Naslovnica Forum Starševski čvek Problemi v razmerju-moška izpoved

Problemi v razmerju-moška izpoved

Skupaj živiva, najemnina, stroški, jaz imam službo, ona ne, financiram predvsem jaz, ampak že nekaj časa se ne razumeva kot bi bilo treba, kreganje itd. Jaz že kar nekaj časa razmišljam o selitvi, vendar ali sem smotan ali sem preveč dobrega srca in se ne odselim ker ona nima službe-prihodkov.
Nekje v sebi čutim da to ni to- najino razmerje, ne ujemava se preveč,..
Kaj naj naredim,…

Seštej 1+1!

Globoko vdihni, skuhaj kavo, usedita se in se pogovorita.

ja 1+1 ,…. problem je ker nima sluzbe, pa zato mi je težko oditi, večkrat sem že hotel spakirat,
v sebi čutim da to ni to,…problem je pa ker nevem kako bi shajala,…

Je mladoletna? Si njen skrbnik? Če je na obe vprašanji odgovor ne, potem je zadeva jasna. Še vedno ji pa lahko pomagaš, da se postavi na svoje noge, v kolikor se bo potrudila za to. Ali pa ostaneš sponzor in povrh vsega še nesrečen.

Plačaj ji enoletno odpravnino.

-ali gre lahko nazaj k staršem?
-kot že svetovano pogovor, vprašaj jo koliko in kako se je pripravljena potruditi, da izboljšata odnos in da bo bolj harmoničen,
– pa delo na sebi in na odnosu

Meni bi blo smiselno vedet, ali je že skoz brez službe in dohodka ali se je to zgodilo v tem času in ti je začelo it na živce, posledično kreg….
Saj veš, v dobrem in slabem…ker drugače mi ni jasno, če se ti zdi, da veza nikakor ne gre, pa kljub pogovoru ne funkcionira, zakaj ne zaključita. Samo smiljenje nikakor ni veza z dobro prognozo.

Odgovori si, ali je “to ni to” iz naslova, ker ne prinaša dodatnih financ, ker si pač ti financ minister ali gre res za odstopanja nepremostljivih osebnostnih razlik. Ko boš to vedel, tudi ne boš vztrajal zaradi tega, da jo boš finančno podpiral. Ker si opisal le moteč faktor financiranja. In bi morda drugače razmišljal, če bi še ona kaj prinesla k financiranju in bi bilo tako posledično tudi manj krega ali odstopanj. Ker ponavadi pomanjkanje financ ponavadi tudi vnesejo dodatni razdor nerazumevanja, ker obstaja stres, strah in še kaj, kako bo kdo preživel …

Koliko časa pa sploh traja razmerje?

Odgovoriti si moraš tudi, ali se boš z nekom res po vsej črti tudi ujemal, ker ponavadi pride vedno do vsaj nekaterih ostopanj, ki jih vzameš v zakup v nekem odnosu. Razen, če gre za drastiko in pač ne pristajaš na nekaj samo zato, da si nekje in da imaš nekoga in se s tem lahko pohvališ. Ker bi rad imel mir pred drugimi. Kaj boš storil, boš vedel ti, ko si boš odgovoril na osnovna vprašanja. Če zmoreš živeti z odstopanji, boš ohranil odnos, če ne zmoreš (če odmisliš še finance), potem boš zaključil in ne boš kot nekatere, ki jih samo finance držijo pokonci, od odnosa pa itak nič ni.

Ne že ko je imela sluzbo ni bilo vse ok, razumem da je brez in vem kako je bit brez sluzbe ker sem tudi jaz nekoč bil brez,,,ampak razumete ko sta dva navajena skupnega lajfa pol ni tako lahko oditi.
Nemoti me ker je brez sluzbe ampak ker jo neučinkovito išče, čeprav je v naši sloveniji katastrofa.
Ne moti me ker je brez sluzbe , ampak ker me motijo določene stvari ki pa jih nebi omenjal.
Ni mi lahko oditi, ni mi vseeno zanjo, rd jo mam ,ampak na trenutke čutim da ne gre,…

Maš že nekje nekaj ugledano?

Bolje je oditi in končati razmerje, dokler še nimata otrok (predvidevam, da jih ni, drugače bi jih verjetno omenil) kot pa kasneje ko se razmerje še poglobi in pridejo otroci. Vidva se očitno v marsičem razhajata in imata drugačne poglede na življenje. Z nekom ostati samo zaradi usmiljenja pa ni ravno dobra prognoza.
Ona je polnoletna oseba in bo pač morala poskrbeti sama zase, saj nisi njen skrbnik. Mogoče se bo tako še prej asktivirala za iskanje službe, saj bo primorana v to, ker ne bo imela nekoga, ki jo financira.

Se strinjam z osebo Matteo, tudi samam menim da moraš biti iskren do nje povej ji da tako enostavno ne gre več. Daj ji mogoče nekaj denarja da se pobere vsaj za silo, naj gre k staršem, družini ti pa poišči žensko s katero bosta bolj kompatibilna.

Ne nimam nič ugledano.
Otrok ni, ampak že kar nekaj časa-več ko leto razmisljam da bi se odselil, pa se čas kar vleče, večkrat sem že bil pri vratih ampak sem se vrnil nazaj. Imam srce rad jo imam, ampak nisem siguren v vezo,
toe me tudi kdaj najeda.
Ji pa stojim ob strani kolkr morem,… Ampak ko ti nekaj v tebi govori, da se ne vidi dolgoročno,…

Oh, Matija neodločen si kot kakšna Marička. Če vidiš, da ne gre, pač ne gre. Včasih je treba obrniti novo stran v življenju, če ne nam je lahko še kako žal … V glavnem: NE bodi reva in oddidi!

V skrajnem scenariju boš prase*, ker si jo pustil v obdobju, ko je brez financ in brez službe. Ker druega ne bo razumljenega, pa če boš še tako poudaril nepremostljive osebnostne razlike, ki se pač ne sezidejo.
Navajenost obstaja tudi zato, da se nečesa odvadiš, če prihaja do škodljivosti. Zato pač navade spremeniš. Lahko reči, je sicer težje potem sprovesti, vendar ni neizvedljivo.
Vprašati se moraš tudi, ali te v vsakem razmerju motijo stvari ali te motijo le pri tej osebi.
Vprašaj se, ali bo lažje oditi sedaj ali kasneje, ko bo po nesreči ob vsej finančni situaciji padel še kakšen otrok, čeprav sta oba “pazila”, vendar vaju je zaneslo hormonsko neravnovesje, ker je morda odpovedal razum.

Ampak, še vedno pa tako neumorno poudarjaš stanje brez službe, posledično tudi nefinanc, da se vprašaj, ali bi bil odnos vseeno boljši z odstopanji, če bi tvoja partnerka imela službo. Ker se mi zdi, da si se odločil za nepremostljive razlike le na podlagi pomanjkanja financ. Ker to potenciraš in je ostalega bolj malo zaslediti in niti ne navajaš in pač ostajaš pri razlogih le glede financ.
Sama vem, da četudi se razhajam v določenih pogledih in če je problem v tem, da bi se znašla v nemilosti financ in to predstavlja oviro, ti sama rečem, pojdi. Ker ne želim, da mi nekdo vbija neko slabo vest, da je srž problema to, da me mora celo financirati. Znašla sem se vedno sama in res ne bi potrebovala nekoga, ki bi mi vcepljal še slabo vest glede financ. Je pa čisto logično, da prihaja do naelektrenosti, ker pač financ ni. In je potem še nekdo odvisen od tebe.
Ne vem no, se spomnim, doma ni bilo denarja, sem morala it po srednji šoli takoj v službo. Štejem 40. Vedela sem, da bom nekoč doštudirala tudi kaj več. In sem, ob delu. Da sem dobila službo, mi tudi nihče ni pomagal in sem se znašla sama, kot sem vedla in znala. Ker sem bila postavljena pred dejstvo, da denarja ni. 20 let nazaj je bilo sicer drugače, obrnila sem vse možnosti, nisem pisala prošenj za redno delovno razmerje, našel se je bivši delodajalec, ki me je vzel honorarno, od tam pa naprej v pripravništvo, nato za leto, nato za skoz. Ker sem delovala iz tistega, kar lahko nudim in ne iz tega, kar nudijo superlativi. In ja, ob delu sem nato tudi doštudirala. In če primerjam stanje osmih let nazaj – si nisem niti pod razno predstavljala, kako bo danes, in da sem s plačo pred doštudiranim študijem glede razmer morda na istem kot takrat, ker država svoje zahteva. Zato je stanje takšno, kot je. Čemur ne zavidam nikomur, ki je pač v nemilosti sedanjega sistema.

Sama ti ne bom rekla, stori to ali drugo. To se boš moral sam odločiti. Ker pri odločitvah spremljajo tudi zrelost v smeri, da se zna kdo sam odločati. Nikdar ne bi želela imeti osebe, ki se ne zna odločati sam zase in ne zna prenesti niti tega, za kar je izbral odločitve in jo tudi zagovarjati.

Nič nisi povedal, kako ona meni, kako se vidva razumeta oz. nič nisi povedal, da sta se o tem, kar imaš v mislih, celo že kaj pogovarjala. Ker morda ona celo meni,da vama odnos celo štima.

Imej jajca, če že, čeprav jih anatomsko imaš. Če bi želel, da te kdo tudi ceni, čerpav gre za nepremostljive razlike.

Če bi katerakoli ženska tukaj odprla temo, da jo je moški zapustil, ko je ostala brez službe in bila brez sredstev za preživetje, bi se usul plaz žaljivk, vse najhujše bi pisale o tem moškemu. Grem stavit. Ampak zdaj so pa odgovori čisto drugačni. V končni fazi pa, če bi vi ostali brez službe, potem pa bi vas zapustil še partner ali partnerka, ostanete brez strehe nad glavo, brez vsakih sredstev za življenje, a ne bi bili skrajno ogorčeni?

Glej, ne kradi dneve, tedne, leta…ne sebi in ne njej.

Če bi katerakoli ženska tukaj odprla temo, da jo je moški zapustil, ko je ostala brez službe in bila brez sredstev za preživetje, bi se usul plaz žaljivk, vse najhujše bi pisale o tem moškemu. Grem stavit. Ampak zdaj so pa odgovori čisto drugačni. V končni fazi pa, če bi vi ostali brez službe, potem pa bi vas zapustil še partner ali partnerka, ostanete brez strehe nad glavo, brez vsakih sredstev za življenje, a ne bi bili skrajno ogorčeni?[/quote]

brez zamere, a ker ostaneš brez službe, je partner dolžen do konca življenja ostati pri tebi in te podpirati? prosim?

moj mož je živel s prejšnjo punco 7 let. od tega je bila ona zadnjih 6 let brez službe, pa tudi pretirano se ni več trudila zanjo. pa tudi za vezo ne več. po par letih muke se je končno odločil in jo pustil. saj ji je pomagal še skoraj eno leto po tem, ko sta šla narazen, tako, da je plačeval stanovanjske stroške zanjo in ji pustil, da brezplačno biva v njegovem stanovanju, ampak po tvoji logiki pa bi moral na veke vekov ostat z njo ali kako?

To je res sedaj zgubljaš svoj čas in njen čas, daj sebi možnost da najdeš srečo in daj tudi njej možnost da si najde nekoga drugega.

Finance finance, omenjam zato, ker poudarjam nebi je rad zapustil brez dnarja, tudi ko je imela sluzbo sem videl da ne gre in sem hotel oditi. Ne moti me ker je brez sluzbe, ampak ker mislim da se ne ujemava dovolj, zakaj pa se ne ujemava pa nebi razlagal,….

Ja pa če te tako motijo finance pa če boš imel res tako grozno slabo vest ko jo boš zapustil(čeprav ji nisi nič dolžan in je to popolnoma tvoja svobodna volja) ji pa daj nekaj 1000 € pa naj se znajde kakor ve in zna. Saj ni zabita? Saj ni otrok? Ima sigurno tudi kakšno drugo oporo ne samo tebe. Pojdi preč od nje če te onesrečuje, misliš da ona ne čuti da si ti nesrečen z njo? Jaz ne bi nikoli hotela biti z moškim ki ne bi videl prihodnosti z mano.

določi ji prehodno obdobje, ko si ji še pripravljen denarno pomagat. 3-6 mesecev. po tem pa se mora na tak ali drugačen način postavit na svoje noge.
hudo je, če je nekdo odvisen od tebe, veza pa ne funkcionira. verjetno je nisi sposoben postavit na cesto, nima pa smisla, da zaradi usmiljenosti žrtvuješ svoje življenje za nekoga drugega

Če z nekom živiš v izvenzakonski ksupnosti je isto kot če si poročen. Ko greš narazen, lahko nepreskrbljen partner zahteva, da ga drugi preživlja.
Če ti ni z nekom za bit, greš in ne taktiziraš.

Eni pravite greš in je, ko bi rekel keks, škoda ker sem čustven in nemorem ka tako oditi, se pa počasi pripravljam na to, iz razloga da bo najmanj boleče za oba,…