PRITOŽBA zoper kazen – občinsko redarstvo, radar!?
Lej jaz ti povem vse možnosti, vse so dejansko izvedljive, ampak mislim, da ti ne bodo všeč:
Mož napiše pritožbo na 8 člen – neznan voznik + potrdilo delodajalca, da je bil v službi. Čas za polovičko poteče, plačaš 250 + 3 točke – ker je mož odgovoren, da je omogočil “neznanemu” nezvestemu vozniku, da je vozil, s tem namreč ni ravnal skrbno v smislu cestne varnosti.
Mož napiše pritožbo na 8 člen – vozila ti (izjava) + potrdilo delodajalca, da je bil v službi. Čas za polovičko poteče, plačaš 250 + 3 točke za tebe – kar je mogoče dobro za moža, če je pred odvzemom, zaradi števla pik.
Mož napiše pritožbo na 8 člen – vozila ana novak + potrdilo delodajalca, da je bil v službi. Čas za polovičko poteče, plačaš 250 + 3 točke za ano novak – kar je mogoče dobro za vas je, da se z ano novak zmenite, da ji plačujete na obroke.
Takoj plačaš 125 in mož napiše pritožbo na 8 člen – vozila ti (izjava) + potrdilo delodajalca, da je bil v službi. Plačala si 125 + 3 točke za tebe.
Žal nobena varianta brez plačila ne bo šla. Lahko napišete katerokoli pritožbo zaradi rahlega zavlačevanja (če npr. veš da boš naslednji mesec dobila kak honorar) in prosiš za plačilo na obroke (tudi gre, res). Vendar bo potem na obroke jasno 250 evrov (in ne 125). Malo prekalkuliraj, žal ne bo šlo drugače.
pač dejstvo je, da še vedno živimo v Sloveniji, kjer se zakoni pišejo tako, da je povsod kakšna luknja (za tiste, ki so jih napisali, da se lahko v vsakem primeru izognejo kaznim), samo vprašanje je, kakšen je “recept”. Oni na vrhu 1000{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vejo, kakšna pritožba vzdrži, kaj je treba priložiti, na kateri člen se je treba izgovarjati itd. samo vprašanje, če ti kdo pove ali pa banda skrivnosti drži zase in imajo privolegij samo oni, kot ponavadi. mi, ki nimamo skoraj da več za kruh, pa nam še vrtoglave kazni pošiljajo na dom. in zgodila se le prelepa dežela Slovenija!
Tukaj je država povsem nepomembna. Kdor vozi prehitro ne ogroža države ampak ogroža mene. Zato ne branite svojih dejanj s slabo državo ampak sprejmite odgovornost. Taki vozniki ubijejo veliko nedolžnih ljudi in edino prav je, da se jih lovi in kaznuje tako, da jim nikoli več ne pride na misel, da bi prekršek ponovili. Torej kazen je veliko prenizka.
Ti res najboljse, da hodis peš ker vidim da si prezivcna za volan! Pa se vozit ne znas, kdo ti je le izpit dal?? Ce si naredila preksek ga placas in si tiho. Ce ga nisi naredila se boris tako dolgo dokler oni ne popustijo in ne placas nic. Aja slovenceljski nacionalni sport je to, da vi nikoli nic krivi, ker __________ vstavi poljuben razlog. Hkrati se sika in kaze na vse tajkune kaj oni pocnejo. Vi pa hkrati dokazujete, da ce bi imeli taksno moc kot oni, da bi bili se 10x slabsi!! Pa hvalabogu da nimate te šanse!! Gamad nikoli nic kriva pfuj!
Jaz pa upam,da ne BOŠ dobila službe! Ker s tako miselnostjo in takim odnosom spokaj nekam iz te države. Prec in takoj! Ker voziti prehitro, iskati luknje v zakonodaji in se pri tem delati pošteno- no go! In zgroženi smo lahko drugi, ker bi lahko povozila koga od nas, povozila otroka, povozila…. In sedaj se delaš nadpošteno! Fuj in fej !
Ne vem kdaj se je to zgodilo, ampak že precej let ne more bit več tako, ali pa se tu debelo lažeš.[/quote]
Ne lažem, prisežem, nimam časa za take igrice tukaj, imam otroka in kuham zraven, ko želim najti nekaj, da se izognem kazni. Na moraliziranje sploh več ne bom odgovarjala,ker vsi vemo, da kdaj prehitro vozimo, če kdo trdi nasproto, pač laže ali pa se sploh ne zaveda, da tu in tam, ko se mu mudi ali pa le želi še skozi zeleno na semaforju, pohodi plin. nima smisla…
Potem pa mi prosim povej, kako je možno, da je moj mož 4 leta nazaj dobil zavrnjeno pritožbo, ko so ga redarji slikali od zadaj, kjer ni bilo mogoče videti voznika? Napisal je, da ni vozil sam, da se niti ne spomni, komu je posodil avto (ker je bilo pol leta od takrat, ko so ga slikali, takrat so še pošiljali tudi po leto dni kasneje kazni), celo potrdilo iz službe je dal, da je bil v službi. Pa je dobil odgovor, da če ne zna povedati, kdo je vozil, mora sam prevzeti krivdo. Od kdaj je to drugače?
Mislim da še od prej.
Preberite si zgornji zakon. Lastnik se NE kaznuje, če ta dokaže da ni on vozil.
Najbrž pa pritožbena komisija samo neko izjavo, da se ne spomni, ne šteje kot dokaz, pa da je bil v službi tudi ne, saj greš lahko tudi službeno kam, al pa je takšno potrdlo netočno…..
Ali pa komisija preprosto goljufa, ker ji je važen denarni izplen, ali kaznijejo kršitelja ali nedolžnega jih pa malo briga.
Ker po drugi strani bi nekdo, ki ima naprimer že od prej 17 kazenskih točk, in bi s novim prekrškom dobil še kakšno in JE vozil, samo rekel, da je vozila babica žena ali kdo drug, pa bi se izognil dodatnim točkam in seveda obdržal izpit.
“”Sramota!!!! Cigani, ki vodijo našo državo, so nas dobesedno oropali dostojnega življenja in jaz naj bom poštena, ker sem vozila 24 km prehitro skozi semafor glavne ceste???????? Glede na komentarje, ki sem jih dobila, sem zgrožena in se ne čudim, da smo tam, kjer smo. Vsi vi, ki tukaj moralizirate, ste iz istega gnilega testa kot naša vladna elita, ki nam je oropala državo!!!!!!!! Sram naj vas bo!””
A tiste, ki vozimo pravilno IN PO PREDPISIH bi nas moralo biti sram, ti pa ki kršiš vse predpise in nimaš nobene olike in kulture pa si vzgled vsem ostalim??? Kako si ti to sploh predstavljaš???
Res, je kriminalci so oropali našo državo in tudi ti s svojim razmišljanjem, obnašanjem in kulturo ter oliko imaš veliko zaslug, da je tako kot je!!!
Butalci! Privoščljivi, nesposobni butalci!
FAK OFF! kAKO ZARUKAN FOLK ŽIVI OKOLI MENE! Pa saj v resnici nismo taki! Samo vi, ki čoftate na monu. 60{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} folka je zunaj, uživajo, živijo – sploh ne vejo za MON!
Zakaj ne morete začepiti goflje?
Prijateljica diplomirana pravnica mi bo napisala Zahtevo za sodno varstvo, ker je pomembno, da se pravilno izražaš, da uporabljaš pravni jezik in se pri izgovorih nasloniš na prave člene pravih zakonikov. Po ustavi ima namreč vsaj, ki ni kriv in lahko to dokaže, tudi pravico, da svojih ožjih družinskih članov – po domače povedano – ne zašpeca, kljub temu, da točno ve, kdo je vozil in kdo naredil prekršek, kot v najinem primeru tudi v resnici je. Jaz sem vozila, mož je bil v službi (kar bo s potrdilom in pričami tudi dokazoval v zahtevi za sodno varstvo, predlagal bo tudi zaslišanje sebe in ostalih prič), ampak mož se bo naslonil na 2.točko 2.odstavka 55.člena … Skratka, dovolj naj bi bilo tole (+ dokazi, da je lastnik avtomobila bil v službi):
“Avto je na razpolago izrecno mojim ožjim družinskim članom, zoper katere po 2.točki 2. odstavka 55. člena zakona o prekrških nisem dolžan izpovedati krivde.”
In dejansko se nam ni treba sploh lagati, ne glumiti. Mož v resnici ni vozil avta, vozila sem ga jaz, ki sem njegova žena, ampak po zakonu mu ni treba izpovedati krivde svojih ožjih družinskih članov, kar je nekako normalno.
No, hvala za rože 🙂 Vsem, ki navijate, da ljudje dobivamo kazni, pa sporočilo: V RIT SE UGRIZNITE! :)
Plačaj, ti pokasiraš 3 pike!
Pejt osebno ke s položnico in prinesi s seboj potrdilo, da je bil dedec na šihtu! (to ga bo vsak fer delodajalec napisal) .
Zrihtaj to v enem dnevu! In NIKAR ne pejtljaj odvetnikov (tudi če je prijateljica) , škoda keša!! Očitno pa je največja štala v tem, da ima tvoj dedec kritično veliko pik!
In ne lapaj drugič tukaj, ker ti bodo vse deviške mone vse privoščile!
RES TI ŽELIM VSE DOBRO!
Hvala.. ampak ne, ni problem, da bi mož mel pike, ima 3, ampak to ni nič, je rekel, da se ne sekira za to. Enostavno iz čistega principa ne bom plačala kazni, ker se redarstvo ne more tako norčevati iz ljudi, pa še denarja nimamo trenutno, ker nimam službe. In to samo zato, ker navadni ljudje, ki pač nismo pravniki, nimamo dovolj pravnega znanja, si oni lepo polnijo občinsko blagajno! Prijateljica mi pomaga zastonj, ker je prijateljica in ne odvetnica. Slučajno je pred kratkim tudi sama vozila očetov avto in se ji je mudilo, so jo slikali, oče domov dobi kazen, se pritoži (kot sem zgoraj napisala) in so ovrgli kazen. In ker ta ista prijateljica slučajno sama dela na občini, kjer obravnava take zadeve, je povedala, da so kršili pravila že s tem, ko so možu kar s prve poslali plačilni nalog, v katerem ga avtomatsko, brez dokazov, imenujejo kot kršitelja, kar je krivično, ker zares ni on vozil. Kot prvo, bi mu najprej morali poslati obvestilo in pravni pouk, da se lahko na obvestilo pritoži oz. napiše ugovor ali kakorkoli. Če to ne vzdrži, mu pošljejo plačilni nalog, na katerega ima 8 dni časa, da zahteva sodno varstvo, v katerem obrazloži (z dokazi), zakaj ni kriv (ker ni vozil sam) in da istočasno ni dolžan izpovedati krivde svojih bližnjih, ki imajo na razpolago njegov avto. To mora občina potem poslati na sodišče, ker če ti zahtevaš sodno varstvo, pomeni, da želiš, da o zadevi presodi sodišče, ne pa en bizgec z občine, ki nima niti pravnega faksa po možnosti končanega!
Ravno prej sem poslala vodji redarstva na občini mail, kako da smo kar direktno dobili plačilni nalog oz. kje je najprej obvestilo, na katerega bi napisali ugovor. Me prav zanima, kaj bodo odgovorili!
In kako naj mož z 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} gotovostjo ve, kdo je takrat vozil avto, če je bil pa v službi, torej daleč od prekrška? Če še redarji in policaji ne vedo, pa so bili tam in slikali?
Mož lahko kvečjemu ve, komu je posodil avto, pa še to je najbolj verjetno da ga je baba kar sama vzela, dvomim, da a je klicala v službo za dovoljenje za uporabo avtomobila. Nikakor pa ne more vedet, če ga ni žena naprej posodila, dala za vozit drugemu……. Ni bil tam in ni videl ne more vedet, kdo je naredil prekršek. Lahko samo domneva, kar pa ni noben dokaz.