Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Problemi več kulturnih družin

Problemi več kulturnih družin

Dašenka, ali Italijani niso južnjaki? So precej temne polti in marsikateri pe kodrasti. Kot Rusinja bi umrla od dolgočasja in duhovne omejenosti pri Avstrijcih in Švicarjih.

Vso srečo avtorici v zakonu.

Med vuhodnimi in zahodnimi kristijani ni tako hude kulturološke razlike, tudi med Slovenci in Srbi ne. Kaj je narobe z Dončićem ali Dragićem?

Za tiste šovinistične izpade naših katolibanov in SDS-ovcev pa izjava dr. Ruglja, ki pravi, da so slovenski fantje pezdetki, faliranci, alkoholiki in nezainteresirani za ženske.

Odgovor na objavo uporabnika
joj717, 05.01.2023 ob 20:59

Dašenka, ali Italijani niso južnjaki? So precej temne polti in marsikateri pe kodrasti. Kot Rusinja bi umrla od dolgočasja in duhovne omejenosti pri Avstrijcih in Švicarjih.

ну, если ты русская , мы можем на русском разговаривать?

Nu, Italijane ločiš na Južni in Severni Italijani, moj je Severni. Ta južni podobni na čefurje, primitivni, leni… Severni drugačni. Moj ni podoben na Južnega Italijana, u mojega je svetla koža, modri oči in sive lase. Meni po potezah zelo lep, take moške (masculine) poteze, nima tiste okrogle slovanske/balkanske glave. Moj je avstrijski Italijanec, ni dolgočasen. Hedonist, bon vivant, somelier, ka si v življenju rad privošči tiste boljše stvari in iskušnji. Zelo zelo zadovoljna

100% slovenka že nisi, nihče ni. Nikola niti približno ni žensko ime v nobenem jeziku (Nika ali Nikolina sta). Saša je krajše za Aleksander, ki je lepo mednarodno ime, tudi Aleks je lepo. Jelena je pa res malo nerodno – Je lena. To raje ne. Anastasja (ali samo Stasja) mi je všeč.

Dashenkaa, 05.01.2023 ob 21:08

ну, если ты русская , мы можем на русском разговаривать?

Nu, Italijane ločiš na Južni in Severni Italijani, moj je Severni. Ta južni podobni na čefurje, primitivni, leni… Severni drugačni. Moj ni podoben na Južnega Italijana, u mojega je svetla koža, modri oči in sive lase. Meni po potezah zelo lep, take moške (masculine) poteze, nima tiste okrogle slovanske/balkanske glave. Moj je avstrijski Italijanec, ni dolgočasen. Hedonist, bon vivant, somelier, ka si v življenju rad privošči tiste boljše stvari in iskušnji. Zelo zelo zadovoljna

O slovanska glava te moti ŠKARTROBA? Lej jo švabska kurba, izdajalka Slovenije.

Jaz kot šitar sem bolj vreden naziva slovenec kot ti kurba švabska. Nič čudnega, da si bila tud ameriška kurba.

No si si najdla pravi ALTEREGO, vzhodnoevropejko, ki rabi providerja.

Nimaš ti kaj za tolči čez albance, ker tvoja mentaliteta je bolj zaostala od te, ki je razširjena v Albaniji.

Kaj to imaš ti južnega Tirolca? To so Avstrijci, ne Italijani. Severna Italija, Južna Tirolska, je čisto nekaj drugega kot jug Italije. To so pač Avstrijci.

Kokoši 👹👹👹👹👹👹👹, 05.01.2023 ob 21:23

O slovanska glava te moti ŠKARTROBA? Lej jo švabska kurba, izdajalka Slovenije.

Jaz kot šitar sem bolj vreden naziva slovenec kot ti kurba švabska. Nič čudnega, da si bila tud ameriška kurba.

No si si najdla pravi ALTEREGO, vzhodnoevropejko, ki rabi providerja.

Nimaš ti kaj za tolči čez albance, ker tvoja mentaliteta je bolj zaostala od te, ki je razširjena v Albaniji.

lej jaz čez Albance nikoli govorila, jih ne poznam, nimam opravka s takimi nacijami? Škartrobe ne poznam (niti je nisem nikjer zasledila, razen ko mi ti pisariš da jaz sem ona). Nisem jaz za Američane, niti za Nemce. Meni všeč Italijani, Avstrijci in Švicarji, drugo me ne zanima. In ne, jaz ne rasist, ti povem, da niti Ukrajinca, jaz ne bi hotela imeti, za mene Avstrijci in Italijani. In južnakov ne sovražim, naj živijo srečno, samo ne skupaj z mano. In enako tebi tudi želim.

a je tirolc, 05.01.2023 ob 21:28

Kaj to imaš ti južnega Tirolca? To so Avstrijci, ne Italijani. Severna Italija, Južna Tirolska, je čisto nekaj drugega kot jug Italije. To so pač Avstrijci.

Ne, njegov oče bil Tirolec (ima avstrijski priimik), mama pa bila iz Veneta. Govori oba jezika, mi doma govorimo italijansko.

@kokoši prosim za bolj kulturno komunikacijo. Dašenka je pač izrazila kakšni moški so ji všeč. Malo je pretirala s slovanskimi “okroglimi glavami”, saj so slovani lepi ljudje, slovanske ženske pa meni najlepše.

Dašenka je Rusinja, znotraj ruskega korpusa pa Malorusinja. To je zgodovinski izraz in ni pejorativen kot mislijo v Lvovu.

@Dašenka Nisem Rus-inja. Rusko razumem in berem, nisem pa tako vešč v pisanju.

@veseli
oče Ti pa že pretiravaš in smetiš temo. Vsak drugi zapis je tvoj. Tebe sploh ni težko odkriti. Kombinacija šovinizma, srbofobije in rusofobije ter ozkega pogleda na svet.

srečno, 05.01.2023 ob 21:38

@kokoši prosim za bolj kulturno komunikacijo. Dašenka je pač izrazila kakšni moški so ji všeč. Malo je pretirala s slovanskimi “okroglimi glavami”, saj so slovani lepi ljudje, slovanske ženske pa meni najlepše.

Dašenka je Rusinja, znotraj ruskega korpusa pa Malorusinja. To je zgodovinski izraz in ni pejorativen kot mislijo v Lvovu.

@Dašenka Nisem Rus-inja. Rusko razumem in berem, nisem pa tako vešč v pisanju.

@veseli
oče Ti pa že pretiravaš in smetiš temo. Vsak drugi zapis je tvoj. Tebe sploh ni težko odkriti. Kombinacija šovinizma, srbofobije in rusofobije ter ozkega pogleda na svet.

Nisem Rusinja, sem UKRAJINKA, razumiš? A sem zlagala? Slovani mamo okrogle face? Pa js tudi čista slovanka, ampak taka resnica. Ja ženske pač malo lepše, moški malo manj. Vem od čega govorim, sem vidla ogromno ukrainskih rdečih moških, okroglih frisov, ne menjam Italijanca za tiste.

Dashenkaa, 05.01.2023 ob 22:23

Nisem Rusinja, sem UKRAJINKA, razumiš? A sem zlagala? Slovani mamo okrogle face? Pa js tudi čista slovanka, ampak taka resnica. Ja ženske pač malo lepše, moški malo manj. Vem od čega govorim, sem vidla ogromno ukrainskih rdečih moških, okroglih frisov, ne menjam Italijanca za tiste.

Ja lahko da velja za ruse, da so ženske lepe in moški grdi. (za ukrajince ne znam oceniti saj sem videl kar nekaj lepih ukrajinskih moških)

Ampak če govoriš za južno slovane pa marsikdo pravi, da so moški še lepši od žensk. Naprimer črnogorci so skupaj z nizozemci na prvem mestu, kar se višine tiče. Tudi atletsko so najbolj grajeni črnogorci v evropi. In tam lahko vidiš tako lepe moške, da ne moreš verjeti.

Ja, res so fletni ti črnogorci. Če ženska ne hodi lepo za njim, ko gresta skozi mesto, jih faše s palico.

Ko pridejo obiski, ma da ženska streže vsem, sama nima kaj prisedati. Kaj bo dekla govorila z obiskovalci?

Pa, da se ne bi drznila kaka ženska sprobat več moških. Prvi in edini. Drugače pa s palico čez hrbet.

Slovenka242, 05.01.2023 ob 13:04

Pozdravljeni, izbirava ime za otroka, glede spola pa še ne veva, ali bova sploh vprašala. Problem je v tem, da sem jaz 100% Slovenka, partner je pa rojen v Srbiji, ampak je že od otroštva v Sloveniji. Za fantka so nama predvsem všeč imena Saša, Nikola in Alex. Za punčko so nam lepa imena Jelena, Anastasija ali Tijana. Malo me je strah, saj so moji doma katolibanski SDSarji in so imena otrok mojih sorojencev nekaj v stilu Neža, Ažbe, Urban in Mojca. Vem, da bo moja mama tudi pritiskala, naj tamalega krstimo v katolika, pa jaz nočem, saj ima katoliška cerkev veliko preveč napak in grehov in bomo kot družina hodili v pravoslavno cerkev. Staremu se je skoraj odpeljalo že ko je izvedel, da sem v zvezi s Srbom, še zdaj ga grdo gledata, ko prideva k njima na obisk.

Pri nas je pa lih obratno, js Srbkinja, mož Slovenec in otroka imata lepa slovenska imena, en celo,ki je lahko mednarodno

s tujci so križi, 05.01.2023 ob 18:53

Hja, to so pa križi in težave, če si najdeš tujca iz drugega kulturnega prostora. Srbi so vajeni zatirat ženske. On je prišlek v Slovenijo, ampak prilagoditi se bi morala ti? Tebe je čisto posrbil. Že zdaj se sramuješ slovenkosti. Še otroka bi rada posrbila.

Še enkrat: tip je iz zaostale države, kjer je povsem druga kultura kot pri nas, tam je ženska vredna manj kot pes pri nas. On je prišlek in že hodi po tebi in ti vtira srbsko kulturo. To bodo kmalu tudi batine letele.

Hahaha, moj oče je Srb,pa nikoli ni zatiral moje mame ali kaj podobnega kar si sproti zmislite

pri čg, 05.01.2023 ob 22:45

Ja, res so fletni ti črnogorci. Če ženska ne hodi lepo za njim, ko gresta skozi mesto, jih faše s palico.

Ko pridejo obiski, ma da ženska streže vsem, sama nima kaj prisedati. Kaj bo dekla govorila z obiskovalci?

Pa, da se ne bi drznila kaka ženska sprobat več moških. Prvi in edini. Drugače pa s palico čez hrbet.

Pa ti poznaš ksnega črnogorca? Govoriš iz izkušenj? Al pa samo ker se ti tako zdi

in spet…, 05.01.2023 ob 19:44

In spet nekdo o batinah in manjvrednih zenskah, ko Srbije niti na zemljevidu ni videl, kaj sele od blizu!

No, jaz sem to precej od blizu vidla pri sosedih….

Ampak prognoze na stran. Človek se mora znati v odrasli dobi znati kritično presoditi mnenje staršev in se v primeru, da se mu ne zdi smiselno, ograditi od njega. Tudi od mojega, če se ne strinjaš z njim: menim, da imaš težavo z lastno identiteto in samozavestjo, ker je zaznati, da imaš odpor do lastne identitete ali pa se popolnoma podreja partnerju. Razmisli… Vse dobro!

Punca, najebala si ga. Dobila boš več batin kot kurčetine v telo. Svašta.

Katastrofa koliko nacionalizma je med Slovenci

Anonimno 4134, 05.01.2023 ob 18:03

anonimno 3618, 05.01.2023 ob 13:12

glede na to, da si se ti že posrbila, ne gre za nobeno večkulturno družino. Svojim prednikom se pač odpoveš, tako kot si se jim že mentalno, ko si se nasadila na tujega tiča. Saj ne boš prva ne zadnja. Tudi recimo Ivan Tavčar se je hotel takoj posrbiti, ko je razpadla AO in so Angleži vsilili slovenskim in hrvaškim pokrajinam srbsko nadvlado.

Katastrofa koliko nacionalizma je med Slovenci

Katastrofa, koliko je drugih, ki bi nam še teh nekaj zadnjih pedi zemlje radi pobrali.

Se pravi, da boš imela ti in otroci srbski priimek in pravoslavno vero v Sloveniji. Za imena pa povprašaj na kakšnem srbskem forumu, ne nas tu.

Si na nivoju pubertetnice, ki išče kako bi najbolj prizadela svoje tastare, kot si se izrazila. Pa brez nekega zdravega rodoljubja. Na primer priimek srbski, imena slovenska. Res najbolje, da gresta tudi živet dol, to bo še “stare” ranilo, ali pa tudi ne.

V Srbiji je čist drugačna kultura kot pri nas? Take ponemčene “Slovence” ki se sramujejo svojega slovanskega porekla treba vse poslat v germanijo, pa bodite ponosni Germani, ne delajte se težke Slovence, vsak zavedni Slovenec ve, da je SLOVAN, z južno slovanskega bazena, ki jezik, kulturo in genetiko deli s Slovani, predvsem južnimi Slovani, kar smo tudi sami, in ne z neko drugo, tujerodno vrsto, kot so Germani. Taki bi verjetno bli srečni če bi 42′ potamanli vse Slovence do konca pa bi lepo lahko nemško govorili dandanes in spadali pod veliko Avstrijo. Nasvidenje. Tu je Slovenija, tu živijo SLOVANI, in govorimo južno slovanski jezik. Nizozemci so vam menda bratje, al pa mogoče Norvežani? Hahahah. O batinah pa.. raje poskrbi da bo tvoj IQ malo višji, pa si poglej koliko žensk je v zadnjih letih brutalno umorjeno s strani slovenskih moških.

Lp

Avtorica, ti resno zagovarjaš, da je pravoslavna cerkev kaj boljša od rimokatoliške? Hahaha, crkneš od smeha. VSE so iste, VSE vere.

Jaz pa poznam kar nekaj “črnogorcev”, ki pravijo, da so Srbi. Črnogorstvo je regionalna značilnost.

V 21. st. kulturoloških razlik med Srbi pravoslavci in Slovenci katoliki skorajda ni. Družina iz Novega Sada ali Maribora? Obe z meščanskimi manirami.

Ženske so v srbski družbi cenjene in spoštovane. Veliko več pretepenih žensk je s strani slovenskih pijancev, ampak ne bi posploševal.

Kulturološka razlika bi bila le na relaciji musliman – Slovenka. Tam pa so ženske podrejene v skladu s Koranom. In tudi imena so pretežno muslimanska.

Multi kulti.  Noro, da si nisi mogla najti pravega Slovenca. Problem imata že z imenom, kaj šele bo.. Se bojim, da se bo tvoje srbsko pranje možganov slabo končalo. Včasih je treba poslušat starše..

dobro te je zdrresiral, 05.01.2023 ob 20:45

Si si pa našla opankarja, ki te je odlično zdresila. Ja, v SLO, te je zdresila v opankarco. Še smeš slovensko govoriti? Veš kako Srbi delajo z ženskami? Zavedaj se. da so to čisto druga kultura kot je naša.

Se strinjam…moja sedanja partnerka je imela pred mano srba in je spizdla od njega,ker jo je v alkoholnem in normalnem stanju skozi tepel,imel izbruhe napadov,če kaj ni bilo po njegovem,jo maltretiral,vedno se mu je morala skozi ugajat,bilo ob kateri uri ali podnevi ali ponoči mu je mogla dat,saj veste kaj…nazadnje pa jo je še vrgel z njegovo hčerko vred na cesto,skratka same pizdarije od njega…tak da ne bluzite,tič,tič,tič…po 15 letih od kar sva skupaj,ima še danes hude psihične težave,panične napade…prav tako je tudi njena hčerka v podobnem kot mama…in sem jima bil skozi v oporo…

Tak da,avtorica…marsikdo ti je že navedel,kaki narod je to…in mislim,da vaš oče isto misli…vaši starši imajo prav…da ne boste kdaj na istem kot je moja partnerka…

Lp.

resnica766, 06.01.2023 ob 12:37

Se strinjam…moja sedanja partnerka je imela pred mano srba in je spizdla od njega,ker jo je v alkoholnem in normalnem stanju skozi tepel,imel izbruhe napadov,če kaj ni bilo po njegovem,jo maltretiral,vedno se mu je morala skozi ugajat,bilo ob kateri uri ali podnevi ali ponoči mu je mogla dat,saj veste kaj…nazadnje pa jo je še vrgel z njegovo hčerko vred na cesto,skratka same pizdarije od njega…tak da ne bluzite,tič,tič,tič…po 15 letih od kar sva skupaj,ima še danes hude psihične težave,panične napade…prav tako je tudi njena hčerka v podobnem kot mama…in sem jima bil skozi v oporo…

Tak da,avtorica…marsikdo ti je že navedel,kaki narod je to…in mislim,da vaš oče isto misli…vaši starši imajo prav…da ne boste kdaj na istem kot je moja partnerka…

Lp.

Pozabil dodati…,,(bila) moja partnerka,,

New Report

Close