Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute problem- nakup hiše

problem- nakup hiše

Pozdravljeni.
Upam,da bom z vašo pomočjo rešila moj “problem”.
S partnerjem sva lastnika stanovanja in ga trenutno prodajava. Zaarala sva hišo (10000 eur), z denarjem od stanovanja jo nameravama delno plačat, delno pa s kreditom.
Ker trenutno prodaja pač ni na vrhuncu, me zanima sledeča stvar: na UCB so mi rekli, da dobiva kredita le 80% kupoprodajne vrednosti hiše. Ja, kaj pa preostali znesek?- morala bi zastaviti tudi stanovanje. Tega pa midva ne bi rada, ker bo potem še težje prodati stanovanje.

Ali ima kdo kakšen drug predlog (p.s.: nimava potencialnih kandidatov za posojo, niti ne bi želela).

Hvala vsem.

potrošniški ali gotovinski kredit.pri UC ali pa pri kaki drugi banki
Čeprav je pa hipoteka na dodatno stanovanje enostavnejša pa najbrž niti ne dosti dražja možnost

Hipoteka res ni ovira za prodajo. Je samo še en razmeroma preprost in hiter birokratski postopek, ki je rešen v nekaj dnevih.
Kaj pa premostitveni kredit na stanovanje? Tega odobrijo pod drugačnimi (verjetno rahlo ugodnejšimi) pogoji od običajnega.

Dobila sem dva dobra predloga. Hvala. Bom se na banki še pozanimala.
Jaz vem, da hipoteka ni ovira za prodajo samo imaš pa nekatere tako staromodne, da kakor hitro vidijo hipoteko se ustrašijo.

Sem še vedno “odprta” za predloge;-))

lp
kaj pa ce gres se na kako drugi banko, bks banka v lj
saj bosta tudi kupljeno hiso zelela dodelati-renovirati, torej vec kredita na racun visje ocene vrednosti hise-stanovanja

Na večini bank se lahko najde rešitev za takšen problem. Kolikor ga ne boste našli sami, me kontaktirajte na e-pošto, podobnih zadev smo rešili že večje število.

Zoran Dernovšek

New Report

Close