ne predstavljajo zadovoljstva oziroma “moje vrednosti”

vedno sem dobivala normalna darila, izlete, karkoli bi si zelela. cenim vsakega moskega, ki mi je sposoben nuditi, toliko koliko je v moznosti, VENDAR, tukaj se “zalomi” , zacela sem bolj spostovati sebe in se zavedati stvari. sedaj mislim da si zasluzim veliko vec kot to, “kolikor mi je sposoben nuditi”

v naslednjih vezi, mi ne bo vec OKEJ, da je vse polovica, ampak mi bo to ze samoumevno, da moski vse placa. ampak tukaj mislim na vse. zelim da je veliko bolj sposoben, na vec podrocjih. moski se mora znajt, saj se tako ali tako ze radi dokazujete s tem, koliko ste sposobni narediti, ce bi bila pa zenska sposobnejsa od vas ali ce je, potem pa cel problem in ego trpi, kakor je ze znano

sem taka, ko se v nekaj zapicim, to furam dalje, ampak rada sirim obzorja, tako da me zanimajo mnenja tu vas gor, ceprav se zavedam da se mogoce lihk ne obracam na “prave” osebe… no to sem jaz, od vseh pomalo😅 we’re all different

sedaj sem mnenja, zakaj bi zenska sploh delala? in garala, kot to nekatere “glupace” pocnejo. ali pa imela nevem kaksne karijere… zraven so pa vse, od sluzkinj in tako naprej, kot ze vemo… sf*kan sistem… zenska ima delo z otroci, vec kot dovolj, vi pa rabite nuditi vse ostalo od stanovanja do denarja, ce ne, pa pa. najbolj so pa “krive” mame, ki vas navadijo da ste cel lajf sincki, ki vam je strezeno (vecina, se posebaj nasi Slovenci)

vendar verjetno je bilo ze dosti tem na to, ne vem. moski so za delo ali pa kakorkoli lahko zasluzijo, ker se tako tudi “dokazujejo” s tem oziroma tako pride prava moska energija, zenska pa se lahko umiri, se posebaj ko vidi da je zascitena in preskrbljena. in takrat pride vsa nasa zenstvenost na plano, ki je v vecini zatrta zaradi danasnjega razmisljanja in sistema ! moski glavni in vodi, to je vasa narava

in tudi v velikih mojih primerih sem videla, da zelo radi placate oziroma se tako pocutite bolj mosko in sposobno… so tudi tisti, ki bi s tem manipulirali ampak na take ne naletim, ali pa vsaj hitro preberem, ne vem.

doma najet sluzkinjo….zenska v svoji lepi zenski energiji…. zraven za otroke poskrbi…. moski za denar in za nuditi in poskrbeti za vse kar je potrebno. TAKO bi moralo biti !! zenske niso za delo, nikoli niso bile in nikoli ne bojo. vse ostalo je samo jeftina manipulacija nekaterih moskih, ki niso sposobni za nic. moski, ki mu je zenska zares vsec, bo tako in nic drugace. in moski se najbolj bojite dne, ko bo vecina zensk tako razmisljala in nebo vec “enakopravnosti” in zivljenja na racun zensk, ker mislite da se vedno zivite v studenskem domu. hahaha zdaj ko to gledam, to je tolk jadno da bolj ne mora bit…

oh ja, nekateri danasnji moski, a ne .. zgledujte se po Rusih in podobnih… samo takrat je lahko lepa prihodnost obeh, vsak v svoji pravi energiji

no saj vem, da se nekateri moski zavedate da ste pi* ampak pi* boste do takrat, ko boste lahko, dokler se ne obrne sistem in zenske pridejo h pameti. ali pa se boste obrnili v geje🤣

tako tudi ne bi bilo toliko only fans in ostalih gluposti… verjamem…

Kaj hudo naloudanega tipa ne boš dobila. Takšni iščejo dobre gene za svoje otroke, ženo ki pozna pravopis in jih bo vzgojila v uspešne ljudi. Pa obnašat se treba znat, da mu ne delaš sramote med njegovimi. Nekdo ki na tiktoku visi in piše kot pišeš….no vso srečo 🙂

se zavedam vsega… od genov do tega da gre vse naprej od familije. in da tisti, ki so prej imeli vse lepo doma, je vse lazje…

ne vem, saj pravim, da nikoli nisem imela problemov, gre verjetno zato, ker znam hitro vidit kaksen je kdo.

tik tok pa seveda, kaj bi brez tega;) se lahko veliko vec naucis kot samo v zivo preko spoznavanja novih ljudi, ali pa sem samo jaz taksna da zelim imet zelooo razsirjena obzorja😂

in ja,pravopis. kdo pa pravi da jaz ne znam pisat kot je “prav”

samo ne da se mi tu gor in podobnih receh;)

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 9618, 12.04.2025 ob 09:42

in ja,pravopis. kdo pa pravi da jaz ne znam pisat kot je “prav”

samo ne da se mi tu gor in podobnih receh;)

H pameti. Seveda znaš 🙂 Mogoče poglej kakšen tiktok na to temo 🙂

Že dolgo sem na svetu in imela sem priložnost videti in slišati kar nekaj žalostnih zgodb žensk, ki so svojo materialno in s tem tudi siceršnjo usodo položile v roke svojim možem. Že ko sem bila otrok, sem slišala, kako so morale nezaposlene žene uglednih in tudi manj uglednih mož mižati na obe očesi in biti tiho, ker niso imele kam in so bile brez lastnega vira dohodkov. Nekatere so morale prenašati tudi fizično, verjetno tudi spolno nasilje. Marsikatera se je zaupala moji mami, jaz pa sem kaj ujela. Tudi kasneje, ko sem odrasla, so bile “gospe”, ki so skoraj pomilovalno gledale na nas, ki smo si same služile kruh. Se spomnim besed: tebi pa ne bi bilo treba študirat, sploh moškega študija ne, saj bi lahko dobila moža. Marsikatere se je kasneje mož naveličal ali pa je prišla bolezen in se ji je pri 50. svet obrnil na glavo. Vesela sem, da sem vedno imela svoj denar in me kmalu čaka kar solidna penzija. Seveda pa je treba znati izbrati moža oziroma partnerja. Nek levoroki, ki bi vse domače delo prepustil meni, ne bi prišel v poštev. Res je treba paziti, da ne pregoriš. Tudi to, da zaposlena ženska za čiščenje vsaj občasno najame pomoč, se mi je zdelo samoumevno.

Vedno, ko si z nekom živela…

Kdo pa bi plačeval tvoje stroške takrat, ko bi bila samska, če ne bi hodila v službo in imela svoje plače?

Vprašanje za Anonimno 2010

Kaj točno bi pa potem ti počela s svojim denarjem in svojim časom?

Pa hipotetično: ta tvoj partner odide od tebe (umre ali se te naveliča). – tvoj plan preživetja?

Glej,  naredi kot ti paše…Življenje je tvoje.Sem mama trem odraslim otrokom z družinami in da bi bila samo doma brez svoje službe in kariere- to bi bilo zame- PREMALO.Danes sem v penziji, dobivam zadnjega v mesecu zelo soliden znesek penzije in nisem odvisna od nikogar.Ti pa- kot hočeš.

Anonimno 9618, 12.04.2025 ob 09:40

se zavedam vsega… od genov do tega da gre vse naprej od familije. in da tisti, ki so prej imeli vse lepo doma, je vse lazje…

ne vem, saj pravim, da nikoli nisem imela problemov, gre verjetno zato, ker znam hitro vidit kaksen je kdo.

tik tok pa seveda, kaj bi brez tega;) se lahko veliko vec naucis kot samo v zivo preko spoznavanja novih ljudi, ali pa sem samo jaz taksna da zelim imet zelooo razsirjena obzorja😂

Ti želiš imeti le zelo razširjene noge, ne pa obzorja.

Ponudiš pa, če sodim po načinu pisanja, bore malo…

PREMALO za moškega  ki da kaj nase!

Že dolgo, 12.04.2025 ob 09:54

Že dolgo sem na svetu in imela sem priložnost videti in slišati kar nekaj žalostnih zgodb žensk, ki so svojo materialno in s tem tudi siceršnjo usodo položile v roke svojim možem. Že ko sem bila otrok, sem slišala, kako so morale nezaposlene žene uglednih in tudi manj uglednih mož mižati na obe očesi in biti tiho, ker niso imele kam in so bile brez lastnega vira dohodkov. Nekatere so morale prenašati tudi fizično, verjetno tudi spolno nasilje. Marsikatera se je zaupala moji mami, jaz pa sem kaj ujela. Tudi kasneje, ko sem odrasla, so bile “gospe”, ki so skoraj pomilovalno gledale na nas, ki smo si same služile kruh. Se spomnim besed: tebi pa ne bi bilo treba študirat, sploh moškega študija ne, saj bi lahko dobila moža. Marsikatere se je kasneje mož naveličal ali pa je prišla bolezen in se ji je pri 50. svet obrnil na glavo. Vesela sem, da sem vedno imela svoj denar in me kmalu čaka kar solidna penzija. Seveda pa je treba znati izbrati moža oziroma partnerja. Nek levoroki, ki bi vse domače delo prepustil meni, ne bi prišel v poštev. Res je treba paziti, da ne pregoriš. Tudi to, da zaposlena ženska za čiščenje vsaj občasno najame pomoč, se mi je zdelo samoumevno.

Se strinjam. Da se ženska 100 % zanaša na moškega, je enako kot če je moški mamin sinček, ki mu mama skuha, opere, …

Moje mnenje je, če moški vse plača, pomeni, da je ženska v podrejenem položaju. In obratno, če ženska vse plača, je moški v podrejenem položaju. Tisti, ki ima denar, ima moč.

Tudi od partnerja, ki je nasilen itd., lahko odideš le, če imaš finance. Če jih nimaš, pogrom, trpiš s tem človekom, veš, da ni prav, a si ne moreš pomagati.

In ja, vse super na začetku, ko je zaljubljenost, metuljčki, ampak treba je gledati vnaprej, čez 2 leti, ko se skristalizira, kakšen je ta človek, ko ne gledaš več z rožnatimi očali. Lahko si dobro ocenila, lahko pa slabo (zaradi rožnatih očal). Brez financ ne moreš oditi stran. Moški, ki ti vse plačuje, te ima v krempljih. Tako kot pišejo tu gor, zamižiš na obe očesi, spregledaš alkohol, varanje in še marsikaj.

Hmmm…pa dajmo zadevo obrniti, da vidimo tudi z  moskega vidika.

Resitev svoje prosperitete vidis v modelu mercedes AMG.

Uf, ko bi ti vedela koliko zensk se zeli voziti s taksnim modelom?

In ja, izbral bo tebe??? 😁

odgovor na kar ste eni napisali.

obstaja vec nacinov za zasluzek,logicno da rabi imeti zenska tudi svoj denar, ampak to ni 8 urno delo. v vsemu se je treba znajt. moski mora pa najprej stanovanje priskrbet, da v vsakem primeru ostane njej;) sorry,ampak jaz nisem naletela na take budale, se je treba zanest na intucijo, taksne ki pa marsikaj potrpijo pa raje nebi komentirala. vendar dokler ne ves, ti je vseeno, ali pa ti je vseeno tako ali tako…

odgovor na mercedez, nikoli nisem imela problem dobit dobrega moskega tako da… kdor zna, zna. eni ste obsedeni z izgledom, drugi pa vemo da je vec stvari vaznih, normalno pa izgled prva stvar;) zenska pa lahko tudi marsikaj, ce zna uporabiti svoje care, se strinjamo a ne

Nikoli ne hotela biti od moškega. Ovdovela sem pri 50+, a naj bi šla takrat v službo? Če bi po njemu dobila 70% vdovske pokojnine, bi mogoče dobila 500 evrov.

To kar si videla na tik toku, sigurno ni pisala Slovenka. V ZDA veliko žensk po otrocih ostane doma, ker so vrtci zelo dragi. Ampak so ženske zaščitene, dobivajo po ločitvi preživnino zase in otroke. Pri nas se pa po sodiščih vlačijo, a bo dajal za otroka 100 ali 150 evrov. Potem pa pusti službo,fuša na črno in še tistih 100 evrov odpade.

Tolk enih kozlarije na kupu težko prebereš.

Pa jasno, odločitve o svoji eksistenci prepusti trendom na tik toku, zakaj pa ne.  Kaj bi se materiala s premislekom kaj to v reali pomeni in kaj prinese s sabo….

Anonimno 9618, 12.04.2025 ob 10:26

odgovor na kar ste eni napisali.

obstaja vec nacinov za zasluzek,logicno da rabi imeti zenska tudi svoj denar, ampak to ni 8 urno delo. v vsemu se je treba znajt. moski mora pa najprej stanovanje priskrbet, da v vsakem primeru ostane njej;) sorry,ampak jaz nisem naletela na take budale, se je treba zanest na intucijo, taksne ki pa marsikaj potrpijo pa raje nebi komentirala. vendar dokler ne ves, ti je vseeno, ali pa ti je vseeno tako ali tako…

odgovor na mercedez, nikoli nisem imela problem dobit dobrega moskega tako da… kdor zna, zna. eni ste obsedeni z izgledom, drugi pa vemo da je vec stvari vaznih, normalno pa izgled prva stvar;) zenska pa lahko tudi marsikaj, ce zna uporabiti svoje care, se strinjamo a ne

Če ima moški že pred zakonom s tabo premoženje ti NIČ od tistega ne pripada. Če pride s stanovanjem v zakon….ostane njegovo. Se lahko tožariš leta, pa ne boš dosegla nič. Povprečna preživnina za otroke je 120e če te pusti ko si mlajšo omisli z mulčki. Veš kakšne so preživnine za bivše žene, ki btw trajajo samo dokler ti lahko dokazuješ da nisi zmožna službe si najti? Okoli 50e 🙂 Pripada ti samo tisto v zakonu skupaj ustvarjeno. Ne živiš v ZDA 🙂 Pa še tam v veliko zveznih držav izgleda isto kot pri nas.

Pa še nekaj….največ revščine je med starejšimi ženskami. Ne tistimi ki so bile samske in zase poskrbele. Med tistimi ki so bile poročene in “zavržene” in ki so cel svoj obstoj na moškega preložile. Se ti sedaj ko si mlada ne da boriti za preživetje? No, pomisli koliko se ti bo dalo šele pri 50+.

Ker se rada online “učiš”, nauči se kaj od tele ženske:

https://www.youtube.com/watch?v=HWPAZzaKYe4….

Skoraj bi ti verjeli… Za vse ostale pa, če nisi pod 27 in lepa lahko samo sanjaš o tem.

Visenje na Tiktoku in gledanje video klipov = širjenje obzorij😂😂😂 Vsak dan kaj novega slišim.

Anonimno 5847, 12.04.2025 ob 10:56

Visenje na Tiktoku in gledanje video klipov = širjenje obzorij😂😂😂 Vsak dan kaj novega slišim.

seveda da ja, ne samo nekateri ki jim je net in forum lajf. tisti ki znamo sebi v prid situacijo obrnit da se kaj naucimo, je tako – v zivo poznanstva in net, kaj pa ti mislis? lol

Anonimno 6064, 12.04.2025 ob 10:12

Hmmm…pa dajmo zadevo obrniti, da vidimo tudi z  moskega vidika.

Resitev svoje prosperitete vidis v modelu mercedes AMG.

Uf, ko bi ti vedela koliko zensk se zeli voziti s taksnim modelom?

In ja, izbral bo tebe??? 😁

ma kje, 99.99% žensk ne loči C od S klase, AMG jim pa sploh nič ne pove.

8409, 12.04.2025 ob 12:10

ma kje, 99.99% žensk ne loči C od S klase, AMG jim pa sploh nič ne pove.

O ene ločimo. Ampak takšne smo dovolj pametne da se vozimo v svojem. Ne kot sopotnice. Moškega imamo pa za bolj zabavne stvari v življenju, ne kot službo.

Opala! Pa ločimo! Po gretju sedežev in višini pragov v primerjavi z našimi petkami…😉

No, razen če gre za prazne gume…

Anonimno 9618, 12.04.2025 ob 11:39

seveda da ja, ne samo nekateri ki jim je net in forum lajf. tisti ki znamo sebi v prid situacijo obrnit da se kaj naucimo, je tako – v zivo poznanstva in net, kaj pa ti mislis? lol

Kdaj si pa nazadnje prebrala kakšno knjigo? Pa domače branje v OŠ ne šteje.

Btw, tiktok ti tako kot ostala Soc omrežja z algoritmi kaže samo tisto kar misli, da te bo zanimalo, tako da je to daleč od širjenja obzorij. V bistvu te drži v mehurčku. Glavni cilj tiktoka je da čim več časa preživiš gor, in zato ti kaže samo tebi prijetno tematiko

New Report

Close