Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti pritožba na odločbo ZPIZ

pritožba na odločbo ZPIZ

Pozdravljeni.

S strani komisije mi je bila priznana III. stopnje invalidske, 4 urni delavnik ter pogoji kot so, da bi more delodajalec zagotoviti pretežno sedeče delo, nič dvigovanja nad 3 kg, nič dela ki zahteva hojo.Glede na to da v podjetju opravljam delo snažilke, so njihovi pogoji čisto nelogični.V podjetju sem že 20 let, vendar kot kaže bom pristala na zavodu za zaposlovanje.V podjetju mi tako ne morejo ponuditi dela in so mi predlagali da se pritožim da odločbo ZPIZA. Zanima me ali ima pritožba kakšen pomen, in ali mi preostane še kakšna druga pravna možnost?

hvala

Spoštovani,

za odgovor na vaše vprašanje bi bil potreben vpogled v listine, zato vam predlagamo, da se obrnete na odvetnika po lastni izbiri.

Zavarovancu, kateremu so z dokončno odločbo priznane pravice na podlagi invalidnosti II. ali III. kategorije in ima sklenjeno pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas na območju Republike Slovenije, mora delodajalec ponuditi opravljanje drugega dela na delovnem mestu v skladu z njegovo preostalo delovno zmožnostjo in strokovno izobrazbo oziroma usposobljenostjo oziroma mu zagotoviti poklicno rehabilitacijo ali delo s krajšim delovnim časom od polnega, razen v primerih, ko mu lahko skladno z določbami ZPIZ in predpisi o delovnih razmerjih odpove pogodbo o zaposlitvi.

Zavarovancu, kateremu so z dokončno odločbo priznane pravice na podlagi invalidnosti II. ali III. kategorije in ima sklenjeno pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas na območju Republike Slovenije, lahko delodajalec odpove pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas brez ponudbe nove pogodbe o zaposlitvi v skladu s predpisi o delovnih razmerjih le v primeru, če mu zaradi ugotovljene invalidnosti II. ali III. kategorije ali iz poslovnega razloga utemeljeno ne more zagotoviti pravice do premestitve na drugo delovno mesto brez ali po končani poklicni rehabilitaciji oziroma pravice do dela s krajšim delovnim časom od polnega.

Zavarovanec, ki mu je bila odpovedana pogodba o zaposlitvi zaradi navedenega, uveljavi pravice iz zavarovanja za primer brezposelnosti, po izteku teh pravic, pa pravice po tem zakonu.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close