PRITOŽBA zoper kazen – občinsko redarstvo, radar!?
Pozdravljeni
Imam enako tezavo glede kazni in nepravilne dolocitve uporabnika vozila v casu storjene krsitve.
mama lastnica vozila dobila kazen plus pike(merkator)hec…..vozil pa sem jaz(sincek).
In sicer me zanima ce je komu uspelo to zadevo ovrst in prosil bi za vzorec pritozbe na mail
Hvala ze v naprej za pomoc
Torej so vas ogoljufali. Da je nekdo plačal, pa ni naredil kazni, in je dokazal, da ni naredil kazni (bil v službi). je nezakonito. In goljufija.[/quote]
Res je. Zmaga večji goljuf. Oz tisti ki ima več prakse v goljufiji. Mali ljudje je žal nimamo dovolj.
Težava pri teh novih tihih avtih je, da ves čas gledaš na števec ne na cesto. V prejšnji koreti mi ni bilo treba števca opazovat, ker mi je že zvok povedal s kolikšno hitrostjo vozim.
V tej zgodbi je samo en goljuf, in to je redarstvo-država. Kaznovala je nedolžnega dobro vedoč, da je nedolžen. Kar je v nasprotju z zakonom. In to samo zato, da bi sebi prigrabili denar in izpolnili normo.[/quote]
Ni res, gospa je priznala, da je vozila prehitro torej ni nedolžna. Vse ostalo je iskanje lukenj v zakonu aka slovenski nacionalni šport.
V tej zgodbi je samo en goljuf, in to je redarstvo-država. Kaznovala je nedolžnega dobro vedoč, da je nedolžen. Kar je v nasprotju z zakonom. In to samo zato, da bi sebi prigrabili denar in izpolnili normo.[/quote]
Ni res, gospa je priznala, da je vozila prehitro torej ni nedolžna. Vse ostalo je iskanje lukenj v zakonu aka slovenski nacionalni šport.[/quote]
Ja gospa ni nedolžna. In naloga redarjev je, da ji napišejo kazen, ker je naredila prekršek. Pa so ji napisali kazen? Niso !
In če bi njej napisala kazen bi gospa plačala (polovičko), in pokasirala morebitne pike.
Gospa je goljuf toliko kot ti, denimo ker si včeraj nekje prehitro peljal, pa ti kazni niso poslali, no gospe jo tudi niso.
Tako so pa redarji, raje goljufali in kazen dali možu, ker so od njega dobili par 100 eur več, kot bi od gospe, pa še manj dela so imeli. In čisto dobro so vedeli, da mož ni naredil prekrška. In to je goljufija. In protizakonito.
Redarji bi morali, potem ko so dobili pritožbo moža, v kateri je dokazal da ni vozil (=bil v službi )stornirat, ugotovit kdo je vozil in kazen poslat dejanski kršiteljici, ki bi imela možnost plačat polovičko. Tak je pravilen postopek.
Ampak z goljufijo se pa zasluži celo kazen, pa še za stroške postopka. Kazen mora bit vzgojna, sedaj pa vprašanje, kako je lahko kazen vzgojna, če jo naprtiš nedolžnemu? Ampak boli qurac redarje za varnost, najvažneje je da kasirajo, čimveč toliko bolje, pa ni važno ali z goljufijo ali brez.
Evo najnovejše, v Izoli so goljufivo pokasirajo 200.000 eur, za prekrške, ki jih občani niso storili.
In pošteni kakor so, ne bodo vrnili.
http://www.zurnal24.si/izola-radar-kazen-globa-pritozba-tocke-hitrost-poloznica-sodno-varstvo-clanek-284625
Povej nam, ko si tako pameten, kako bodo pa tem napisali kazni :
@megaboy
Povej nam, ko si tako pameten, kako bodo pa tem napisali kazni :
http://siol.net/avtomoto/novice/zdaj-gre-zares-na-stajerski-avtocesti-bodo-zaceli-meriti-povprecno-hitrost-434294%5B/quote%5D
Ne vem kako bodo pisali kazni, vem pa kako bi morali po zakonu. Saj je enako kot v našem primeru.
Torej, kazen bi morali napisat lastniku vozila, če se ta pritoži in dokaže, da ni on vozil, pa bi mu morali kazen strornirat. Pika. Konec. Šele nato pa potem lahko naprej iščejo pravega kršitelja, in ko (če) ga najdejo, mu lahko napišejo kazen.
Bolj me zanima, kaj bodo storili, ko bo sistem napačno prebral tablico, bodisi zaradi slabih svetlobnih pogojev, bleščanja, umazane tablice…. in ne nazadnje zaradi slabega sistema. Če si kdaj skeniral kak test in skušal sken pretvoriti preko OCR v text, potem bi vedel, da je napak v branju ogromno.
Nič ne bodo stornirali in prav je tako. Vsak lastnik mora biti odgovoren za svoje vozilo. Pika. Konec.
Glede OCR pa nisem imel prav veliko opravka s ceneno kitajsko opremo, tako da ti ne bi vedel povedeti glede napak.[/quote]
Če tistim ki so dokazali, da niso naredili prekrška ne bodo stornirali kazni, potem bodo ravnali nezakonito – goljufivo. Zakon je namreč povsem jasen, pravi da voznik odgovarja za svoja dejanja in prekrške. (ne pa lastnik).
OCR je software. 😉
Nič ne bodo stornirali in prav je tako. Vsak lastnik mora biti odgovoren za svoje vozilo. Pika. Konec.
Glede OCR pa nisem imel prav veliko opravka s ceneno kitajsko opremo, tako da ti ne bi vedel povedeti glede napak.[/quote]
Če tistim ki so dokazali, da niso naredili prekrška ne bodo stornirali kazni, potem bodo ravnali nezakonito – goljufivo. Zakon je namreč povsem jasen, pravi da voznik odgovarja za svoja dejanja in prekrške. (ne pa lastnik).
OCR je software. ;-)[/quote]
Bomo videli kdo bo imel prav glede kaznovanja…upal bi si staviti 5 mojih plač, da bom imel prav jaz.
Seveda je OCR software ali po slovensko programska OPREMA
Včasih si lahko rekel da je vozil xxxx iz Bosne in da je v drugi državi, danes je pa to drugače. Bo moral dokazati kje je bil, kdo je vozil bo pa moral tisti to dokazati. Če ne je krivec on. Pa prav je tako.[/quote]
Nič mu ne bo treba dokazovati. Samo na občinsko redarstvo, ki je podpisano na papirjih napiše mož preprosto en “dopis”, da spodaj podpisani ta pa ta dan nisem vozil, ker sem bil tam in tam ( služba, ipd) in da je avto vozila njegaova žena ta in ta. in žena potem dobi pike in kazen. Vse se da to napisat še v času roka polovičke….. Oddaš pritožbo, greš plačat polovičko in to je to.
Čez 3 leta se pa pike tako ali tako zbrišejo.
OCR je software. ;-)[/quote]
Bomo videli kdo bo imel prav glede kaznovanja…upal bi si staviti 5 mojih plač, da bom imel prav jaz.
Seveda je OCR software ali po slovensko programska OPREMA[/quote]
Ja saj verjamem, da bodo kaznovali (nedolžne), tako kot ti praviš, ker so goljufi in prevaranti, samo gledajo kje bi kaj pokasirali, pa ni važno ali krivemu ali nedolžnemu, za varnost se jim pa gladko je*e.
Ampak zakon je jasen glede tega
Včasih si lahko rekel da je vozil xxxx iz Bosne in da je v drugi državi, danes je pa to drugače. Bo moral dokazati kje je bil, kdo je vozil bo pa moral tisti to dokazati. Če ne je krivec on. Pa prav je tako.[/quote]
Nič mu ne bo treba dokazovati. Samo na občinsko redarstvo, ki je podpisano na papirjih napiše mož preprosto en “dopis”, da spodaj podpisani ta pa ta dan nisem vozil, ker sem bil tam in tam ( služba, ipd) in da je avto vozila njegaova žena ta in ta. in žena potem dobi pike in kazen. Vse se da to napisat še v času roka polovičke….. Oddaš pritožbo, greš plačat polovičko in to je to.
Čez 3 leta se pa pike tako ali tako zbrišejo.[/quote]
Torej naslednjič, če bom dobil kazen in točke mi ne bo treba nič dokazovati da nisem vozil, samo napišem, da je vozila žena, pa bo žena dobila kazen in točke, meni pa, ker imam že od prej 17 pik, bo pa izpit ostal. A to prav razumem?
A se da kazenske točke tudi stari mami obesit, ali samo ženi?
Čez 3 leta se pa pike tako ali tako zbrišejo.[/quote]
Torej naslednjič, če bom dobil kazen in točke mi ne bo treba nič dokazovati da nisem vozil, samo napišem, da je vozila žena, pa bo žena dobila kazen in točke, meni pa, ker imam že od prej 17 pik, bo pa izpit ostal. A to prav razumem?
A se da kazenske točke tudi stari mami obesit, ali samo ženi?[/quote]
ja, prav razumeš – ker si boš rešil “rit” dodatnih pik in odvzema vozniške, tvoje pike bo pa nekdo drug prevzel, ki je v avtorjevem primeru tudi naredil ta prekršek ( torej žena, ne avtor)…. Kappiš?
Samo napišeš dopis in e ti rečejo, da dokaži, da imaš alibi, bop ša dokazal. Nam niso…..
Ker pa si prekrškar in imav veliko pik, boš pa verjetno dodatno na preverjalni tapeti…. take, ki imajo veliko pik, dodatno dajo pod drobnogled glede “alibija”, ja….
Ne blebetaj – goljuf je samo eden in to je tisti, ki se poskuša izogniti kazni za prekršek. Pika. Konec.[/quote]
Nekdo, ki se skuša izogniti kazni za prekršek, ki ga NI storil ni noben goljuf.
Goljuf je tisti redar/policaj/sodnik, ki je kazen dal nekomu, čeprav dobro ve, da prekrška ni storil. To je tudi protizakonito in koruptivno.
Evo Izola, omejitev 50, pelješ 49, dobiš kazen. Kdo je tu goljuf, tisti, ki je kazen dal al tisti, ki se skuša izognit kazni, za prekršek, ki ga ni storil?
http://www.zurnal24.si/v-izoli-radar-kaznuje-tiste-ki-vozijo-po-pravilih-clanek-280952
Evo v mariboru na redarski službi ponarejali dokumente, da so neupravičeno pokasirali 11455 eur.
http://www.delo.si/novice/kronika/nekdanji-pravnici-redarstva-leto-pogojne-kazni.html
Evo to so goljufi na veliko, ne pa tisti, ki se skuša izognit kazni za prekršek, ki ga ni storil.