Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style problematična koža

problematična koža

Lepo pozdravljeni!
Sem brala težave predhodnic, pa nisem zasledila podobnega problema. Stara sem 27 let, kozmetičarka mi je rekla, da imam mešano kožo; t- cona je mastna, po licih pa se koža (predvsem pozimi) kar lušči. Občasno pa se pojavlja še ena težava: na licih se pojavlja nekakšna rdečina- kot bi bila iz majhnih mozoljčkov, dolga cca,1-2 cm in je zelo moteča. Traja kakšen teden, pa izgine, pa se spet pojavi. Je zelo neprijetno. Kakšno kremo bi mi priporočali za mojo kožo, ki je očitno poleg tega, da je mešana, še zelo občutljiva? Kateri puder?
Lepo se vam zahvaljujem in lep večer še naprej!

Lep pozdrav!

Se opravičujem za tako pozen odgovor. Verjetno imate dokaj tipičen mešan tip kože, kjer je ponavadi T-cona mastna, medtem, ko so lica suha. Pri vas pa so lica zelo suha in dehidrirana, zato se pojavijo lišaji, ki so videti kot drobni majhni, rdeči mozoljčki, na dotik pa so hrapavi.

Opazujte kdaj se vam pojavijo in kdaj izginijo. Ko se začnejo pojavljati lišaji, vam svetujem, da si naredite masko za obraz. Kupite si vlažilno in hranljivo masko, primerno za dehidrirano in suho kožo. Dobite jih tudi v vrečkah, nemenjene enkratni uporabi. Z masko boste navlažila dehidrirani predel. Naslednji dan si lahko ponovno nanesete masko, vendar vam svetujem, da si jo nanesete samo na predel lišajev. Masko nanesite v debelem sloju.

Poizkusite najprej z maskami in mi pišite ali se je situacija izboljšala.

Glede kreme vam svetujem kremo za suho kožo na licih, na t-coni pa lahko emulzijo, ki ne masti. Žal vam drugače ne morem svetovati kot z uporabo dveh različnih krem, kajti kljub temu, da imate mešan tip kože, vam kreme za mešan tip kože ne bodo odgovarjale na licih.

IsaDora ima prav tako negovalno kozmetiko. Je zelo dobra, neodišavljen in primerna za zelo občutljive kože.

Glede pudra vam svetujem uporabo novega pudra IsaDora Velvet Touch, ki je namenjen normalni in suhi koži.

Pošljite mi svoj naslov na e-mail: [email protected]

Poslala vam bom vzorček tega pudra. Opozarjam pa vas, da imamo vzorčke samo v enem barvnem odtenku, kar še ne pomeni, da vam bo bravni odtenek vzorčka ustrezal, vseeno pa lahko testirate teksturo pudra. Na prodajnih policah pa lahko izbirate med 6 različnimi barvnimi odtenki pudra IsaDora Velvet Touch.

Lp Nada

Najlepša hvala za vaš čas in odgovor.

New Report

Close