Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style problematična koža

problematična koža

Imam težave z izbiro kreme za svoj tip kože. Imam mešano kožo – mastno po čelu, nosu in bradi ter normalno/suho po licih. Občasno mi na bradi nastajajo mozolji, z ogrci večinoma (razen ob nosu) nimam težav. Problem je naslednji – ne najdem kreme za pod make-up in za splošno uporabo, ki bi mi ravno prav matirala mastne dele kože in ne preveč izsušila normalne. Večina krem mi tudi povzroča nastajanje podkožnih mozoljev, edina, ki sem jo odkrila in tega ne počne, je Effaclar Duo, ki pa je OK samo sama po sebi, ne pa za pod make-up, saj je potem vse skupaj že preveč suho in se pod nanosom pudra vidijo zaplate suhe kože (ki se, čudno, naredijo tudi na mastnih delih, npr. na čelu in nosu). Obraz mažem samo zjutraj in za pod make-up (ki ga uporabljam občasno – Nude Illusion), saj se mi kožo ponoči precej zmasti in se zjutraj zbudim cela lisasta, če se namažem tudi zvečer. Kožo imam tudi rahlo nagnjeno k rdečici.

Ne vem več, kaj naj, kakšno kremo naj izberem, nimam niti financ, da bi preveč eksperimentirala. Morda predlagate kakšnega (ne predragega) strokovnjaka, ki bi mi lahko svetoval?

Pozdravljena,

Bolj kot krema je pomembno čiščenje kože, zato vam tudi puder ne sede na kožo, kar ni zaradi slabe kreme ampak zaradi preveč odmrlih celic na koži. Tako se mučite z izbiro kreme, ki naj bi reva boga nahranila in navlażila vse odmrle suhe celice. Te odmrle celice mašijo pore in zato imate spodaj mastno kožo na površini pa se lušči. Potrebno jih je odstraniti, tu pomaga dober piling ( mehanski ali encimski)ali maska za globinsko čiščenje.
Tako da si najdite dobro sredstvo za čiščenje, v obliki gela za vašo kožo in dober piling,
Tako boste tudi pri kremah prihranili, izbirajte kreme za mešano kożo, ki balansirajo mastni sijaj.

Simone Godina moderator

Dermatološki nutricist in zdravstveni trener za problematično kožo

Vabljeni na moje brezplačno predavanje Mastna koża in hormonsko ravnovesje link:

http://simone-godina.healthcoach.integrativenutrition.com/events/2015/02/hormoni-in-mastna-koa

Pozdravljena!

Lahko probate tudi z naravno glineno masko. Takšna maska je za vse vrste kože in zanesljivo pomaga, saj odstranjuje odmrle celice kože, preprečuje probleme s kožo, preprečuje razvoj aken, skratka koži da zdrav in lep videz. Stranke so z uporabo takšne maske zelo zadovoljne.

link: http://www.glina-zdravi.si

New Report

Close