problemi z odpiranjem fajlov
Lep pozdrav.
Sem se en osebeik z. sp., ki nekak nima pojma o teh racunalnikih… Torej… moj problem je, da vedno, ko zelim odpret kak fajl (npr. tistega, ki je pripet k mailu, tako na Hotmailu kot na Outlooku, pa tudi druge) se mi odpreta dve vrsti okenc. Ali eno, ki pravi /Location of WORDPAD.EXE/ in potem en okvircek, kjer pise / C:\ / in potem nimam pojma, kaj naj napisem. Druga vrsta pa je / open with/ in potem en kup ikonc in cudnih besedi o kaerih spet nimam pojma. A se da z vasega mesta (sepravi brez da bi vidl zadevo) kej pomagat?
Ce ne resem tega problema, lah pomoje kr stran vrzem tole zadevco, ker si z nicemer ne morem pomagati, pa ceprov imam vse…. Upam, da je dost razlocno in dojemljivo napisan
Hvala ze v naprej!
Tanja
winsi hočejo nek fajl (končnica je verjetno .wri ali .doc) odpreti z wordpad, ki pa ga nimaš inštaliranega (je sestavni del winsov). dialog ‘open with’ pa ti ponudi alternativen program, s katerim naj odpre to datoteko, izberi npr. word (v najslabšem primeru notepad). še boje je pa, da to datoteko najprej shraniš nekam (preiščeš s protivirusnikom, preveriš, da končnica ni slučajno .wri.scr ali .wri.exe ipd.) in jo odpreš z wordom, ne pa direktno, kar je tudi nevarno zaradi virusov.
Tanja lahko se dogovoriva za en začetni računalniški tečaj, pa boš postala podjetnica, ki ti take in druge težave ne bodo delale preglavic.
Forum je zaprt za komentiranje.