Problemi z šolo, z vsem :(
Pozdravljeni!
Sem 21 let stara punca. Zaključeno imam 3 letno srednjo poklicno šolo, trenutno pa sem vpisana pa nadaljno izobraževanje – PTI. Šolo bi morala končati z maturo letos junija, ampak zaradi vseh osebnih in zdravstvenih težav, mi to ni uspelo. Trenutno lahko eno leto pavziram in če bom do junija 2017 opravila vse izpite, ki jih še nisem naredila, lahko delam maturo. Problem je da moram narediti še 7 izpitov kar je ogromno. Predavanje poteka samo za 1 predmet. Ali se sploh da narediti izpite brez predavanj?? Motivacijo sem že čisto izgubila. A se je sploh še vredno truditi??
Da ne bo kdo mislil da mi izobrazba ni pomembna. Mi je, zelo. Ampak ne na račun mojega duševnega zdravja. Zaradi šole pa tudi vsega drugega, pogosto mislim na samomor. Vse skupaj se je nabralo 🙁 poleg tega trpim za anksioznostjo, zato me noben ne razume kaj preživljam. Tudi da bi si našla službo, nimam volje. Ne vem sploh kako naprej.
Hvala že vnaprej.
Odpikaj šolo in se zaposli.
Kaj nimaš družine?
Glavna vrednota je življenje samo!
Če ne bo šlo to leto, boš pa naslednje!
Mislm, komaj se zadržujem, da mi ne bruhne ven sarkazem…skratka, ne ubadaj se več s šolo, poišči si delo ali se vpiši k nunam, ki te bodo naučile delat in boš imela streho nad glavo. Ne sej ne, hecam se. Prespi cele dneve.
1. Misel na samomor ti težav ne bo rešilo, ampak samo poglobilo in v hude skrbi boš spravila svoje domače. Stvari, kot so samomor, sploh, ko to najstnik omeni se jemlje zelo resno in kaj hitro boš ugotovila, kako se ti bo pol življenje zakompliciralo ne samo tebi tud staršem.
2. 7 izpitov ni ogromno! Vse to lahko narediš, samo malo bolj se daj organizirat in naj te ne bo sram prosit za pomoč koga od svojih sošolcev, da ti posodi zapiske, da lahko se naučiš za izpit. Tudi sama šola, ta ki ima izobraževanja na čez ti bo priskočila na pomoč, samo stopi do nje/ga in povej kaj je na stvari, da si imela zdravstvene težave in da bi ti vsaka njihova pomoč glede tega prav prišla. Verjemi vse se da rešit, samo imej voljo za to!
3. Duševno zdravje naj ti ne bo izgovor, ker to je jasno videt, da ga rada uporabiš za svojo nedejavnost. Pa verjamem, da tle ni samo šola, kjer ne narediš kaj dosti, da tudi se ne športaš oziroma niti najmanjše volje nimaš za to. Tu je vse na tebi in samo na tebi. Če boš ždela doma in v postelji se stvari ne bodo rešile, niti na bolje ne bodo šle, še huje ne bode te čakale, ampak se bodo samo še bolj povečevale in te še bolj obremenjevale. Pa ven pojdi med ljudi in pokliči kake prijatelje na sprehod ali kamorkoli sam pojdi med ljudi!!!
4. Šolo lahko pustiš in greš delat, glej danes je bil prispevek kako rabijo v domu za ostarele ljudi in da je pomanjkanje kadra, tam bi službo lahko dobila a vprašam te nekaj. A bi si res želela to (brisat pokakane r.i.t.k.e)? A ne bi raje gledala, da bi imela lepše delo in manj obremenjujoče? Gre se za tvojo prihodnjost v vseh pogledih glede službe, tud za naprej glede fanta, preživetja,…..
Zdaj pa sama pomisli kaj je več vredno! Ali se boš smilila še naprej sama sebi in si nekak zapečatila prihodnost ali pa boš stvari vzela v svoje roke in kaj iz tega naredila, da ti bo preostanek življenja boljši in lepši?!?!
Marko ti bo pomagal.
No ja. Ti k si skos doma, pa k ostali vse zate poskrbijo se tko nimaš kej za sekirat. Pa še neumna si. Ignorance is bliss.
Polno rit vsega imaš, zato pa je tako. Nimaš delovnih navad, posledično si izmisljaš različne vzroke za svojo lenobo in neuspehe. Življenj ni potica!
In omenjaš samomor… Zakaj pa ne? En zavoženec manj na tem svetu. Just do it. Samo ne boš, ker nisi sposobna.
Uh brez skrbi da imam delovne navade 🙂 delam že od 17 leta. Nič si ne izmišljam, imam anksioznost torej bolezen, kar me ovira v življenju.
Haha ja razmišljam kdaj, naredila ga pa ne bi. Veš zakaj? Ker še vedno ljubim življenje. Navkljub vsemu. Manir pa tudi nimaš – to vse leti nate BrezDlakeNaJeziku. Drugič se vzdrži takih neumnih komentrarjev. Lp!
Drugače pa hvala vsem za odgovore! 🙂
Svojih težav ne pisat sem gor ker tu gor so 90% sami idioti, debili in privoščljivci, najraje napalijo na take teme ko je komu hudo in se pol naslajajo, v resnici bi jih pa rad videl v realnem življenju, da vidim kako porihtan lajf imajo!
Sej ga nimajo, vsi so čist v kur*u.
Verjetno pišem čisto brezveze,če sodim po zadnjem komentarju si dobila nazaj voljo do življenja.Ampak useen,trenutno mi ostaja čas. 🙂
Približno vem kako ti je,tudi meni nagaja anksioznost in me za marsikaj prikrajša,ampak se da solidno živet,nekaj časa nazaj sem bil na podobnem,sicer zaradi kariere,skoraj sem obupal nad vsem,ampak sem zbral še nekaj malo volje kar sem jo imel in šel korak naprej,kar se mi je obrestovalo in sem prišel do super službe (lahko bi rekel sanjske) in z vsakim dnem gre samo na boljše.
Imam znanca,ki je tudi izgubil voljo do faxa,pa se je odloču za 1 leto pavze in šel delat v fabriko za trak 8h/dan.Ščasoma je videl,kaj ga čaka v življenju,če ne naredi faxa in je volja sama prišla do njega,baje mu gre kar v redu zdaj,še punco si je našel,ki je prej ni imel.
Sprašuješ se,če se je vredno trudit,če je mogoče,če prašaš mene,se je vredno trudit,brez truda ni nič in use je mogoče dokler je volja,edin krožnih vrat nemoreš zaloputnit,pa če maš še tako močno voljo 😀
Poskusi najti nekoga za pogovor,ki te razume,da dobiš še drugačen pogled na svojo situacijo,v najhujši sili,če ne najdeš koga bolj pametnega,lahko kontaktiraš tud mene. 🙂
Lp
Včasih je treba reči bobu bob, da se človek neha smiliti samemu sebi.
Kultura gor ali dol.
Forum je zaprt za komentiranje.