Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis problemčki

problemčki

Lep pozdrav, sem mamica sina, in upam, da mi boste vi lahko pomagali. Kajti sama sem nekaj poskušala vendar mi ni šlo najbolje od rok. Hvala

V premi govor vstavi ločila!

*S teboj grem se je ponudil prijatelj.
*Odgovoril sem mu kmalu se bova videla.
*Jasno je rekel Žan prav vsi mislimo tako.

Preme govore spremeni v odvisne in nasprotno!

*Polona mi je povedala:«Predstaviti ti želim svojega fanta.«
Gašper me prepričuje, naj se ostrižem.

Postavi naglasna znamenja!
Zemlja Sredozemlje steklen ročaj nogavica zlitje Jesenice

Vstavi vejice!
* Črička so pripeljali k psihatru ker se je hotel sinoči ko se je luna možila z ameriškim satelitom obesiti.
*Antigona hči Ojdipa in Jokaste je kljub prepovedi kralja Kreonta pokopala truplo brata Polinejka.
*Žerjavi največkrat plačajo ljubezensko svetovanje tisto omamno in neumno s svojim življenjem.
*Po vojaško opremo pridite v sredo 10.junija 1998 ob 10. uri v prostore vojašnice na Obrambni ulici 10 in sicer v sobo številka 9.

Najlepša vam hvala

Rešitve:
“S teboj grem,” se je ponudil prijatelj.
Odgovoril sem mu: “Kmalu se bova videla.”
“Jasno, ” je rekel Žan, ” prav vsi mislimo tako.”

(pri zadnjem primeru je mogoča še ena varianta:

“Jasno,” je rekel Žan. “Prav vsi mislimo tako.”)

Polona mi je povedala, da mi želi predstaviti svojega fanta.
Gašper me prepričuje: “Ostrizi se že, no!”
(tu lahko vstavi zudi kak drug glagol povedanja – pravi, ukazuje ipd.)

Postavi naglasna znamenja!
Zemlja Sredozemlje steklen ročaj nogavica zlitje Jesenice
(pri tem ti malo težko pomagam. Lahko bi napisala kake znakce, ampak verjetno imajo naglasi teh besed različne kvalitete in kvantitete, pa ne bi kaj dosti koristilo. Najbolje je, da si nekje spododite Slovar slovenskega knjižnega jezika.)

Črička so pripeljali k psihatru, ker se je hotel sinoči, ko se je luna možila z ameriškim satelitom, obesiti.
Antigona, hči Ojdipa in Jokaste, je kljub prepovedi kralja Kreonta pokopala truplo brata Polinejka.
Žerjavi največkrat plačajo ljubezensko svetovanje, tisto omamno in neumno, s svojim življenjem.
Po vojaško opremo pridite v sredo, 10. junija 1998 ob 10. uri v prostore vojašnice na Obrambni ulici 10, in sicer v sobo številka 9.

Še eno vprašanje. To je bilo verjetno ponavljanje na začetku šolskega leta. V kateri razred pa hodi tvoj sin?

New Report

Close