Problem z zvočno kartico
Pred kratkim sem dobila novo zvočno kartico in sicer ALS 4000 Audio Device (Avance Sound). Problem je v tem, da lahko poslušam glasbo (mp3, CD-ji) samo s priloženim software-jem (Gamut 2000), z Windows media playerjem pa ne gre (stara verzija mi javi napako: Cannot play back the audio stream: no audio hardware is available, or the hardware is not responding, nova verzija (7.1) pa file zažene, sliši se pa nič ), čeprav je kartica pravilno inštalirana. Prav tako imam probleme pri uporabi programa Winamp (lahko poslušam mp3-je, CD-ja pa ne – enako kot pri Windows media player-ju se nič ne sliši, čeprav program dela). Z Gamut 2000 dela vse super. Problem je v tem, da z Gamut 2000 ne morem gledati filmov (mpeg,avi), če jih zalaufam s katerimkoli drugim programom pa vidim samo sliko, zvoka pa ni.
Slišala sem, da je pri Windows media playerju problem lahko prevelika pospešitev strojne opreme pri predvajanju (acceleration too high), vendar pa le-tega ne morem spremeniti. Tudi če nastavim nižjo pospešitev se ta samodejno vrne na najvišjo. (enako sem probala narediti na kolegovem računalniku, tam se pospešitev lahko poljubno nastavlja).
Še to: z Windows media playerjem lahko normalno poslušam MIDI sekvence.
A je komu jasno, kaj bi to lahko bilo?
LP, Aja
jajajajajaja
Forum je zaprt za komentiranje.