Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti priznati otroka DA ali NE

priznati otroka DA ali NE

Spoštovani ….zanima me konkreten primer oćetovstva oziroma priznanja otroka.S partnerko sva šla narazen po parih mesecih skupnega bivanja…. ker sva ugotovila , da se v ničemer več ne ujemava , in da je bolje da se razideva…seveda je bila ona že noseča in je rekla, naj me ne skrbi , da bo ona lepo poskrbela za otroka in da MENE itak ne potrebuje /stara je 34 let , intelektualka/in da so vse njene prijateljice na istem….Zdaj ko je predčasno rodila /1 mesec prezgodaj/pa mi po SMSih grozi, da kakšen sem, da se ne zanimam zanjo in otroka in da bo že ona preko sodišča izterjala svoje!!! da bom plačevala preživnino itd….
Ker nisem ravno 100% da sem res otrokov oče…me zanima naslednje :
Jaz bi radna vse skupaj pozabil…njo in otroka…ker vidim , da je bila tole velka napaka v mojem življenju…Će ona zahteva DNK o očetovstvu in jaz ne pridem, ali mi ga res avtomatsko dodelijo ? Kdo nosi stroške pregleda ?
Povem lahko samo še to, da je vsakršna konstruktivna debata v dobro otroka tukaj odveč…z njo se me morem/kot se nisem mogel še v kratki zvezi / nič pogovoriti !
hvala ta vsak vaš nasvet .
Benjamin

Pozdravljeni,

sodišče lahko v pravdi na ugotovitev očetovstva, v kateri se toženec izogiba opravi DNA analize, upoštevajoč celotni dokazni postopek, to okoliščino šteje tožencu v škodo in torej tudi brez izvedbe tega dokaza ugotovi njegovo očetovstvo.

Lep pozdrav!

*********************************** EVA STROPNIK, univ. dipl. prav., Geovin, geodetske storitve in pravno svetovanje, V. Stropnik s.p., Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close