Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Problem z ZoneAlarm in WinXP

Problem z ZoneAlarm in WinXP

Uporabljam Windowse XP in ko namestim požarni zid ZoneAlarm, mi Windows Instaler ne dela več!! Se je to komu tudi zgodilo in je mogoče to na enostaven način preprečiti (razen ne nameščanja ZoneAlarma)??

……..

Iz net-a si potegni dol zadnjo ver. Zone Alarma.
Nekaj težav so (ali pa še) imeli z xp-ji.

ali si pa dol potegni sygate, ki je za doma tudi zastonj.

lp

Kaj pa se nam pravzaprav lahko hudega zgodi brez ZoneAlarma?
Velika večina uporabnikov surfa brez podobnih programov.

Nekateri surfajo tudi brez antivirusnih programov! Zone alarm je v bistvu firewall, da ti malo več varnosti in kontrole, npr. preden ga imaš, sploh ne veš, da ti nekateri programi pošiljajo in sprejemajo informacije, kadar si online (brez tvoje vednosti ponavadi). Ko pa imaš ZA, pa je v tvojih rokah, ali boš to pustil, ali ne.

“Nekdo” je pisal

>Zone alarm je v bistvu firewall, da ti malo več varnosti in kontrole, npr. preden ga >imaš, sploh ne veš, da ti nekateri programi pošiljajo in sprejemajo informacije, >kadar si online (brez tvoje vednosti ponavadi).

Hmm. Pa brezplačen je, kajne. Pa še sam se namesti.

Ko smo nekateri avtorji 7-8 let nazaj pisali o spyware praksi nekaterih “net” podjetij, se nam je režal cel svet. Danes se ne režijo več.

ZoneAlarm sem inštaliral. Preizkusil. In ugotovil, da tudi sam zbira in pošilja podatke, za katere jaz naj ne bi vedel. Haloooo !!!

Na žalost avtorjev je bil zagnan v zaprtem sistemu. Tako podatki niso nikoli pripotovali tja, kamor so bili namenjeni.

Kot vidite, še vedno surfam. Pa brez ZoneAlarma in podobnih “igric”. Obstajajo tudi druge, zanesljivejše oblike zaščite. Pravi firewall programi.

O tej ne ravno etični praksi spletnih podjetij si lahko zdaj preberete tudi e-knjigo v slovenščini.

http://komunikeweb.net/virusni_marketing.htm

Verjamem, da vam bodo stvari potem bolj jasne.

Pa lep (in varen) surf 😉

Opps.

Majhna napaka pri naslovu.

Pravilen je:

http://komunikeweb.net/products/virusni_marketing.htm

E-knjiga govori o tim. “miselnih virusih” in njihovi uporabi (zlorabi) na internetu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close