Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Problemi več kulturnih družin

Problemi več kulturnih družin

Odgovor na objavo uporabnika
Kokoši 👹👹👹👹👹👹👹, 05.01.2023 ob 22:39

Dashenkaa, 05.01.2023 ob 22:23

srečno, 05.01.2023 ob 21:38

@kokoši prosim za bolj kulturno komunikacijo. Dašenka je pač izrazila kakšni moški so ji všeč. Malo je pretirala s slovanskimi “okroglimi glavami”, saj so slovani lepi ljudje, slovanske ženske pa meni najlepše.

Dašenka je Rusinja, znotraj ruskega korpusa pa Malorusinja. To je zgodovinski izraz in ni pejorativen kot mislijo v Lvovu.

@Dašenka Nisem Rus-inja. Rusko razumem in berem, nisem pa tako vešč v pisanju.

@veseli
oče Ti pa že pretiravaš in smetiš temo. Vsak drugi zapis je tvoj. Tebe sploh ni težko odkriti. Kombinacija šovinizma, srbofobije in rusofobije ter ozkega pogleda na svet.

Nisem Rusinja, sem UKRAJINKA, razumiš? A sem zlagala? Slovani mamo okrogle face? Pa js tudi čista slovanka, ampak taka resnica. Ja ženske pač malo lepše, moški malo manj. Vem od čega govorim, sem vidla ogromno ukrainskih rdečih moških, okroglih frisov, ne menjam Italijanca za tiste.

Ja lahko da velja za ruse, da so ženske lepe in moški grdi. (za ukrajince ne znam oceniti saj sem videl kar nekaj lepih ukrajinskih moških)

Ampak če govoriš za južno slovane pa marsikdo pravi, da so moški še lepši od žensk. Naprimer črnogorci so skupaj z nizozemci na prvem mestu, kar se višine tiče. Tudi atletsko so najbolj grajeni črnogorci v evropi. In tam lahko vidiš tako lepe moške, da ne moreš verjeti.

Drži. Tam je toliko lepih, da človek kar verjeti ne more. Zvečer se Budva kar v modno pisto spremeni, ko pridejo mladi lepotani ven.

Ti si se partnerjevi kulturi in veri povsem prilagodila. Čez čas ti zna iti to precej na živce, ker te bo vedno bolj posiljeval s svojim načinom življenja. Razen če si čisto brez hrbtenice.
Pa pričakuj, da ti bo tašča hotela otroke vzgajat.
Je pa to bolj stvar inteligence in razgledanosti, v tujem okolju se pač asimiliraš in prilagodiš kulturnemu prostoru, kjer bivaš. Sicer izszopaš in si vedno tujec.

Ojoj kakšni problemi..pa si izberita ime, ki je nevtralno, ki ni ravno srbsko. Jelena mi je že too much. Tijana in Anastasija OK. Glede vere pa, kaj je pa pravoslavna vera kj drgač od katoliške? Drugo pa, glede na to, da si slovenka si se res prodala, da prisegaš na pravoslavno vero in čist pozabljaš na svoje korenine, ne vem zakaj mora bit sploh vera tukaj? Je nujno, da je krščen al?

res je355, 05.01.2023 ob 13:24

Srbi imamo velike tiče in poseksamo in oplodimo Slovenke radi

Totalni Butelj. Rabiš pravo Slovenko, da te na realna tla zabriše in tam drži.

Jaz sem slovenka in sem dala sinu ime Aleksander (33 let) hčeri pa Elena (40 let)  Pa noben od njuju ne hodi v cerkev odkar je odrastel. Tukaj se ne vtikujem. Je pa čudno, da ti zavračaš katoliško vero, sprejela pa bi pravoslavno.!!? Nič boljša ni od katoliške. Pravoslavci so poročeni, varajo žene, delajo nezakonske otroke itd. Nič boljši niso od katoliških duhovnikov. Vera je nekaj več kot cerkveni objekti, duhovniki, nune, papež, Jezus na križu, kip Marije in ostalih svetnikov. Najti jo moraš v sebi.

Slovenka242, 05.01.2023 ob 13:04

Pozdravljeni, izbirava ime za otroka, glede spola pa še ne veva, ali bova sploh vprašala. Problem je v tem, da sem jaz 100% Slovenka, partner je pa rojen v Srbiji, ampak je že od otroštva v Sloveniji. Za fantka so nama predvsem všeč imena Saša, Nikola in Alex. Za punčko so nam lepa imena Jelena, Anastasija ali Tijana. Malo me je strah, saj so moji doma katolibanski SDSarji in so imena otrok mojih sorojencev nekaj v stilu Neža, Ažbe, Urban in Mojca. Vem, da bo moja mama tudi pritiskala, naj tamalega krstimo v katolika, pa jaz nočem, saj ima katoliška cerkev veliko preveč napak in grehov in bomo kot družina hodili v pravoslavno cerkev. Staremu se je skoraj odpeljalo že ko je izvedel, da sem v zvezi s Srbom, še zdaj ga grdo gledata, ko prideva k njima na obisk.

Opranoglavka frdamana.

Srbijančku si nastavla in njemu boš večno podrejena.

Siguren sem, da so vsa imena všeč njemu…  Spizdi kamor te bo pač zvleku. In prav nič se mi ne smiliš!

Saj ne rabiš otroka krstiti, ali karkoli mu vsiljevati eno ali drugo vero.

Naj se otrok sam odloči ko bo dovolj star katero vero želi.

Poznam takšen primer.

Kar se pa domačih tiče. Ti z njim živiš in ne oni. Če si ti srečna naj bodo oni tudi.

in spet…, 05.01.2023 ob 19:44

s tujci so križi, 05.01.2023 ob 18:53

Hja, to so pa križi in težave, če si najdeš tujca iz drugega kulturnega prostora. Srbi so vajeni zatirat ženske. On je prišlek v Slovenijo, ampak prilagoditi se bi morala ti? Tebe je čisto posrbil. Že zdaj se sramuješ slovenkosti. Še otroka bi rada posrbila.

Še enkrat: tip je iz zaostale države, kjer je povsem druga kultura kot pri nas, tam je ženska vredna manj kot pes pri nas. On je prišlek in že hodi po tebi in ti vtira srbsko kulturo. To bodo kmalu tudi batine letele.

In spet nekdo o batinah in manjvrednih zenskah, ko Srbije niti na zemljevidu ni videl, kaj sele od blizu!

saj ne rabiš srbije videt, jih je čisto preveč v Sloveniji…

Kar Dragan pa Dragana naj bosta pa v srbijo se preselte da se zlijete z okolico……

Imena dajta takšna, kot vama ustreza. So pa imena, ki jih nastevas, povsem srbska. V družini, ki jo poznam in je tudi ona Slovenka, on pa Srb, imata otroka mednarodna imena. Poznana in enako zapisana v mnogih jezikih. Z imenom sta zadovoljna tudi otroka.

Bravo. Imena se že nagibajo na srbsko. Isto kot od mojega sodelavca hčerka. On je bil vedno zelo glasen proti južnjakom in Ljubljančanom. Sedaj, ko ima hči Srba, je pa tiho. 😂.

Skratka, življenje bo šlo v smeri močnejšega. Najbolje pa je reči, otrok se bo sam odločil glede vere. Pri muslimanih bi bilo jasno za katero se bo odločil. Mi smo pa mlačni.

Srecen porod in vzgojo v pravih, krščanskih vrednotah želim. 7 božjih zapovedi in otrok bo zadovoljen in vi tudi.

Ce bo deklica, naj bo Samodanisds ali Samodanislovenka.

Ce bo fantek, naj bo Samodanijansa ali Samodanikatolik.

vsaki slovenki ki vzame cefurja pobrati državljanstvo

Čez čas,ko se boš ločila, kdo te bo maral,če bo otrok imel čefursko ime in vero.

Briga te, resnicno. To je vajina druzina in ce komu kaj ne pase naj se zazre vase in svoj ego. Moji stari starsi do katoliki in od fanta vsa familija…sicer ne bolestno vroci, pa vseeno. In sem kar hitro navrgla, da krsta ne bo in nihce razen naju nima besede pri tem.

Janez879, 06.01.2024 ob 18:00

vsaki slovenki ki vzame cefurja pobrati državljanstvo

Tebi bi ga morali vzeti, ker si nam sramota.

Anonimno 4134, 05.01.2023 ob 18:03

anonimno 3618, 05.01.2023 ob 13:12

glede na to, da si se ti že posrbila, ne gre za nobeno večkulturno družino. Svojim prednikom se pač odpoveš, tako kot si se jim že mentalno, ko si se nasadila na tujega tiča. Saj ne boš prva ne zadnja. Tudi recimo Ivan Tavčar se je hotel takoj posrbiti, ko je razpadla AO in so Angleži vsilili slovenskim in hrvaškim pokrajinam srbsko nadvlado.

Katastrofa koliko nacionalizma je med Slovenci

Že od nekdaj 🙂

Dajta imena kot ustreza vama, saj gre za vajinega otroka

Anonimno 7705, 06.01.2024 ob 15:29

Opranoglavka frdamana.

Srbijančku si nastavla in njemu boš večno podrejena.

Siguren sem, da so vsa imena všeč njemu…  Spizdi kamor te bo pač zvleku. In prav nič se mi ne smiliš!

Kako lepo vzgojen Slovenček se je oglasil 😉

Ne vem, od kje vam toliko predsodkov
Moj oče je bil iz Srbije, pa nikoli ni roke dvignil nad nikogar, še glas komaj kdaj

Slovenski moški imate pa toliko potlačene agresije, da ni čudno, da potem beremo o družinskih tragedijah

Je prav treba otroka krstit pa hodit v eno cerkev? Sicer pa imas sedaj svojo druzino, ti ni treba poslusati starsev kako naj imenujes SVOJE otroke?

Ti nisi Slovenka.

Slovenka 242, dobra provokacija. Če bi bila Slovenka, bi vedela, kaj je Prešeren zapisal.: … spoštuj vero svojih staršev,… BOš vidla, ko ti bo tvoj SRB pokazal pravo jebo, se ti bo tožilo po katoliški materi in očetu. Sam ne pol jokat, da nisi vedela.

Za s tujci so križi…

Jao, Srbija pa res ni tako kulturološko različna od Slovenije… nič ni ženska pri njih podrejena, prej bi lahko rekli, da je pri Slovencih tako…

Za tistega, ki pa po enem Srbu pozna vse, ja žal je tvoja naletela na kretena, ni pa to splošna značilnost Srbov. Tudi med klenimi Slovenci se najde kakšen, ki pije in pretepa ženo, a so potem vsi Slovenci takšni? Pač kreteni se pa najdejo vsepovsod…

Saj pravoslavci niso nič manj zabačeni opd t.i. katolibanov. Imaš to neke vrste stockholmski sindrom, da v svojem življenju rabiš neko zabačenbo versko identiteto?

To ne bo držalo….Drži pa, da niste tolk pametni.

Se povsem strinjam s komentarji, da si se počefurila. Glej, on je prišlek in zahteva, njihovo ime in vero za otroka, v Sloveniji. Normalnemu moškemu to na pamet ne pade. Pojdi ti v Srbijo pa to zahtevaj. Isti dan te bodo odterali, brez otroka.

Glede staršev pa: da bi mene otrok tako žalil, podcenjeval, prvi dan mu pokažem vrata. Starše boš še krepko rabila, ko bo tvoj Srb uveljavil vso svojo voljo, razmisli.

Sicer pa, kar si boš skuhala, to boš pojedla. Na žalost tudi tvoj, nič kriv, otrok.

New Report

Close