prisotnost alkohola v urinu
kratko vprašanje, če mogoče kdo na tem forumu kaj ve iz izkušenj ali se morda celo bavi s tem…..
Namreč mož je imel hudo prometno, pijan voznik mu je zaprl pot. Povzročitelj je napihal krepko čez mejo in je šel čez noč v zapor, zdaj je zoper njega podana kazenska ovadba. Mož je kako uro do dve pred nesrečo spil dva mala piva. Odvzema krvi mu na licu mesta niso odvzeli. nato so ga dali v umetno komo, ker so bile poškodbe prehudo, in ga prepeljali v klinični center. Na izvidu piše da je imel 0,2 promila v krvi ko je prišel v Ljubljano. Vendar ko je prišel v Ljubljano je bil že nafilan z vsemi sredstvi za umetno komo, popoldan pred nesrečo je vzel tudi Lekadol Plus prašek ker je imel rahlo virozo. Zdaj v policijskem zapisniku piše, da je v urinu precej več alkohola. Kako je to mogoče, oziroma ali lahko zavarovalnica komlicira glede tega? Policist mi je rekel, da urin ni dokazno gradivo, vendar vseeno me skrbi, zakaj kaže toliko več? ali se upošteva da so vmes tudi medicinske substance ali kako? Resno me skrbi, saj imam občutek da bi možu zdaj radi nekaj naprtili samo da mu ne bilo treba nič izplačati.
Ima mogoče kdo izkušnje s tem? Imava sicer odvetnika, vendar zdaj čakamo, da se zavarovalniški gospodje vrnejo z dopusta, medtem pa midva bijeva živčno vojno,kot da nama ni že dovolj hudo…..
Hvala za kakršen koli nasvet
lp
Urin je dokazno gradivo, če so pregled opravile strokovno usposobljene osebe. Vse naštete substance ne povečujejo vsebnosti alkohola v telesu, torej zgodba o dveh malih pivih ne drži.
Zavarovalnica se bo verjetno obesila tudi na to, da je imel udeleženec nezgode virozo, kljub temu je pil alkohol kar se lahko razume kot da redno pije.
zgodba o dveh malih pivih bo držala, ker sem bila poleg, tako da tu nimamo kaj debatirat.
se pravi takorekoč je bolje da molči o tem, da je vzel par ur prej prašek Lekadol ali kako? Mal mi je vse skupaj čudno, ker so v bolnici govorili nekaj, kako morajo nekaj prirediti itd….čudno je vse skupaj….mah, naj kar odvetnik se s tem ubada