Priviligirani poslanski želodci
O tem, da se astronomske podražitve hrane niso dotaknile menze našega parlamenta, smo že pisali. In nekateri ste tudi spraševali o cenah. Iz Mladine bom pretipkala cenik.
Zajtrk, kava in sendvič s tuno – 0,71 evra
Kosilo stane pičlih 2,92 evra.
Poceni so tudi jedi po naročilu.
Govedina v solati – 1,67 evra
Špageti po bolonjsko – 1,50 evrov
Goveja juha – 0,33 evra
Zelenjavna juha – 0,75 evra
Hrenovka na žaru – 1,25 evra
Tri deci laškega piva – 0, 96 evra
Dva deci pinoja – 1,63 evra
Dva deci in pol kokakole – 0,42
Zanimivo, da smo točno o tem (o subvencioniranih jelenčkih v parlamentu) pisali v času vladavine LDS in takrat si bila tiho. Še en dokaz, da ljudje spremenijo stališča in postanejo pametnejši šele, ko izgubijo na volitvah. Me veseli, da se imate tisti z leve priložnost spoznati z realnostjo in skorumpiranostjo naše države, ki ste jo toliko let zanikali, ker je bila na oblasti vaša opcija.
Kmet dobi za en liter (10 deci pinota) en euro petdeset centov. Kaj misliš, je več kot osem decilitrov razlike v ceni pri litru zelo malo? Hrenovka en euro in četrt. Za košček proizvoda v plastični cevki, narejenega iz odpadkov, iztržijo več kot kmet za kilogram žive teže. En liter piva v tej menzi stane 3 eure in dvajset centov, je to za malo slada in hmelja v litru vode malo? Pa ne me basat, da jih je Janša tako privil z davki, ker jih ni.
Zaradi mene so lahko cene še višje, če boste vsi preživeli, bom tudi jaz. Cene se pa višajo prav zaradi takih, ki izjavljate kako je vse SMEŠNO poceni, pozabljate pa, da nimajo vsi ljudje poslanskih plač.
samo za vsporednico; kosilo v OŠ – 2.10€ za starostno obdobje do 10 let
malica je 1.10€ za isto starostno obdobje
popoldanska malica je o.70€ za jogurt ali kos sadja
pa primerjaj, cene v šoli pravijo, da so samo ekonomske in pokrivajo samo dejanske stroške, očitno je nekaj zelo narobe z OŠsko menzo ali pa menzo v parlamentu. Pa še primerjaj porcije otrok in poslancev.
Predvidevam, da se bo kmalu kdo oglasil, da je tudi to smešno.
Pa vendar, tudi cene v vrtcih so regresirane in marsikateri privatnik, ki pripelje svojega otroka z mercedesom ali BMW-jem plačuje prav mizerno ceno za svojega nadobudneža. Za razliko od tistih s povprečnimi dohodki, ki jim v službi morajo vpisat dejanske prejemke. Bog ve, zakaj to ni komu smešno.
Pričakovano. Odgovora na konkretno vprašanje pač od tebe ni pričakovati. V tej temi teče tebata o “priviligiranih poslanskih želodcih”, ki v menzi DZ jedo za SMEŠNO NIZKE CENE.
Vse tvoje nakladanje, …. to niso nizke cene, vse se draži zaradi takšnih, ki govorimo o smešnih cenah,…. očitno da imam veliko plačo….. ME NE PREPRIČA.
Torej mene je, in me še vedno zanima, samo podatek, kje v Ljubljani lahko ješ za takšne SMEŠNO NIZKE cene kot jedo poslanci v DZ.
Ja, kar je pa najbolj žalostno v celi stvari, pe je dejstvo, da si to “naši poslanci” privoščijo, kljub velikim poslanskim plačam, ki jih prejemajo (kot to sam priznavaš).
Meni je več kot jasno. Ne samo, da vlečejo velike plače na naš račun, tudi kosila in malice si privoščijo na naš račun. Račun davkoplačevalcev. In to je to, pa obračaj kakor hočeš.
Pričakovano, da boš čivkala po svoje, kajti spomin je kratek ali pa ne poznaš dejstev. Pa saj v parlamentu ne jedo in pijejo samo poslanci SDS-a, ampak tudi poslanci tvoje politične usmeritve.
Zanimivo, da te to do zdaj ni nikoli zanimalo, pa so bile SMEŠNO NIZKE cene v restavraciji (ne v menzi) parlamenta in prej v skupščine vedno krepko nižje od ŽALOSTNO VISOKIH cen v menzah (ne samo restavracijah), v katerih je smela jest radnička klasa in kasneje delavci razred.
Tega pa res ne razumem, zakaj naj bi bil v tej debati moj spomin kratek oziroma naj ne bi poznala dejstev. Jaz menim, da je ravno nasprotno.
In nikjer nisem govorila o tem, da pijejo in jedo samo poslanci SDS-a. Govora je o poslancih – torej vseh. In kaj je tu narobe. Glej ga glej, sedaj pa hočeš na ta način. Ha, ha, ….
Kaj je mene doslej zanimalo, ti seveda prav tako ne moreš vedeti….
Vidiš pa sem te zopet ujela, da nakladaš in se oglašaš brez veze, brez pravih argumentov in dejstev. In prav zaradi tega, ker je več kot jasno, da si tudi v tej debati pisal, pač zato, da si pisal…. sem te izzvala.
In to je pravzaprav to, kar me najbolj moti pri takšnih kot si ti. Navadni gobezdači in nakladači.