problem
Da postanem še jaz moderna sem si naložla player za gledanje filmov prek cd. Dala sem dol BS player in tisti vidx pa potem še nimo osnovno verzijo, pa je bil zvok vendar ne slike. Sem dala še dol micro dvd player, tam lahko gledam film gospodar prstanov, vendar zelo počasi, kot da gre pa sekundo zastane pa spet gre… to samo če dam full scren. Če hočem gledat ene druge cd- filme pa mi piše da nimam dvx4 ali avi.
1. Ko zaženem film mi napiše “unable to detect overlay mode of your grafic card”.
2. Avi mi pa niti ne zažene – kaj mi manjka.
Drugač lahko gledam npr. gospodar prstanov samo se mi zdi da počasi vrti?
Je za vse to krivo moj bolj stari računalnik (star že 3 leta- win 98, 64 ram)
No upam, da keri razume kaj sem sploh napisala.
Najprej naloži DivX Codec (navaden, ne Pro)
potem naloži XviD codec
potem naloži Total Pack
Je pa sigurno včasih problem na počasnejših mašincah in zadeva rada šteka.
BsPlayer naj bi bil eden boljših za take računalnike. Ponavadi pomaga, če film presnameš na disk in ne gledaš direkno iz cdja.
Kako hiter procesor pa imaš?
>>Ko zaženem film mi napiše “unable to detect overlay mode of your grafic card”.
Torej problem z grafično, saj je logično. Napiši sistem.
Hvala vsem za pomoč. Seveda sem pregledala še vse kar je blo tu kdarkoli napisano o tej temi.
Ja moja mašina je bolj med “odpisanimi” pentium 2, procesor 333 (se mi zdi). Sam imam dobro grafično kartico (vsaj bila je pred 3 leti med boljšimi). Mašino mam namreč sestavljeno in ne kupljeno v paketu. Sestavu pa jo je kolega, ki se na to spozna in takrat je bilo glavno vodilo – samo da se igrajo igrice.
No moje izkušnje z namestitvijo, vem da bo šlo računalnikarjem na smeh ko bodo to čital.
Sicer sem skoraj doktorirala te štiri dni, glava me je bolela od vseh mogočih podatkov, kaj inštalirat in kaj ne in kaj so kodeki in kire kodeke in ne take kodeke ampak samo take in ….. Pa to da eni hvalijo eno pa drugi drugo, pa eni rečejo da je BS za dobre mašine in ne za slabše, drugi trdijo obratno, eni prisegajo na mikro pleyer…
Potem me je še jezilo, ker sem film lahko gledala s tistim playerjem alfo, ko se dobi kar v paketu, sam ne podpira podnapisov in to čist normalno z mikrom in bs pa nisem mogla.
V glavnem, samo če bo še kermu s tako slabo mašino kot mam jaz kaj pomagalo: imela sem problem z bs playerjem, prehiteval je zvok oz. slika je šla zelo počasi. Stvar se naštima v samem bs playerjem. Prav tako je bil problem, da sem en film videla prav, naslednji pa je bil postavljen na glavo. To tudi se obrne v BS playerju.
Pa še to, ko sem zbrisala mikro player, določenih filmov nisem mogla odpret z BS, je napisal ….overloy?… ali neki takega. Ko sem ga pa spet namestila na računalnik pa sem spet lahko gledala. Kaka povezava je tu mi ni jasno, sam, važno da zdej dela.
Čeprav, da mi nekdo zdej reče nej še njemu naštimam ne bi znala, ker še meni ni jasno kaj vse sem delala.
Pa mimogrede sem potegnila z internet tudi tisto o spy programčkih (tu neki sem prečitala sam ne vem točno kje), skenirala in mi jih je našel 70. Dala sem jih na ignore list. A to lahko zbrišem?
Pa še eno butasto vprašanje. Zasledila sem da je govora o nekih driverjih da boljše dela. Mi lahko kdo to pojasni? Pa bolj po kmečko prosim.
Forum je zaprt za komentiranje.