Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Problemi z nohti

Problemi z nohti

Obupavam. Žal imam tako službo, da sem kar naprej v razkužilu, ne morem nosit rokavic, tako da imam povsem uničene nohte. Poskusila sem nešteto krem, kokosovo, olivno olje, nazadnje multivitamine, ker nisem prepričana, če mi kaj ne manjka, ampak nič ni bolje. Pa vse sodelavke, ki delajo v enakih pogojih, nimajo teh težav, tako da res ne vem, kaj je pri meni. Ima kdo mogoče kakšen nasvet, kaj naj še poskusim – slika: https://ibb.co/mKNuik
Tale je najbolj problematičen. Poleg tega da me boli, skoraj nič ne raste.

težave in se pridružujem prošnji za rešitve…
Pri meni so obdobja, ko so v redu ter obdobja, ko so enako “not vdrti” in bolijo. Ne znam si pomagat.

in kaj delaš, da imaš roke v razkužilu, rokavic pa ne moreš nositi?

Delam s pacienti, vsakokrat ko grem od enega do drugega, si jih razkužim.

To so po mojem malo prekratki nohti, in potem vse, kar se malo zažre notri, naredi vdrtino in bolečino.

Nohti še niso uničeni, bodo pa brez rokavic v razkužilih hitro. Meni je pri cepljenju in drugih problemih pomagal MicroCell 2000, dobiš v drogerijah, stane cca 12 EUR. To sem celo uporabljala namesto podlaka.

Pa dobi si dobro kremo za roke in jo vtiraj v roke in nohte (meni je zelo pomagala Biotherm), kupi kakšno olje (Jessica) ali ga naredi doma, poskusi kombinirati različna, jojobino, mandljevo, orehovo, oljčno, kokosovo…. Vendar dokler boš roke izpostavljala nevarnim snovem, bo to le kaplja v morje.

Jaz pa ne priporočam nobenih lakov, ker so že dokazane znanstvene objave, da so kancerogeni.

Prosim za link do te znanstvene objave in kateri inštitut je delal raziskavo in objavil podatke?

Prosim za link do te znanstvene objave in kateri inštitut je delal raziskavo in objavil podatke?
[/quote]
ne vem, če so kancerogeni, ampak mojim nohtom sigurno škodijo, preverjeno.
gospa naj uporablja ta tanke rokavice, druge rešitve ne vidim. Če dela v zdravstvu mora tako ali tako imeti kratke nohte.

[/quote]
ne vem, če so kancerogeni, ampak mojim nohtom sigurno škodijo, preverjeno.
gospa naj uporablja ta tanke rokavice, druge rešitve ne vidim. Če dela v zdravstvu mora tako ali tako imeti kratke nohte.
[/quote]

Nič nisem rekla. Prosim pa za link, da vidim kdo je to objavil, kake raziskave je delal…

Res so lahko prekratki nohti, potem so pa blazinice na udaru.
Potem se ti pa se vse zazre pod noht in bolj ko cistis slabse je…
Ce te bolijo blazince..ja pusti si mal daljse nohte
P.s. da bi si pa dala za teden dni vsaj na ta prst flajster cez, pa ne bi..mogla delat dela??? Da mal k seb pride…

nisem sicer zgornja, ki piše o znanstvenih objavah, ampak tega tudi z guglanjem najdeš dost – če želiš..
js mislim, da že kmečka pamet pove, da so to same kemikalije, ki se sproščajo v telo.
npr:

Nail polishes advertised to be free of chemicals linked to cancer, birth defects and other health problems actually have high levels of rtoxins, according to a report by the California Department of Toxic Substances Control.

The chemicals toluene, dibutyl phthalate (DBP) and formaldehyde, better known as the “toxic trio,” were found in many of the 25 brands tested by the department. Ten of the 12 that claimed to be free of toluene contained the chemical — four had dangerously high levels, according to the report. Products making a toxic-trio related claim had higher concentrations of DBP than products making no claim at all, investigators found.

The toxic trio is linked to memory loss, blindness, brain lesions, cancer and birth defects, according to the report. While the department could not estimate how many people are being exposed to the chemicals, it said the 121,000 licensed nail care technicians who work in salons are at risk.

“We know there are exposures at salons, both to workers and customers, and we’re concerned about potential harm,” said Karl Palmer, the department’s pollution prevention performance manager, told the Associated Press. “Our strategy first and foremost is to shed light on the reality of what’s in these products and put this information out to everyone.”

Miss Professional Nail Products, Inc, maker of Sation and other products claiming to be free of the toxic trio, told the Associated Press they will challenge the findings, but did not elaborate as to what specifically they would challenge. A request for comment from Miss Professional Nail Products was not immediately returned.

The use of the chemicals is not illegal, but could violate California’s Proposition 65, which mandates that all harmful chemicals in a product be listed by the manufacturer, according to the report. The attorney general will decide what, if any, legal measures are taken.

“We are alarmed by the results of this report,” Julia Liou, co-founder of the California Healthy Nail Salon Collaborative, a salon worker advocacy group, told the Los Angeles Times. “The misbranding of products is not only a major public health problem, but also interferes with a salon worker’s right to a safe and healthy work environment.”

Products that erroneously claim to be free of the chemicals include: Sation 99 basecoat Sation 53 red-pink nail color Dare to Wear nail lacquer Chelsea 650 Baby’s Breath Nail Lacquer New York Summer Nail Color Paris Spicy 298 nail lacquer Sunshine nail lacquer Cacie Light Free Gel Basecoat Cacie Sun Protection Topcoat Golden Girl Topcoat Nail Art Top-N-Seal High Gloss Topcoat

Source: International Business Times, Tue, 10 Apr 2012

Problem je, ker se lomijo in ne rastejo. Res, tako počasi, da ni za govorit.

…morda poskusiš z umetnimi “gel” nohti. Lahko ti naredi čisto kratke, ti pa vseeno zaščiti tvoj noht in še lepo izgleda?!

Zdaj ne morem poiskati, ker sem lani našla preko portala UL knjižnic, ko sem še imela status študenta, zdaj pa nisem več vpisana… Poglej, če ti je v interesu, se boš že potrudila in našla. Bila pa sta 2 inštituta (2 članka sem jaz brala, objavljenih je lahko tudi več, ne vem), eden iz ZDA, eden iz Azije. Pa eden je govoril o raku, eden pa o raku in hormonskih motnjah, povezanih z laki.
Drugače pa kot so ti napisali, guglaj in se sama odloči…je dost da vtipkaš nail polish cancer, maš branja za ves dan:
https://sites.psu.edu/siowfa16/2016/09/11/does-nail-polish-cause-more-problems-than-we-think/
http://www.rediff.com/getahead/report/health-can-nailpaints-cause-cancer/20170323.htm

Z uzivanjem magnezijevega klorida in pa kupi si lak od Eveline SOS, ki stane okoli 5 eur.

Problem je, ker se lomijo in ne rastejo. Res, tako počasi, da ni za govorit.
[/quote]
MicroCell 2000. Ti bo fajn utrdilo nohte.

Niti pod razno pa ne pojdi na gelish, ker ti tam noht uničijo. Poskusi najprej sama doma in če res ne bo šlo, potem pomisli o geliranju, če bo res nujno.

Pa pazi na odstranjevalec laka za nohte! Velja tudi za tisto, ki piše, da ji laki uničujejo nohte. Jaz sem ugotovila, da niso problem laki, ki jih sicer vedno uporabljam s podlakom, temveč odstranjevalci. Pri uporabi istih lakov sem imela bolj krhke in lomljive nohte ob različnih odstranjevalcih. Zaenkrat mi škode ne dela Zoya vijolične barve v večji embalaži.

Trdiš nekaj in ko si pozvana, da podkrepi svojo trditev, naj jaz iščem po googlu?

Gre za kemikalije, ki so/bile uporabljene v lakih za nohte. Tako kot so kemikalije povsod in je treba brati deklaracije kaj je notri. Velja za hrano, lahke za nohte, barve za lase…you name it!

Kar na splošno trditi pa ne gre.

NOSI ROKAVICE IN JIH PERI.

http://uspesnazena.com/nega-ruku/kako-da-vasi-nokti-brze-rastu-jaki-i-lepi-nokti-za-mesec-dana/

poskusi z msm-jem. Redno pijem in so se mi nohti zelo popravili

New Report

Close