Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Problem z hčerko, nujno!!

Problem z hčerko, nujno!!

Prosim za nasvet katera izmed naju z hčerko potrebuje zdravljenje. Od januarja mi hčerka vedno, ko je doma govori vsako svojo misel, ki jo je imela, pove recimo, da, ko sta se s sošolko pogovarjali o valeti, ki sta jo imeli v 9.razredu, je pomislila na paleto za slikanje, kako bi slikala mavrico, upa, da tega ni rekla, cel dan hodi za mano, da se prepriča, ali je to rekla ali ne, rekla sem ji, da je majhna možnost, da bi to rekla, da ima v možganih ventile, ki ji ne bi dovolili reči karkoli nepovezanega. Včasih me tudi ponoči zbudi, da je imela misel/si zamišljala, da se je predstavila z napačnim priimkom in sedaj nima dokaza, da se to ni zgodilo, povedala sem ji, da to ni ok. To se dogaja že pol leta. Ne morem več, punca študira in je pridna, ampak problem je, da ne morem biti njen terapevt. Rekla sem ji, da me to izčrpava, in da ne morem več. Sedaj govori, da sem slaba mama. Prosim za nasvet kako naprej. Hvala!

Pa to so vendar asociacije. Najbolj normalna stvar, ki se dogaja vsakemu človeku.

Pa kaj delata cel cirkus iz tega?

In problem?

Nimata nič pametnejšega za počet ?

Odgovor na objavo uporabnika
Zaskrbljena mama, 22.06.2025 ob 13:58

Prosim za nasvet katera izmed naju z hčerko potrebuje zdravljenje. Od januarja mi hčerka vedno, ko je doma govori vsako svojo misel, ki jo je imela, pove recimo, da, ko sta se s sošolko pogovarjali o valeti, ki sta jo imeli v 9.razredu, je pomislila na paleto za slikanje, kako bi slikala mavrico, upa, da tega ni rekla, cel dan hodi za mano, da se prepriča, ali je to rekla ali ne, rekla sem ji, da je majhna možnost, da bi to rekla, da ima v možganih ventile, ki ji ne bi dovolili reči karkoli nepovezanega. Včasih me tudi ponoči zbudi, da je imela misel/si zamišljala, da se je predstavila z napačnim priimkom in sedaj nima dokaza, da se to ni zgodilo, povedala sem ji, da to ni ok. To se dogaja že pol leta. Ne morem več, punca študira in je pridna, ampak problem je, da ne morem biti njen terapevt. Rekla sem ji, da me to izčrpava, in da ne morem več. Sedaj govori, da sem slaba mama. Prosim za nasvet kako naprej. Hvala!

Potrebuješ koga, da se kdo drug malo pogovarja s tvojo hčerko in uči z njo in da vidi, če je kaj kar ni vredu z njo?

S hčerko! S!

In ne z.

Toliko.

Meni se to zdi kot nek OKM. Mislim, da je prav, da gre do kliničnega psihologa.

Hčerki smo ob živčnem zlomu (dretje, kričanje, zmerjanje) predlagali, da jo peljemo, celo prijazna soseda se je ponudila, da jo sama pelje ob pol noči, vendar hčerka pravi, da ne bo jemala zdravil, da ne bo kot debela pujsika Ana (tako je ime sosedi).

Odgovor na objavo uporabnika
Zaskrbljena mama, 22.06.2025 ob 16:20

Hčerki smo ob živčnem zlomu (dretje, kričanje, zmerjanje) predlagali, da jo peljemo, celo prijazna soseda se je ponudila, da jo sama pelje ob pol noči, vendar hčerka pravi, da ne bo jemala zdravil, da ne bo kot debela pujsika Ana (tako je ime sosedi).

A to si ti “psihiatrična bolnica”? Si menjala stil, ker z unimi lepljeni vedno enih in istih bedarij nisi prišla nikamor in nisi več dobivala nobenih odgovorov?

Če zbujaš mamo ob treh zjutraj in ji utrujaš z debilnimi neumnostmi, je skrajni čas da te strpa v dom.

Kot je razvidno gre za razvajenko kateri ste vse v rito stišali…in ker več ne ve kako bi vas vse… ali samo mamo, ki se ji očitno pusti še cuzala in molzla , se uprizori živčne zlome za pozornost…

Je odrasla oseba, tako jo tretirajte , zakaj se toooliko ukvarjate z njo -kot ,da ima dve leti , …ker kwa, če vas -mamico jutri pobere …kako bo reva preživela …brez te vsakodnevne drame mama-hči…rezat popkovino, izpuščat, …in tak dalje…

Drugač pa ja, še ena zafurana , na žalost…takle mamo…generacijsko…

In kako bodo take prišle v sistem dela,  delodajalcev , zaposlitev… se vprašajte mamike, ki dobivate rezultate vzgoje , permisive in tak dalje…

Lahko je začetek kakšne resne psihične bolezni. Dvomim, da gre za razvajenost, je preveč bizarno. Okm, shizofrenija? Tole ne bo šlo samo od sebe stran, treba bo ukrepati, ker se bo sicer samo še poslabšalo. Lahko da je punca pod psihičnim pritiskom zaradi česa (študij, ljubezenske težave, kaj drugega), ampak vi ji ne morete biti terapevtka, ker ji lahko naredite več škode kot koristi. Da ne govorim o tem, kako lahko ta občutek odgovornosti in nemoči izčrpa. Kaj pa pravi oče? Je kje v bližini? Punco je treba na lep ali grd način spraviti do zdravnika. Lepo ji povejte, da je noben psihoterapevt ne more prisiliti, da jemlje zdravila. Razen tega vsa tovrstna zdravila ne redijo. Skupaj z zdravnikom lahko poiščeta varianto, ki ji bo ustrezala. Pa seveda pogovor s strokovnjakom, da ugotovi, kaj je z njo sploh narobe. Možno je tudi, da gre za trenutno epizodo in se bo zadeva umirila, toda o tem bo presodil zdravnik. Ne odlašajte!

Pa še to: moj sorodnik ima podobne težave in jemlje zdravila, se ni pa čisto nič zredil, nasprotno, je vitek in nima prav nič odvečnih kilogramov. Ne vem pa, kaj jemlje.

Okm; anksioznost. Pomagala bo Asentra in dobra psihoterapija. Pride kot mentalne zanke ob razvoju/prestrukturiranju možganov.

Zakaj govorite in dovolite, da se izraža o drugih da so pujsike? Zelo primitivno. Od 1 asentre na dan se ne bo zredila ČE se ne bo dodatno nažirala seveda. Vsekakor pa je bolje biti okrogel kot psiho ali fizično nezdrav.

Aja, pa še to: za psihiatra ne potrebuješ napotnice.

…Od 1 asentre na dan se ne bo zredila ČE se ne bo dodatno nažirala seveda. Vsekakor pa je bolje biti okrogel kot psiho ali fizično nezdrav.

Bo, bo, od ene, saj več ji jih ne bodo predpisali, vsaj na začetku ne. Ta packarija in še veliko drugih antidepresivov redi. Postaneš  podoben svinji pred zakolom. Je pa nekaj AD, ki ne redijo, samo pri nas naši psihoti od psihiatrov tega nočejo predpisovati.  Prozaca se sploh ne dobi več pri nas, samo v tujini, generik redi še bolj kot drugi, Wellbutrin je pa samo za izbrance. Sicer pa naj punca najprej sploh obišče psihiatra. Ne potrebuje vsaka osebnostna motnja  AD.

Pelji jo do psihiatra in mogoče psihoterapevta. Oni bodo najbolje vedeli kaj z njo.

Jaz sem takoj dobil Wellbutrin + Asentro, ker sm se na Asentri redil so mi dali Prozac.

Zaskrbljena mama

jaz ne razberem iz tvojega pisanja popolnoma nič. zdaj če bodo drugi neki odgovorili ker pač razumejo ali pa menijo da rzumejo, jaz sem 2x prebral, pa ne razumem nič.  mislim.  ne vem.  jaz ne vem.  če bi fsaj razumel primere.

ponavadi je tako.  če je človek živčen, ga nekdo živicra, ponižuje, izgubi samozavest. in če je pol še poleg toxične osebe doma, recim ostrajše mame, očeta,  pol je lahko problem. in proble mse kaže tako ,da zaćne pred odhodom od doma, fotografirat stvari.  da so res izklopljene. recimo plinsk ištedilnik ,akakšna leektirččna stvar,  da ni nič na štedilniku.  ker mogoče sklepa, da bo mogoeč neka oseba namerno neki naredila ,naštimala , i nda bo spet kaj kriv. ker ga pač delaj krivca iz fsega in ejsedja pač to varovalka. ja neki slabega se ji dogaja v šoli.  neko jo stalno za neki krivi.  ljudje veliko slikamo preden gremo od doma. tudi jaz.  ker nikoli ne veš. ker ne vidim ljudem v glavo.  naj meja šolo.

New Report

Close