Problem z mailom
Imam dva mail accounta – na email.si in na volja.net, maile gledam z Outlookom in jih s streznika poberem vedno brez problema, ko pa maile posiljam pa skoraj cisto vedno dobim reply, da maila ni bilo mogoče poslati :
Recipient address rejected: Relay access denied
če grem potem na http://www.email.si se logiram in mail pošljem od tam je vse OK in pošlje brez problema. Kakšna ideja? To mi gre blazno na jetra… 🙂
to se ti pa zgodi zato, ker se povežeš preko volja.net in poizkušaš pošilati pošto
preko email.si
kot smtp server si nastavi volja.net za oba računa pa bo mir.
lp
Klemen, če te bo kdaj kdo spraševal še kaj podobnega – ravno nekaj dni nazaj sem se ubadal prav z neumno napako: nikakor ni delovalo pošiljanje z arnesove pošte. Na outlook expressu sta bila nameščena dva poštna strežnika: emailov in arnesov. Med tem, ko je pošiljanje s pomočjo emaila šlo gladko, je pošiljanje z arnesom vračalo napako, češ da je naslov enega od prejemnikov neznan. Da znoriš! No, lahko si misliš, da sem šel sto in enkrat čez vse nastavitve, gruntal in gruntal, krvavi pot potil… in ravno, ko je bila moja samopodoba že čisto na tleh se je zasvetilo. V nastavitvah računa (Orodja, Računi, zavihek pošta, Lastnosti, splošno) je potrebno vpisati ime računa in informacije o uporabniku. Te se izpolnijo tudi samo če nastavljaš poštni račun prek čarodeja. No, pod informacijami uporabnika je tudi polje, kamor vpišeš svoj e-poštni naslov. Lahko si misliš: napisano sem imel “[email protected]”.
No a vidiš napako?
Bravo, jaz sem jo opazil šele stotič: pravilno je seveda arnes ne pa arnest.
Torej, če te bo še kdo spraševal o podobni napaki ga napoti tudi v to smer.
Lepo se imej in na zdravje!
Wega
ja ok, samo ta ima probleme z mail relayem, kar je pa čisto nekaj drugega.
To zadevo uporabljajo spammerji za pošiljanje spam-a.
In zaradi tega ISP-ji zapirajo svoje smtp serverje.
Torej če imaš njihov ip naslov je mail relay allow (odobren), drugače je pa
mail relay not allowed, torej ni odobreno. In če potem pošto pošiljaš preko
spletnega odjemalca je pa ok, ker imajo vpisano samo mail relay from 127.0.0.1
drugače pa če imam probleme, kot si jih imel ti, jaz enostavno račun pobrišem in
grem vse delat znova, pa je običajno v drugo vse ok, če me npr. v prvo za….ava.
lepo se mejte!
Oh, seveda, saj razumem…Post je bil poslan bolj v zabavo vam znalcem in v dvig samozavesti ostalim. Je pa res, da ko enkrat narobe vpišeš prvič, isto napako ponavljaš 100x…
Še to: hvala vsem trem najznalcem na tej strani za mnoge nasvete in pojasnila. Pa tudi ostalim seveda, lepo pa bi bilo tudi od tistih, ki so iskali odgovor, da sporočijo nazaj kaj in kako je delovalo, da so rešili svoj program – pač drugim v vednost.
Mimogrede, gotovo imate kakšne duhovite izkušnje z uporabniki, saj poznate tisti štos iz on-line helpa nekega podjetja, kjer svetovalec narekuje v telefon neki stranki:
“Sedaj pa v okence vpišite ime in priimek”
Po nekaj trenutkih tišine se zasliši z druge strani:
“Kako se pa črkuje “priimek”?”
LP Wega
Eno duhovito izkušnjo imamo: nikakor se ne moremo spraviti za isti šank, a ne Klemenxxx? Ampak, če odpravimo številne druge težavce, bomo tudi to. Pa še kmalu!
lp vsem Tajfun
pupdm
Kmalu? hehe…
Če ne prej pa 20. aprila. hehe…
lp
Forum je zaprt za komentiranje.