Problemi s kožo-malo drugače
Stara sem 25 let in se že 10 let mučim z aknami, zadnjih 6 pa tudi s poraščenostjo brade, ki sicer ni velika, vendar zame zelo moteča in moreča. Vzrok so najbrž policistični jajčniki, vendar mi tudi nekaj letna terapija z Diane 35 in Androcurom ni pomagala.
So dnevi, ko to nadlogo sprejemam lažje in se tolažim, da so še hujše stvari na svetu, potem pa pride dan, ko se ne morem pogledat v ogledalo, ker je vse, kar vidim, samo mozolji in dve temnejsi lisi premera pol centimetra na bradi, kjer si pulim dlačice.
Ze res, da vse prekrijem s pudrom ali korektorjem, ampak najsrečnejša na svetu bi bila, če bi se zjutraj zbudila z lepo kožo na obrazu in pinceta ne bi bila prvo, kar vzamem v roko.
Zanima me, kako prenašate tak ali podoben križ punce, ki vas gnjavi nekaj takšnega.
Lep pozdrav, Tina!
Živjo, Roaccutane je precej skrajen izhod, ne vem, če bi ti ga sploh kdo hotel dati (ženski v rodni dobi), in rezervirana za res grozne primere (kar ti iz opisa sodeč nisi). Pa v bolnišnici moraš ostati nekaj dni, da ne bi o stranskih učinkih. Med jemanjem ti strašno izsuši kožo (aplikacija labela na manj kot eno uro), in učinki niso nujno trajni. Da bi odpravila vzrok za akne in dlačice (hormonsko neravnovesje), bi bilo najbrž potrebno zamenjati kontracepcijo (vztrajaj pri svojem ginekologu), poskusiti, če katera druga formulacija deluje. LP
Drage punce, hvala, ker zelite pomagati, problem je v tem, da sem v osmem mesecu nosecnosti (pravzaprav to ni problem, ampak nekaj najlepsega), tako, da nobena terapija trenutno ne pride v upostev.
Zelela sem slisati, kaksno je psihicno stanje deklet, ki imajo podobne tezave z obrazom.
Hvala in lep dan vsem!