Problem z ugašanjem računalnika
Živjo!
V službi, ko hočem ugasniti računalnik se mi pogosto zgodi, da se le-ta ne ugasne samodejno, kot bi bilo prav, ampak ostane prižgan. Pa ne da mi javlja – “You can now shut down your computer”, ampak se zadeva enostavno obesi. Ekran monitorja je črn, samo v zgornjem levem kotu utripa ena črtica. Računalnik potem ugasnem ročno, ampak ko ga naslednjič prižgem mi javi, da ga nisem pravilno zaustavila in zažene scandisk. Sumim, da je za zadevo kriv AV program (F-secure) ali pa je kaj narobe z mrežo, ker če se najprej odjavim z mreže in potem ugasnem računalnik tako, da najprej pritisnem ctrl-alt-del in potem v oknu “Zapiranje Programa” zaustavitev sistema, je vedno vse v redu.
Torej, zanima me, ali obstaja kakšen patch za to popravit oziroma kaj drugega, kar lahko naredim, ker mi gre zadeva že pošteno na živce. Saj meni ni problem ugašat računalnika po zgoraj predpisanem postopku, samo kaj ko uporablja tale računalnik več ljudi, ki jih tega pač ne bom mogla nikoli navaditi. In potem vsako jutro laufa scandisk.
Še to, AV programa ne morem zamenjati, ker je zadeva službena.
Hvala, Mateja
Še to, če kaj pomaga – imam Pentium 4, 1,4 G, 256 rama in Windowse 98 SE (slo. verzija). Mreža je pa verjetno Win NT, kaj pa vem.
Prav to pomaga! Piši mi, pa ti lahko pošljem popravek, ki Win98 SE omogoča nemoteno samodejno ugašanje.
Lep pozdrav
Tajfun
E-mail je že pri tebi. Še enkrat hvala.
Mateja, težave z vašim poštnim serverjem. Je zadnji mail z ZIP datoteko prišel do tebe?
Ja popravek je pri meni in že inštaliran. Zaenkrat deluje (danes zjutraj sem vsaj trikrat ugasnila računalnik brez problemov).
Tajfun, ali ta popravek morda tudi ‘zdravi’ zbujanje is stanja pripravljenosti ali je namenjen samo pravilnemu ugašanju računalnika?
Mislim, da je namenjen zgolj avtomatskemu ugašanju, saj Win98 SE radi ‘počakajo’ tik preden bi se morali izključiti.
Tajfun, lahko meni tud pošlješ to zip datoteko, pliz?
[email protected]
Hvala, lp
Da ne bo ubogi Tajfun preveč poštarja špilal lahko to datoteko dobite na strani
po mailu si pa raj kej lepšea pište 🙂
hmmm, hvala ti…. bom prišparal pri znamkah, hehe, saj sem Gorenc. Zadnjič me je neka stranka, ki sem ji pomagal z mailom, poslanim v ZDA, vprašala, koliko mi je dolžna, koliko stane pošiljanje maila v ZDA.
Pol pa pravimo, da smo že v Evropi. Zaostanek je kar precejšen. Škoda, mar ne? Vsaj za mlade talente, ki nimajo pravih pogojev niti za usposabljanje, kaj šele za solidne zaposlitve.
Forum je zaprt za komentiranje.