Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Pritožba zoper začasno premestitev v drug kraj

Pritožba zoper začasno premestitev v drug kraj

Pozdravljeni, delodajalec me želi začasno premestiti zaradi delovnih potreb (povečan obseg dela) v drug kraj opravljanja dela (delo v drugem zavodu). Pri tem ostanem zaposlena na delovnem mestu v matičnem zavodu, na nek način ‘posojena’ v drug zavod. Oba zavoda pa sta znotraj istega organa v sestavi ministrstva. O premestitvah javnih uslužbencev sicer govori 149. člen ZJU, prav tako pa je potrebno upoštevati določbe 24. člena Kolektivne pogodbe za negospodarske dejavnosti, vendar pa tako ZJU kot tudi Kolektivna pogodba, če prav razumem, ščitita delavca oziroma zajemata zgolj primere, ko je nekdo razporejen na drugo delovno mesto v drugem zavodu, ne pa primere, ko delavec formalno ostane zaposlen v svojem zavodu in je samo ‘posojen’ na PODLAGI 4. odstavka 53. člena Zakona o javnih uslužbencih.

Moje vprašanje je…se lahko zoper takšno premestitev pritožim na podlagi 24. člena Kolektivne pogodbe, ker le-ta govori o delovnem mestu in sklepanju pogodbe o zaposlitvi, po mojem mnenju pa ‘posojanje’ in ohranjanje delovnega mesta v matičnem zavodu žal ne sodi v ta opis. Upam, da se motim.

Imam sploh kakšno relevatno pravno podlago za pritožbo, saj potrebujem z javnim prevozom na novo mesto in nazaj skoraj pet ur!!!! avto bi bil hitrejši, ampak je že zelo star in nezanesljiv, denarja pa ni videti za menjavo. :((

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close