Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Prispevki

Prispevki

Pozdravljeni.
Zanima me kako zaposleni ve, da mu podjetje v resnici plačuje davke in prispevke po zakonu, ki so (naj bi bili) navedeni tudi na plačilni listi?
Kdaj se odkrije, če prispevki morda niso bili plačevani, bili pa so samo navedeni na vsakomesečni pl. listi?
Kaj storiti v primeru, če ugotoviš, da prispevki niso bili poravnani?
Zanima me predvsem zato, ker bom kot tehnološki višek kmalu prijavljena na Zavodu za zaposlovanje, vem pa, da lahko zaprosim za denarno nadomestilo samo v primeru, če so vsi prispevki po zakonu bili poravnani v času zaposlitve. Če bi se ugotovilo, da v resnici niso bili poravnani, ali sploh lahko zaprosim za denarno nadomestilo za obdobje dokler ne najdem naslednje zaposlitve?
Malce sem vas zasula z vprašanji, ampak vaš forum in vaši odgovori pridejo še kako prav, ko se človek znajde v težki situaciji in ne ve, na koga naj se sploh obrne, še posebno, če ima z raznimi zasebnimi podjetniki kot delodajalci zelo slabe izkušnje.
Hvala še enkrat za pomoč in lep pozdrav!

Če so bili prispevki ustrezno plačani lahko preverite na zavodih (pokojninski, zdravstveni). Pokličite tja in zahtevajte, da vam povedo, lai je v vašem imenu vse poravnano. Mislim pa, da boste imeli vseeno pravico do nadomestila na zavodu, tudi če delodajalec ni poravnal vseh prispevkov.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close