Probiotični jogurt a to obstaja? Kje?
Anonimno 10921, 08.06.2023 ob 20:38
LCA očitno ni, 08.06.2023 ob 20:23
Anonimno 10921, 08.06.2023 ob 20:17
Anonimno638, 08.06.2023 ob 20:00
Zanimivo je, da mi starejši nikoli nismo jemali teh raznoraznih biotikov, pa še vsi živimo in smo zdravi. Problem je, da nas bombardirajo z vsem, samo da kaj prodajo. Včasih so npr. Linex oglaševali samo proti driski, zdaj že pri jemanju antibiotikov, pa še nekaj so se zdaj spomnili, je nova reklama in se ne spomnim, za kaj so še kao dobri. Stanejo pa celo premoženje.
Probiotiki so v bistvu koristne bakterije ki imajo blagodejni učinek na naše zdravje, je pa naša črevesna mikrobiota itak poseljena z številnimi koristnimi bakterijami, zato se svetuje da se probiotike jemlje takrat ko jemljemo antibiotike predvsem iz vidika razmerja med koristnimi in potencialno škodljivimi bakterijami, saj lahko ti zmanjšajo število škodljivih bakterij, poleg tega pa imajo zelo pozitiven učinek na centralni živčni sistem. Bili bi presenečeni na koliko bolezni vpliva naš črevesni mikrobiom. Zato je tudi danes velik poudarek ravno na tem, saj se skozi čas spreminja tudi prehrana ljudi.
Ker že imamo koristne bakterije v črevesju potem nima smisla jemati probiotikov, ko ne jemlješ antibiotikov?
Mislim če si zdrav, se zdravo prehranjuješ in nimaš nekih drugih problemov potem ni nekega smisla. Fajn je če kdaj pa kdaj poješ kak jogurt, kefir to pa je tudi to. So pa probiotiki zelo dobra stvar ko gre za kake prebavne težave, pa tudi zelo dober učinek imajo na živčni sistem.
Kaj pa, ko imaš kandido in zakisano telo zaradi preveč sladkorja?
LCA očitno ni, 08.06.2023 ob 20:33
Očitno potem nima smisla jemati probiotikov in piti kefirja, ker imamo vse to že v telesu.
Kaj pa ko imaš kandido in zakisano telo? In vneto črevesje?
Candida je gliva ki jo ima vsak izmed nas. Pride pa težava ko se preveč namnoži in s tem izbija tudi koristne bakterije in ravno o tem govorim, tako da ob vsaki taki okužbi (isto velja za vneto črevesje- tudi to je posledica patogenih bakterij) da se jemljejo probiotiki.
Hvala.
Vprašala sem zato, ker vem, da mleko ob kandidi ni priporočljivo. Jogurt pa je mlečni izdelek.
Torej probiotiki so koristni v boju proti kandidi. Zdaj uživam jabolčni kis, ko si naredim šobsko solato. Mi kdo priporoča še kaj proti kandidi?
Katere probiotične kapsule ali praške pa mi svetujete naj kupim?
LCA očitno ni, 08.06.2023 ob 19:51
Katere kapsule, vrečke ali ampule priporočate?
Kaj so pre-biotiki? Saj nekdo pravi, da če poleg probiotikov ne jemlješ prebiotikov, da se ustvari sinbiotik, tako ali tako nisi naredila prav veliko.
Kaj je sinbiotik?
Povejte mi še kaj o temu. Je res nujno ob probiotih uživati prebiotike za pravilni učinek?
Kje pa dobim prebiotike? Kje jih najdemo? Ali je tudi teh v hrani premalo in je bolje, da tudi v primeru prebiotikov kupim kapsule s prebiotiki?
LCA očitno ni, 08.06.2023 ob 21:17
Hvala.
Vprašala sem zato, ker vem, da mleko ob kandidi ni priporočljivo. Jogurt pa je mlečni izdelek.
Torej probiotiki so koristni v boju proti kandidi. Zdaj uživam jabolčni kis, ko si naredim šobsko solato. Mi kdo priporoča še kaj proti kandidi?
Katere probiotične kapsule ali praške pa mi svetujete naj kupim?
Ja to je zaradi laktoze, ki je vir hranil za rast kandide. Za zdravljenje okužbe s kandido se pa uporabjajo antimikotiki. Probiotike zraven jemlješ samo za stabilizacije ravnovesja. Priporočam pa da vprašate v lekarni ali pa se posvetujete z zdravnikom.
Anonimno 4821, 08.06.2023 ob 21:32
Ja to je zaradi laktoze, ki je vir hranil za rast kandide. Za zdravljenje okužbe s kandido se pa uporabjajo antimikotiki. Probiotike zraven jemlješ samo za stabilizacije ravnovesja. Priporočam pa da vprašate v lekarni ali pa se posvetujete z zdravnikom.
Mlečne izdelke, kot je jogurt ob kandidi ne smeš jesti?
Toda probiotični jogurt lahko ješ ob kandidi za stebilizacijo ravnovesja?
LCA očitno ni, 08.06.2023 ob 21:20
Povejte mi še kaj o temu. Je res nujno ob probiotih uživati prebiotike za pravilni učinek?
Kje pa dobim prebiotike? Kje jih najdemo? Ali je tudi teh v hrani premalo in je bolje, da tudi v primeru prebiotikov kupim kapsule s prebiotiki?
na kratko .https://www.dietetik-priporoca.si/probiotik-prebiotik-simbiotik/
ali pa tukaj (ker pač piše malo več o enem, drugem in tretjem, ni reklama za določen proizvod, ga ne poznam) .https://sanabela.si/multibiotik-prebiotik-probiotik-simbiotik/
več pa striček google pove.