Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Pritožba na odločbo za vrtec, otroške/Socialni spor

Pritožba na odločbo za vrtec, otroške/Socialni spor

Zanima me kakšne so vaše izkušnje s pritožbo na odločbi CSD za plačilo vrtca in otroški dodatek, katera nato roma dalje na Ministristvo za delo, družino in socialne zadeve. Zanima me tudi ali že ima kdo izšknjo z vloženjem socialnega spora na Socialno sodišče v Ljubljani.

Na odgovor na pritožbo čakamo že 8 mesecev.

Na kaj pa si se pritožila – torej kaj je bilo v odločbi napačnega. In ali te napake ni bilo možno urediti s popravkom/pritožbo na CSD?

MI imamo sicer eno drugo zadevo v tožbi na Delovnem sodišču že 20 mesecev – rezultat: nič se ne dogaja.

Na odogovor ministrstva čakali 10 mesecev. Odgovor katastrofa od katastrofe – takega skropucala še nisem videla. Seveda so vse zavrnili, celo tisto, na kar se sploh nismo pritožili?!?1Pa spol pritožnika je bilenkrat tak, drugič drugačen?!? Skratka – kar copy-paste. Ko sem to pokazala kolegu, pravniu, se je zgrozil. No, fora pa je ta, da smo takoj za tem dobili še odločbo za letošnje leto, kjer pa tistega spornega dela niso več upoštevali (kdo ve zakaj že ne, ker se res ni čisto nič spremenilo?!?) Ampak kaj, ko se mi res ne da več ubadat s tem. Socialni spor pa tudi ne bom sprožala (nimam volje in energije), čeprav bi zelo verjetno to dobila…Eh ja, in tako je pri večini, žal. Ne poznam primera, ki bi šel na sodišče. večina prej obupa.

Jaz imam tudi napako v Odločbi, pa niti ni po krivdi CSD niti naši, ampak so podatki na GURS bili napačni. Mi je rekla na CSD, da naj uredim, napišem pritožbo in da če stvar ni sporna, potem oni samo izdajo novo odločbo.

Tako da ne pričakujem, da bi moja pritožba romala na Ministrstvo. Menda je tak vrstni red: če pritožbo lahko CSD sam razreši, potem ga, sicer pa se je potem treba obrnit naprej na Ministrstvo.

Po kakem letu dobiš zavrnjeno.
Preverjeno!
Moj je prej postal polnoleten in mu potem OD ni več pripadal.
poden…

Ja res je vse skup zmazek in sistem ki je sam sebi namen!

Na CSD-ju sem jim uspela dopovedat in dokazat, da je odločba zelo sporna a so mi odgovorili, da “ne morejo odkljukat kljukic” čeprav vejo, da imam prav. Morala sem še enkrat napisat pritožbo, ki je romala na Ministrtvo v LJ, kjer so bili celi presenečeni, da jih kličem tako kmalu (po dveh mesecih) odkar so prejeli pritožbo, trenutno namreč obravnavajo pritožbe, ki so k njim prispeli pred letom dni!

Ker sem pač ena tistih, ki se s takim odgovorom ne sprijazni zlepa, še sploh, če ve, da se ji dela krivica in to za kar 3 plačilne razrede! sem pritiskala tako dolgo, da je “gospod”, ki je bil odgovoren za tovrtsne pritožbe dobil pisno navodilo iz strani nadrejenih, da naj se zmiga (po zakonu so namreč dolžni odreagirati v 2 mesecih od prejema pritožbe) s čimer sem seveda udarila ob njegov ego, kar je bil povod za to, da si je vzel čas ravno za copy-paste in vse skupaj zavrnil z obrazložitvijo, da pritožba ni utemeljena (pa čeprav je obsega cca 10-15 strani, vključno z uradnimi dokumenti pristojnih javnih služb!)!

Zdaj seveda sledi odvetnik, tožba,… Me pa po drugi strani boli zavedanje, da je malo takšnih sodržavljanov, ki si kaj takega sploh lahko privošči – že zame to ni majhen strošek! Saj na koncu konsev najbolj boli tiste, ki imajo nizke osebne dohodke!

In na koncu se vprašaš ali smo v tej naši državi res vsi taki naiveži ko hočemo vrjeti v Socilano državo! V resnici obstaja zgolj in samo zato, da toliko in toliko ljudi vsak mesec 5. dobi plačo, za vse ostalo se jim fučka! Zadnji čas je, da država ukine vse socialne, otroške ipd., uvede nacionalni dohodek na prebivalca in razpusti vso to golazen na CSD-jih, Ministrstvih in še kje, ki so tam zato, da polnijo svoje žepe! In vso spoštovanje tistim poedincem, ki resnično vidijo svoje poslanstvo in opravlja svoje delo tako kot je treba, a na žalost ti predstavljajo v nebo vpijajočo manjšino!

O tej problematiki je bilo nekaj že tudi na TV, pa se nihče ne zorganizira in vloži kakšno tožbo proti državi, saj sama pod svojim okriljem krši zakonodajo in se na vse to tudi požvižga, kot mi je omenjeni “gospod” v mailu tudi napisal!

V mesecu aprilu sem vložila vlogo za vrtec in otroški dodatek. Obljubili so mi, da bo zadeva urejena takoj, ko dobijo podatke za dohodnino 2012. Klicala sem v nedogled, podatkov še ni bilo. Kličem junija, ko sem domov dobila odločbo o dohodnini 2012 in mi rečejo, da si morajo podatke pridobit po uradni dolžnosti. Julija dobim pošto, da se moram javit pri centru za socialno delo zaradi mojih vlog.

Po treh mesecih čakanja me svetovalka pri centru za socialno delo obvesti, da se mi ne bo upoštevala odločba o DOH 2012, ker v tem letu nisem imela dohodkov. Trenutno sem brez vseh dohodkov in zato se mi bo upoštevala DOH 2011, ko sem imela kar nekaj dohodkov, saj sem delala preko študentskega servisa. Upravičena bom do 58,00 eur otroškega dodatka. Če bi mi upoštevali zadnjo odločbo o DOH bi bila upravičena do najvišjega zneska otroškega dodatka.

Je to socialna država. Se je kateri zgodila kakšna podobna zadeva? Vsekakor sem rekla, da se bom pritožila. Kam se naj obrnem po pomoč?

Pozdravljeni.

Vidim, da nas je kar veliko v takem nepotrebnem zosu.

Pritožbo zoper odločbi (OD, vrtec) sem vložila marca na CSD Kranj, ta je pritožbo odstopil na ministrstvo. V juniju sem poslala pritožbo zoper molk organa in dobila figo.
Prejšnji teden sem imela vsega dovolj in poklicala na ministrstvo ter po nekaj urnih poskusis celo priklicala neko pravnico, ker se še naše zadeve ni nihče dotaknil. Trenutno se rešujejo pritožbe iz maja 2012, upoštevati morajo vrstni red, lahko pa vložim tožbo na socialno sodišče, ki jih bo pozvalo, da izdajo v 30ih dneh odločbo. To je bil njihov odgovor.
Potem sem se obrnila na sodišče v zvezi z vprašanji kako vložiti tožbo, …. Za začetek sem poslala zahtevo za izdajo odločbe v nadaljnjih 7ih dneh na ministrstvo (napisati je potrebno, da v nasprotnem primeru vložite socialni spor). Po preteku roka pa vložim tožbo zaradi molka organa na soc. sodišče. Takse se ne plača. Upam, da bo komu v pomoč.

Že odštevam dneve banda ena!

Zdravo!

Tudi mi čakamo že eno leto na odgovor ministrstva in me prav zanima, kako ste rešili ga. Suzana?

Hvala že vnaprej.

Jaz pa sem dočakala svojo slavno odločbo… po 17h mesecih od pritožbe. Seveda se pritožbi ne ugodi, in moram sedaj sprožiti socialni spor. GROZA!!!! Zaenkrat se z možem še odločava, če sva pripavljena zapravljat težko prisložene denarce, da toživa našo predrago državo. Kar na bruhanje mi gre.

Po enem mesecu sem priklicala na ministrstvu osebo, ki mi je lahko pomagala glede moje pritožbe. Vendar mi je že vnaprej povedala, da se po vsej verjetnosti ne bo ugodilo moji pritožbi. V naslednjih dneh bi naj rešili mojo pritožbo. Bomo videli.

Poročajte kako ste kaj rešili in kako postopat v primeru, da se pritožba ne ugodi, čeprav se s tem kršijo zakoni.

Ko berem vaša sporočila, me je kar groza. Tudi jaz sem dala pritožbo na CSD Kranj zaradi ne pravih podatkov, ki naj bi jih dobili iz dursa, vendar na dursu tega podatka nimajo in tako so rekli, na CSD naj se obrnem na DURS, na DURS-u pa naj se obrnem na center. In potem sem podala pritožbo na center, in evo zlomka, pritožba je pristala na ministrstvu. Kolikor vidim lahko sedaj čakam celo leto in plačujem polno ceno za vrtec, namreč sem padla v zadnji plačilni razred, ker naj bi dobila prihodek, ki ga nisem. In ker sem mati samohranilka dveh otrok, tako visokega zneska ne premorem plačevat. Skratka lahko samo rečem, v kakšni državi sploh živimo?

Pozdravljeni.
Še ena “biserna” iz lastnih izkušenj. Odločba za OD, sledi pritožba. Z odločbo je bila na novo določena višina OD, ker je šla hči v vrtec (znižanje za 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, ker je otrok v vrtcu in ker dajem delo vzgojiteljicam). Zaradi ažurnosti CSD-ja smo za dva meseca prejeli izplačilo OD še po stari odločbi. Seveda je nova vsebovala določilo, da bo potrebno preveč izplačan OD vrniti, sicer ga bodo “sami vzeli” pri naslednjem izplačilu. Sami so v odločbo še zapisali, da pa se bo to zgodilo v 30tih dneh po dokončnosti odločbe. Ker pa “potencial” CSDja poznam z ženo nisva vrnila razlike-namerno. In kaj mislite? Pri naslednjem izplačilu so si vzeli kar je njihovega-kot sva z ženo predvidevala. Pokličem CSD, kot reče Jožef Malek v Partljičevem kulaku, se naredim malo norega in vprašam zakaj je izplačilo nižje kot je določeno z odločbo. Pa me na hitro podučijo, ja gospod niste vrnili preveč izplačanega, pa smo sami poračunali, tako kot piše v odločbi. Takrat pa po Starejevo “protiudar”! Pa rečem, kdaj pa je odločba postala dokončna (za info, ko o pritožbi odloči ministrstvo-15 do 18 mesecev), šele takrat bi lahko “trgali”. Sledila je tišina. Odgovor je bil , da me še isti dan pokličejo in mi povedo; bila je sreda. Točno! Ni bilo nobenega klica. Sam ponovno pokličem v petek in povem razlog klica. Ko le razčistimo okoli dokončnosti odločbe in nepravilnosti pri izplačilu dobim odgovor: ZAKAJ KOMPLICIRATE, ČE PA ŽE VES ČAS TAKO DELAMO!
Če se bo kdo odzval lahko nadaljujemo. Še imam zgodbic.

No jaz se navezem na zadnjo…zaradi azurnosti csdja dobim odlocbo po 4 mesecih in mi bodo sedaj trgali vse za nazaj pri naslednjih izplacilih da ne omenjam poracuna za vrtec za vse 4 mesece nazaj. Pa sem vse oddal pravocasno in tudi preveril se enkrat. Odgovor…hja je kolegica ocitno spregledala vaso vlogo, pa se vam nic ne spremeni pac boste par mesecev brez OD. Izpad dobrih 300 evrov in pa se povrgu kar bo za vrtec tudi ene 200 evrov poracuna..to pa tak ni nobenga zanimal…sem moral hitro ven iz pisarne ker bi me drugac odvlekli ven.

New Report

Close