Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Pristranskost na forumu Dermatologija

Pristranskost na forumu Dermatologija

Ker sem imel sam hude težave s kožo na obrazu – Seboreični dermatitis – sem večkrat napisal moje izkušnje z zdravljenjem tovrstne nadloge na forum Dermatologija.Problem pa je očitno v tem, ker sem se zdravil z homeopatijo.Seveda moja mnenja in nasveti niso bili nikoli objavljeni zato sem se odločil to povedati tu! Vsa čast klasični medici vendar pa je pri zdravljenju kožnih bolezni precej nemočna.Enkrat sem prebral celo odkrito nasprotovanje dr. Popoviča tovrstnemu zdravljenju.Moje izkušnje s homeopatijo so zelo pozitivne. Stanje se izboljšuje, saj sem po uporabi enih 10 različnih krem in pregledih več dermatologov že obupal.Naj povem da se skoraj nisem več upal med ljudi, saj je bilo za pogledat res obupno….. Razumem finančne interese Dermadent d.o.o.-ja (!!!), ampak zakaj potem ljudem prikrivate resnico oz. česa se bojite???Spoštovani DR., a se ne bi malo zamislili?Če kej ne maram, je to pristranskost&samopomebnost…

Dragi, MM!
Pridružujem se ti pri zdravljenju s homeopatijo. Tudi sama sem si zdravstveno stanje obolele kože popravila s homeopatijo. Zdravniki uradne medicine so mi pisali in pisali recepte za synalar, belosalic,.. Vendar 15 let ni bilo nič bolje, samo trenutno srbenje so mi te kreme ublažile. Sedaj je mnogo bolje. Res ne vem zakaj se naši zdravniki tako izogibajo homeopatije, saj bi jim bil to samo dodatni zaslužek pa še “legalno” bi bilo vse skupaj.
Pa lep pozdrav vsem skupaj!
Ana

Naj povem, da pri vašem primeru Dermadent nima kaj veliko zraven, saj se je DR: Popovič samo prijazno odzval,d a nudi informacije s tega področja, če pa komu ni jasno, pa morate vedeti, da zdravnik kaj hitro zgubi licence, če se ukvarja še s kakšno drugo dejavnostjo, kot je uradna medicina.

Kakorkoli že marsikomu je dal nasvet ali namig, saj je preko interneta zelo težko napisati in povedati kaj vam je.

ker pa Dr. Popovič nima časa, pa mu lahko pišete preko e-maila in vam bo po najboljših močeh preko interneta svetoval, kolikor se v tem primeru da.

zato mislim, da kritika za Dr. Popoviča ni preveč na mestu, se pa strinjam, ker pač nisem zdravnik, da včaih kaj alternativnega bolj pomaga.

no mnenja so različna, moje tudi, vaše tudi in naj pri mnenjih tudi ostane, kajti ne moremo soditi česar ne poznamo.

lep dan

primož

nova
Uredništvo priporoča

Primož!
Razumem tvoj zagovor Dr. Popoviča, saj imata verjetno kakšen poslovni odnos(?). Na žalost pa si usekal zelo mimo! Dovoli da ti pojasnim:

-če pa komu ni jasno, pa morate vedeti, da zdravnik kaj hitro zgubi licence, če se ukvarja še s kakšno drugo dejavnostjo, kot je uradna medicina.-

1.Licence zdravnikom pri nas ne padajo kar tako, to vemo vsi…. 1-2 na 10 let- po zadnjih informacijah.
2.Homeopatija je v celem svetu priznana kot uradna metoda zdravljenja s strani medicine, saj vendar iz nje tudi izhaja in na njej temelji. Zakaj bi se je potem dr. Popovič tako bal, da ima o njej celo negativno mnenje?On že ne bo izgubil licence, saj se z njo ne ukvarja in sploh če ji tako veselo nasprotuje.

– Kakorkoli že marsikomu je dal nasvet ali namig, saj je preko interneta zelo težko napisati in povedati kaj vam je. –

3.Nisem rekel da je prek neta najlažji način za diagnostiko, samo zakaj potem prihaja do filtriranja dobronamernih postov ??

– zato mislim, da kritika za Dr. Popoviča ni preveč na mestu, se pa strinjam, ker pač nisem zdravnik, da včasih kaj alternativnega bolj pomaga.

4.Mislim, da je moja kritika je zelo na mestu, saj živimo v času demokracije, kjer se mnenje drugače mislečega vsaj objavi in ne scenzurira! Primož, če tako zagovarjaš Dr. Popoviča a potem zagovarjaš tudi njegovo cenzuro???

In kaj je bistvo mojega pisanja: da svoje pozitivne izkušnje s tovrstno metodo zdravljenja omenjene bolezni prenesem drugim, ki so pomoči potrebni in tu se mi spoštovani Dr. Popovič pojavlja kot velika ovira ali cenzor! To je zahvala za mojo pomoč ljudem? JASNO???
Vsekakor je tako ravnanje s strani Dr.-ja na forumu nedopustno!!
Upam, da smo se razumeli!

MM razumi Primoža da se boji za svoja poznansta in veze 😛

LP, miki

Pozdravljeni!

MM in miki, tu se sploh ne gre za pristranskost, ali pa dobre veze, i.t.d. Tukaj ni v vprašanju odnmos Primož:Dermadent d.o.o. Poskušajte razumeti slednje.
Sama sem mesece vodila forum Lepota in Zdravje. Nenormalno veliko vprašanj, veliko komentarjev, raznoraznih tem, raznoraznih nasvetov, ki jih nisem upala objavljati. Že tako je “on line” svetovanje hudo vprašljiva tematika in razpredanja o tem, bodo prinesla še veliko zanimivega. Ali vi veste, da se mora moderator z Vašimi vpisanimi tematikami strinjati, se pravi v primeru nekega nesrečnega slučaja, ko nekomu homeopatsko zdravljenje naredi prej slabo, kot pa dobro, pa je primoran celo odgovarjati. Zakaj mislite, da je Primož vedno poudarjal:”Odgovarjajte na način…splošna praksa je, ponavadi delajo tako, načeloma se svetuje tako……..zakaj me je opozoril po prvih dneh svetovanja, da naj ne pišem – jaz svetujem…..zaradi odgovornosti! In to brezplačne odgovornosti. Verjemite, da če bi odprli forum Homeopatija, da bi se mnenja krešala…uh pa kako.
To, da ste zamenjali 10 dermatologov kaže samo na Vašo jezno usmerjenost, ki ste jo pač stresli na Dr.Popoviča. Zares škoda, da je sploh odgovarjal, saj si je s tem naredil samo slabo reklamo….Škoda pa zaradi takšnih oseb, kot ste vi MM……Primož ponavadi napiše, “prosim predstavite se”, ker pa je splošno znano, da je Primož s tistimi, ki forum zaradi takšnihin drugačnih razlogov opustijo, v precej slabih oziroma nedorečenih odnosih, je stvar pač taka.
Ali Vam vsem skupaj ni jasno, da če bi bilo delovanje foruma preposto, bi Primož že davno našel novega dermatologa….pa kakšno kozmetičarko.

Svoja Homeopatska razmišljanja, izkušnje i.t.d., lahko objavljate na vseh drugih javnih forumih…….na dermatološkem pa ne, saj to pomeni, da moderator potrjuje odgovor in ga daje kot alternativo njegovemu zdravljenju……odgovarja pa potem za veliko več, kot pa za zdravljenje v njegovi ordinaciji. Če ne drugače, bi ga pa vlekli po časopisih, tako kot ga vlečete sedaj po tem med.over.netu. , kar sigurno ni dobra reklama. Sama Vam lahko zagotovim, da Dermadent d.o.o. od foruma ni imel ne vem kaj…..mogoče malo peščico strank in da bi bilo za Dermadent veliko bolje, da je čas, ki ga je posvetil forumu posvetil strankam…..
Namreč forumi so brezplačni……saj Med.Over.Net iz takšnih ali drugačnih razlogov nima sponzorjev. To pa je že druga zgodbica.

Skratka MM, škoda da se lahko pogovarjam samo z Vašim nickom, da vem le to, da ste hudičevo jezni na dermatologe in da prisegate na homeopatijo…..škoda da ne morete videti še bolj zmaličenega obraza moje prijateljice, ki jo je homeopat presenečeno “ozdravil”….uh……….predvsem pa škoda za vse tukaj, ki še delajo forume, saj večinoma nanje letijo samo še kritike, kako ne objavljajo nekih bla-bla komentarjev in ne odgovarjajo pravočasno.

S tem nisem dosegla ničesar kot samo to, da bodo sedaj letele kritike še name, i.t.n. , ampak upam, da ko bodo, ne boste več MM, ampak boste imeli ime in “uraden” e-mail, tako kot jaz.

Do takrat pa vsem skupaj lep pozdrav…..in malo več hvaležnosti za brezplačno pomoč…..

LP-Katja

Draga Katja oz. goreča zagovornica Dermadent&company!
Ker je anonimnost svobodna izbira, ne bom vpisal maila in zato se mi ni treba zagovarjati. Ali mi dovolite to pravico? Vaš mail nima ne glave in ne repa.Vseeno vam repliciram nekaj najbolj v nebo vpijajočih stvari:

– To, da ste zamenjali 10 dermatologov kaže samo na Vašo jezno usmerjenost, ki ste jo pač stresli na Dr.Popoviča. Zares škoda, da je sploh odgovarjal, saj si je s tem naredil samo slabo reklamo….Škoda pa zaradi takšnih oseb, kot ste vi MM…… –

Preberite še enkrat moj post in vašega ko pišete o 10 dermatologih, in se potem šele razpisujte kdo je jezen.Vsaj prav bi lahko prebrali,saj je reklama o vas tako še slabsa!

– Svoja Homeopatska razmišljanja, izkušnje i.t.d., lahko objavljate na vseh drugih javnih forumih…….na dermatološkem pa ne, saj to pomeni, da moderator potrjuje odgovor in ga daje kot alternativo njegovemu zdravljenju……-

Aja?A dober zdravnik namerno zamolči bolniku alternativo za njegovo bolezen,ker mu je toliko do ozdravitve njegovega pacienta. Mogoče pa ve da on temu ni kos? Če je pa to rešitev, pol pa tud ne vem…… Vsaj distancira se lahko, ne pa odkrito nasprotuje.

– da ste hudičevo jezni na dermatologe in da prisegate na homeopatijo…..-

Mimo grede, ne prisegam na nič z razliko od tebe! Nobena metoda zdravljenja ni vsemogoča in kot sem že rekel – vsa čast uradni medicini za področja na katerih ima uspeh.Tudi meni je uradna medicina zelo pomagala. Kar mi ni všeč je odnos ene vede do druge, a je strpnost preveč kar pričakujem?

– …..in malo več hvaležnosti za brezplačno pomoč….. –
Ja, jst naj bom hvaležen za cenzuro mojih postov, ki sem jih v dobri veri poslal zato, da bi nekomu pomagal. Za takšno pomoč res hvala!!!

ŠE ENKRAT: bistvo mojega pisanja je, da svoje pozitivne izkušnje s tovrstno metodo zdravljenja omenjene bolezni prenesem drugim, ki so pomoči potrebni in tu se mi spoštovani Dr. Popovič pojavlja kot velika ovira ali cenzor! Moj namen ni nikogar diskreditirati, bralci pa naj se sami odločijo, kaj naj naredijo s svojim zdravjem.
LP

Spoštovani MM,
ne bodite toliko jezni, preberite pismi ge. Katje in ga.Primoža še enkrat. Dr. Popovič ne mora uvrstiti vašega dobrohotnega nasveta ob bok svojim, saj je dr. uradne medicine in zastopa lastna stališča-stališča uradne medicine. Zato imate druge forume, kot je na primer ta. Ne trosite jeze naokrog brez veze.
Lep dan se naprej vam zeli Maja

Pridružujem se tvojemu mnenju, Maja.

Kljub temu pa zelo dobro razumem tudi MM in njegove izkušnje, vendar je za moje pojme, ubral napačno taktiko za dokazovanje
svojega prav. “Z glavo čez zid” se še nikoli ni dalo in se
tudi sedaj ne bo. Dovolj je načinov, ki so bolj sprejemljivi
in tudi bolj dojemljivi za ciljno populacijo. Samo pravšnjega
je treba najti, pa bo. LP

Pridružujem se tvojemu mnenju, Maja.

Kljub temu pa zelo dobro razumem tudi MM in njegove izkušnje, vendar je za moje pojme, ubral napačno taktiko za dokazovanje
svojega prav. “Z glavo čez zid” se še nikoli ni dalo in se
tudi sedaj ne bo. Dovolj je načinov, ki so bolj sprejemljivi
in tudi bolj dojemljivi za ciljno populacijo. Samo pravšnjega
je treba najti, pa bo. LP

New Report

Close